Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hewad

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Hewad

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1983-10-01

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.hewad.com

Profil

 • Ort
  Malmö
 1. Tack för svaret Jag kollade på moderkortet, och det har ingen jumper. Det är nån slags HP tillverkad moderkort. Datormodell är Hp Compaq dc5800.
 2. En vän till har tagit ut moderkorts batteri från sin Stationära Hp och nu krävs det bios lösenord för att logga in, vilket han inte kan. Jag försökte installera om OS. När man startar datorn, så frågar efter bios password dyker upp. Jag ignorerade två ggr så jag kunde starta själva installationen av OS. När installationen är där den "kopierar nya filer till installationsmappar " så stannar allting och ingenting händer därefter. Finns det någon lösning på detta eller måste man köpa/byta moderkort? MVH
 3. Tack så mytcket sereman. Problemet är fixat nu med hjälp av ms-dos command. Ska kopiera och spara det du har skrivit, kanske i framtiden kommer man behöva det igen Ha det bra
 4. Hej! Här kommer jag med nytt problem. Denna gången är det en extern hårddisk. Det är en Western Digital MyBook WDG1C500E. Jag hade från börjat döpt den till "Extern HD", jag vet inte vad som har hänt nu men nu när jag startar disken på den här dator visas "Lokal disk [H:]" istället för "Extern HD". Och när jag klickar på den för att öppna så dyker upp det här: "H:\ är inte tillgänglig Filen eller katalogen är skadad och kan inte läsas" Jag har försökt att koppla hårddisken till en annan dator men samma sak händer där. Jag har ganska många familjbilder och andra viktiga filer som jag inte vill förlora. Jag är mycket tacksam om någon kan hjälpa.
 5. Hej och tack alla som skrev här. Problemet är nu löst.
 6. Hej alla datorkunniga! Mitt gamla moderkort gick sönder. Jag hittade ett begagnad MSI med Athlon 3200+ processor. På moderkortets manual står det att nätaagegat skall vara på minst 350 W, och min är på 300W. Men dator startar i alla fall. När jag kopplat in hårddiskar och dvd-rom så statas dator, man kommer till skärmbild där det står: Windows kunde inte startas.... Starta med felsäker läge starta med felsäker läge med nätverk.... starta med felsäker läge med komando.... starta med senaste fungerande .... starta normal... Men datorn startas om hela tiden vilket alternativ man än väljar. Jag har 2 st IDE kablar, IDE 1 till 2 st dvd-rom IDE 2 till Hårddisk 1 och 2 Jag har försökt flyta ide kablar från det ena till den andra men samma problem Jag har valt i BIOS att dvd-rom ska startas först men den läser inte skivan (dvd-rom lampan lyser och man hör att cd.n snurrar,) men det kommer inte: för att starta från cd tryck på valfri tangentbord... Har även tagit ut moderkorts batteriet för en stund men det hjälpte inte heller. Ska jag ta ut windows hårddisken och stoppa in i en annan dator och formatera, eller vad kan man göra? Tack på förhand
 7. Tack än en gång. Har Windows skiva och licensen sitter på lådan. Vad gäller? Har även separat ljudkort (den inbyggda slutade fungera) och nätverkskort. Men om jag köper ett begagnad moderkort så behöver jag bara drivrutiner för bara moderkortet, eller?
 8. Har laddat ner Memtest och testat med den. Först blinkar dvd-rom lampa några ggr men händer inget. Så som ni säger så är det kanske moderkortet. Det är rätt gammal moderkort, tror inte finns nya men på blocket kan man ibland hitta begagnade moderkort. Problemet är att jag vet inte vilket moderkort som skulle passa processor, minne och annat. Jag bara vet att det ska vara Intel. Här är lite info om mitt kort: Moderkort: Gigabyte GA-8SGXL-FS2 Socket 478 FC-PGA2 FSB 400/533/800 MHz 3 st 184-pin DDR 400/DDR333/DDR266/DDR200 1 Slot AGP 8X 5 PCI 2 IDE ATA133 AC ?97 Audio LAN RealTek RTL8101L 10/100 MBit/s IEEE1394 SIS 963+RTL8801 6 USB 2.0 Om man byter moderkortet, ska man installera Windows på nytt? Här hittade jag en bild på tradera som är exakt samma som mitt moderkort. http://www.tradera.com/Gigabyte-moderkort-med-en-P4-2-6-Mhz-och-512-Mb-ram--auktion_83664247
 9. Har lånat både grafikkort och nätaggregatet från brossan. Först så byte jag grafikkortet, hände inget och sedan byte jag nätaggregatet men fortfarande hände inget, alltså fick ingen bild. Glömde att skriva från början att jag har 2 DVD-brännare och både lyser/matas ut och in. Så DVD-brännare får också ström. Kankse är det moderkortet som är slut.
 10. Tack för att ni svarade! Ska låna grafikkort från min brors dator. Jag hoppas att det är just grafikkorts problem, för att det kommer bli krångligt att låna nätaggregatet som har så många kablar.
 11. Hej! Har en 4 år gammal Fujitsu-Siemens scaleo 600, Pentuim 4, 2,4 Ghz med 1GB ram och ATI Redeon 9250. Tidigare har jag haft problem med den och det var då när jag arbetade med bildbehandling eller annat grafisk så ibland startades datorn om av sig själv. Men igår så slocknade datorn helt. Nu när jag startar den så startas fläkten och de två lampor på fronten (en grön och en gul) lyser men jag får ingen bild på skärmen. Det verkar som att håddisken startas inte heller. Har frågat en kompis och han säger att det kan vara grafikkort, nätaggregator eller moderkort. Någon som har stått på samma problem eller som har erfarenhet av hur man kan felsöka var felet kan ligga? Tack på förhand.
 12. Hej! En kompis har köpt en begagnad HP Compaq bärbar dator. Hans bror har försökt att logga in och slagit fel kod flera ggr nu kan han inte logga in, det är alltså lösenord som krävs innan man loggar in till själva Windows Kontot. Alltså nån typ bios eller flashminne kod. Finns det någon sätt att fixa detta på eller måste man kontakta HP kundtjänst? Tack på förhand.
 13. Tack för tipsen. Jag har rättat till stiften och nu kan jag få in kablen i kortet, men det verkar inte ha nåt kontakt. Annars så har datorn Experess kort plats. Den är inte så gammal, HP Pavilion dv2000.
 14. Hej! En kompis har en HP bäbar pc. Han har råkat trycka in nätverkskabel på fel sätt och nu är något inne i kortet sönder. Nu går kablen bara halva vägen. Undrar om det går att byta nätverkskortet på bärbara eller om det finns annat alternativ som t. ex. usb nätverkskort eller annat. Tack på förskott.
 15. Tack för ditt svar. Förra gången hände det samma sak och när jag tog ut hårddsiken och skulle öppna i en annan dator då kunde man inte komma åt mina dukoment, man fick felmeddelande att man inte var behörig. Var skulle man kunna få tag på en Linux-version cd?
×
×
 • Skapa nytt...