Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Marjam

Medlem
 • Antal inlägg

  52
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hm. Tack. Men jag hittar inte var jag kan ändra SSID (vad är förresten det?) och kanal...
 2. Hej. Jag har flera datorer hemma och dessa har jag fixat nätverk till med en trådbunden Linksys router, som är kopplad till den stationära och en Linksys accesspunkt som skickar trådlösa signaler till de bärbara. Det här har funkat fint i drygt ett halvår. De senaste veckorna har jag problem med det trådlösa. Uppkopplingen hoppar ur då och då. Kan det kanske vara så att nån granne stör mitt nätverk? Mitt nätverk är krypterat, så jag tror inte att nån är inne i det. Jag tänkte att jag kanske ska ändra kanal för nätverket. Kan det vara en bra idé? Problemet är att jag inte vet hur jag ska ta mig in i Accesspunkten. Jag vet hur jag tar mig in i Routern, men det är väl inte där jag ändrar kanal för det trådlösa? Tacksam för hjälp...
 3. Tack för svar! Jo, jag har virusscannat datorn och kört både Spybot och AdAware. Var kan man bocka bort "Starta om automatiskt"? STOP-meddelandet, vad är det?
 4. Hej. På senare tid har min stationära dator krånglat på massa sätt. Den "tuggar" väldigt mycket, alltså står och jobbar fast att jag inte gör något, den liksom uppdaterar ikonerna på skrivbordet väldigt ofta - och när det händer måste jag vänta tills det är klart innan jag kan göra något. Och det mest irriterande av allt, det är att mina USB-portar verkar ha något fel. Ibland när jag stoppar in mp3-spelaren eller extern hårddisk i ett USB-uttag, då startar datorn om, alltså som om det blir någon form av kortslutning. Ibland verkar det bli något fel på filerna. Har nyligen kopierat via USB till extern hårddisk och sen in i min bärbara. När jag ska öppna filerna i laptopen hänger sig den datorn. Vissa filern funkar, men inte alla. Vad kan vara fel? Någon sa att det kan vara fel på moderkortet i den krånglande datorn. Ska jag installera om Windows? Eller är det bara till att slänga burken och köpa ny? Tacksam för hjälp.
 5. Ah... Jag fick till det. Letade reda på genvägen i Utforskaren och drog den till den plats jag vill ha den på. Tack för hjälpen!!
 6. Tack, men det värsta är att jag inte har nån genväg på skrivbordet heller. Endast i Explorers menyrad... och därifrån går det inte att dra. //maria
 7. Snabbstartfältet till höger om Start-knappen!!
 8. Hej. Jag "råkade" ta bort genvägen till Outlook Express på raden längst nere på skärmen (taskbar?). Hur fasen får man dit den igen? //maria
 9. Tack för tips. Men... måste man inte ha XP för att tweak UI ska fungera?
 10. Jag har fixat ett litet nätverk i sommarstugan. Det är två gamla bärbara datorer med windows 2000 i som jag kopplat till en Belkinrouter. Den ena är sladdansluten och är också kopplad till en skrivare. Den andra är trådlös och jag vill kunna skriva ut också från den via nätverket. Jag har installerat skrivaren och fått det att fungera, MEN jag måste logga in på datorn med skrivaren med ett lösen - samma användare och lösen som jag loggar in i den dator som är ansluten till skrivaren. Kan man ta bort det här på nåt sätt? Alltså ta bort så att jag inte behöver logga in på nätverket - och gärna ta bort så att jag överhuvudtaget inte behöver logga in i datorn.
 11. Ah, tack. Jag provar både det ena och det andra. //m
 12. Aha. Just nu funkar det. Men nästa gång det krånglar ska jag alltså kolla ipnumret via ipconfig. Är det det interna ipnumret (typ 192.168.2.2) som jag ska göra fast istället för dynamiskt menar du? En annan grej som krånglar är att nätverket lägger av när jag försöker skicka en stor fil mellan datorerna. Jag har klippt en film på den ena och försöker lägga över på den andra (ca 3 gb stort) och det bryts hela tiden när drygt halva filen är överförd. OTROLIGT irriterande. Nåt verkar vara instabilt. Uppdatera drivrutinen och firmware kan jag ju iofs försöka med, men grejerna är relativt nya (ca 3 månader).
 13. Varför vill du ha ip-nr? Misstänker du att felet ändå kan ha nåt att göra med byte av ip-nr, eller? Jag är lite tveksam till att lämna ut ip-nr...
 14. Vad är det som händer? Jag har ett litet nätverk, en stationär dator och en bärbar. Har en Belkin router med trådlös anslutning till båda datorerna. Internet får jag genom bredbandsbolaget fiber. Den stationära datorn hoppar så att säga ur då och då, kanske en gång om dan eller varannan dag. På ikonerna ser det ut som att jag borde ha internetanslutning, belkinsymbolen visar att allt är grönt. MEN jag kommer inte ut på nätet. Kommer heller inte åt routern. Den andra datorn fungerar dock utan problem (det är den jag skriver från nu). Om jag startar om den stationära, då fungerar det ett tag. Sen krånglar det igen. Några timmar senare är dock alla problem borta och uppkopplingen fungerar helt felfritt. Tänkte ett tag att det skulle kunna vara när ip-adressen byts som problemen uppstår. Men då borde väl båda datorerna krångla?! Nån som har nån annan teori kring vad som kan vara problemet och nåt tips på vad jag kan göra för att komma tillrätta med det?
 15. Oj. Ja! Byte av kanal verkade vara medicinen. Vilken fart det blev på en gång! Tack.
×
×
 • Skapa nytt...