Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Herr Klein

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. http://www.elib.se/library/category.asp?sok=314&lib=3&text=IT+%26+teknik
 2. Har du lånekort på Stockholm stad stadsbibliotek så finns den här länken : http://www.elib.se/library/category.asp?sok=314&lib=3&text=IT+%26+teknik
 3. Hastigheten har jag aldrig upplevt som några problem på http://shellkonto.se, dom verka har bra sprut i sina snören. Plus att dom erbjuder shellaccess, vilket inte är många som gör idag, att man t.e.x kan gå in göra en mysqldump direkt på serven. Så jag är nöjd.
 4. Ser hur dom testar webbhotellen, den som köper mest annonser bli bäst i test. :-) Sedan är det som någon skriver här i tråden, hur testar man sökord optimering? Ena dan ligger du högst upp sökordet poker på google.se, andra dan existera du inte. Inse att sökmotorer är ingen marknadföringplats, sökmotor skall plocka fram det som är relvant information om något. När jag sätter upp en ny webbutik, då gör jag visa saker, som jag vet att sökmotorerna gillar, men sedan bry jag mej inte. Kommer man högt upp, så kommer man högt upp.
 5. Nej! Men kan bara vara skeptisk. Lär att telefonförsäljare skall man be att dra åt h*lvete. Om man har tråkigt på jobbet, man kan alltid driva med dem. Jag räddade för några dagar sedan en ung tjej som är företagare, att gå på yrkesregister bluffen ( Gamla Cominet i borås. ), hon var beredd att betala 590:- plus moms i månaden för en dålig hemsida.. Internet är den stora bondfångeribranschen förnärvade , så är det bara. [inlägget ändrat 2005-08-23 10:21:49 av Herr Klein]
 6. Hans tanke gällde nog om man t.e.x har lite längre avtal typ kontorsmaskiner och sånt. Man glömmer, helt plöstligt sitter man fast med av kopiator i 10 år bara för man inte sa upp avtalet i tid.
 7. Där kommer vi till det intressanta! Skriftlig uppsägning av avtal, det där känner man i från en del webhotell, där dom skall ha en skriftlig uppsägning 3 månader innan avtalet går ut, givetvis bruka webbhotellet slarva bort den där uppsägningen, så sitter man fast där i slavkontrakt. I förra en chef hade en mycket bra rekomedation vad det gäller avtal, man säger upp dan efter man ingåt demt. Har man ett 3 års avtal, så säger man upp dem med detsamma, så slipper man sitta fast i någonting som är mindre bra för borlaget. Min rekomedation, bojkotta allt som heter bidningstider för webhotell. Se till fakturan på bolagets domäner kommer till bolaget, och låt inte webhoteller vara mellanhand. [inlägget ändrat 2005-08-20 19:53:36 av Herr Klein]
 8. NETBSD finns väl till allt, även om debian numera finns portat även 68k med MMU. Det finns väl ett realtid OS även för 6502 ( 6510 i C64? ) , har för mej det hette OS/9. Man har faktisk lyckas köra en Webserver på C64:an, dock de inte apache.
 9. Hmm, den här tråden kanske spårade ur från ämnet lite gran.. Men bara en sån sak , RHEL kommer med 2.6 kärnan lågt efter Fedora kommer 2.6 vissar hur dom ser på saken. RHEL 4.0 kommer bara för någon månand sedan med 2.6 kärnan. Dom som köper RHEL , har helt andra krav än den som kör Fedora. Jag har uppfattat de så att Fedora är en test version av RED HAT, de har antaligen varit så, men det är kanske på väg ändras då RED HAT lagt utveckligen av Fedora på en fristående orgsantion. Debian har ju helt annan grundfilosofi, där allt som ingår i distrubtionen skall vara frimjukvara, annars är man en simpel kättare.
 10. Fedora är RED HAT test version av RED HAT, man stoppa in det senaste paketen i Fedora. Med RED HAT AS / ES / Workstationen är de stabila versionerna, där man gör ändringar mindre sällan mer genom testat. Att säga beta kanske är fel, men Fedora är inte lika stabil som RHEL och bör betraktas som en test/utvecklings version av RHEL. Att köra en hemma server på fedora, går säkert allders utmärkt men skulle ingalunda köra seriös server på fedora. Hur oftast installera man om en server? Vart 5:e år om man inte måste, vet ställen som fortfarande kör NT 4.0:an, dvs man vill ha support och licenser så länge livstiden på serven. Med tanke på den sydamerikanska inflation som råder på version nummren på en del linuxdistrubtioner, så är man om uppe i Mandriva 30.0 då..:-) Knoppix är mer en gren av Debian, en fork. Ungerfär som att Mandrake är en fork av RED HAT. ( Var det en gång i tiden i alla fall .) Var jag förstår så tänker red hat klippa banden med Fedora, och då blir de mera lik debian. Dom har väl bara byt namn på truppmina 12 till försvarsladdning 21, och kasta om siffrorna.
 11. Men fedora är en beta version av red hat , att köra en seriös server på fedora, är som att springa i ett fält med truppmina 12. Det slutar mindre bra. Skall man köra seriösa server, är nog FreeBSD/OpenBSD att föredra om man vill ha gratis UNIX på x86 hårdvara. Men som sagt, smaken är som baken delad. Huvudsaken man är nöjd.
 12. Jag vill ändå ha någon som tuggar svenska i andra sidan på luren. Att man skall springa leta reda på ett telefonkort, då man skall ringa supporten , låter jobbigt. 9 timmar är ganska stor tids diffrent. Om man skall sedan köra PHP script, te.x. ett forum, är det kul att ha svensk tidszone. Jag föredra Svenska företag, som är etablerade här. Amerikansk företagkultur suger. Men det är min åsikt i den här frågan. Huvdsaken är att man är nöjd, med de olika tjänsterna. [inlägget ändrat 2005-07-31 15:31:14 av Herr Klein]
 13. Men så är dom också ett Amerikanska företag. Tyvärr fungera 800 nummer inte från Sverige. Vilken tidzon är deras servrar inställda på? Sedan tycker jag att 62:- / mån är dyrt, kan man få en faktura med Svensk moms ifrån dem? Antaligen inte.
 14. Tja! Koll på http://www.wn.se vad folk tycker där om FS DATA. Det värsta är jag känner ingen detta, hur dom vägra släppa domäner. Och hur deras hantering av uppsägning av konto. Det konstiga med FS DATA med kontouppsägning att de verka vara en röd tråd, dvs det är fler än dom jag känner , där konto uppsägningen inte kommit fram. 1 år senare dyker upp en faktura, där dom kräver en på kostnader för något man trodde vara avslutat. Sedan bårde deras support lära sej snacka rikssvenska, Skånska är en hemsk dialekt.
 15. Bero vad man skall ha hemsidan till. :-) Jag vill dock kunna ringa till mitt webbhotell och ställa frågor. Jag har allders för dåliga erfanheter av så kallade webagenter, som är ombund för något USA baserat företag. Min erfanhet är såna lösningar fungera dåligt. Då kan man lika bra köpa ett "webkonto" av ett USA baserat företag direkt, om det är de man är ute efter. Problemet är när grejerna slutar fungera, är de bra att kunna lyfta luren och prata med någon på andra sidan, som kan lösa problemet och befinner sej i rätt tidzon. Det är min åsikt i frågan.
×
×
 • Skapa nytt...