Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ulf T

Medlem
 • Antal inlägg

  606
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Ulf T

 1. Ulf T

  Olympus C-40ZOOM

  Det är en ganska gammal kamera. När jag letade efter digitalkamera för drygt ett år sedan, hade denna modell redan då ersatts av C50, vilken säljs av bland annat Cyberphoto: http://www.cyberphoto.se/olympus/c50.php Själv funderade jag seriöst på C50, men valde sedan en Canon S45 då jag läste om tveksam optisk kvalitet hos C50 (framförallt kromatisk abberation). Vad jag vet är det ingen längre som säljer C40ZOOM i Sverige. Är du säker på att det verkligen är rätt modellbeteckning som du anger? I så fall ska den definitivt inte kosta skjortan. Jag vill tipsa om följande eminenta sidor med mycket utförliga kameratester: http://www.dpreview.com/ och http://www.steves-digicams.com/default.htm Dessa tester är ett måste att studera noga innan man bestämmer sig för ett köp.
 2. Jag har prövat 5 m av både optisk och koaxiell kabel. Det funkade utmärkt. Den koaxiella kabeln var inte ens tänkt att använda för just digital överföring, men det gick bra i alla fall. Jag kunde åtminstone inte höra någon skillnad jämfört med den optiska kabeln. Nu var det inte den sämsta sortens koaxiell kabel jag använde, men ändå inte så extremt dyr.
 3. Du kan ju skicka ett mail med dina frågor till leverantören. [inlägget ändrat 2003-09-03 11:54:33 av Ulf T]
 4. Det är olika standarder från olika företag. Normalt brukar DTS ha en högre bitrate. Därför brukar oftast DTS-ljudet låta bäst.
 5. Du kan börja med att kolla igenom de tillbehör Cyberphoto rekommenderar för denna kamera (står längst ner på sidan jag länkade till). De påstår att den är kinkig med minneskort. Som tur är är CF-kort överlag relativt billiga jämfört med andra standarder. För vidare efterforskning föreslår jag att du kollar in http://www.dpreview.com/ och http://www.steves-digicams.com/default.htm . Ska man tänka sig något alternativ till Minolta, skulle jag föreslå http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/canon/digital/g5.php Förmodligen en mycket bra kamera, men kanske något närmare kompaktkamera än vad du hade tänkt dig. Men å andra sidan behöver det ju inte vara någon nackdel att kameran är lätt att bära med sig.
 6. Precis därför jag rippar. Min bilstereo klarar dessutom av wma, vilket i mitt tycke låter bättre än mp3. Alltså blir det en sådan komprimering jag gör. Nackdelen är väl att det fortfarande inte är så många apparater som klarar wma, men om man bara avser att spela det i bilstereon är det ok.
 7. Den kameran jag spontant kommer att tänka på som bäst stämmer överens med din beskrivning, är denna: http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/minolta/digital/dim7i.php Med extra minne lär den iofs spräcka din gräns på 9000 kr. Men kameran lär vara bra, och vem vet, du kanske kan hitta eller förhandla till dig ett bättre pris? Annars är det bara med några hundra kr som du går utöver ditt prisintervall, och det kan det ju vara värt om det är just den kameran som passar dig.
 8. En SVHS-video lär väl skicka ut svideo-signaler.
 9. Om det lät för starkt med 400 Watt, bör det vara fullt tillräckligt med 200 Watt. Ljudstyrkemässigt är det faktiskt bara 3 dB som skiljer.
 10. I princip skulle det kunna stämma. Egentligen tänkte din kompis antagligen på 1200 watt (4 ggr mer än 300). Men det är förutsatt att förstärkaren hanterar låga impedanser bra. Så betrakta detta enbart som ett teoretiskt värde. Nu är det också så att du behöver inte nödvändigtvis ha en förstärkare som kan leverera full effekt som högtalarna klarar. Det räcker med att de levererar så stor effekt som du behöver för att det ska låta tillräckligt starkt för dig. I ett normalt hem behöver det inte handla om mer än 5-10 watt. Men i en stor sal behövs det självklart mer. I vart fall, om du oroar dig för att högtalarna ska slitas ut, sluta med det och spela hur mycket du vill. Det är snarare en fördel för din förstärkare att högtalarna har en hög impedans. En låg impedans hade i värsta fall kunnat kortsluta förstärkaren.
 11. Vad har du fått det där ifrån? Inte tar högtalaren skada av att förstärkaren klarar lägre impedanser än 16 Ohm. Däremot skulle förstärkaren kunna ta skada om man kopplar till högtalare med för låg impedans. Då blir det ungefär som att kortsluta förstärkaren.
 12. Pröva med DHCP. Funkar med ComHem i alla fall.
 13. Vad jag har hört förekommer det i en viss utsträckning i USA. Jag vet dock inte hur utbrett det är där. Så här skriver de på en site: (http://www.howstuffworks.com/hdtv.htm). Inte precis så man känner igen sig i svenska förhållanden. Jag har också hört att när man införde digitaltv här, prioriterade man många kanaler med dokusåpor framför kvalitet. Därför valdes hdtv bort. [inlägget ändrat 2002-08-09 15:34:17 av Ulf T]
 14. Såvitt jag känner till är det bara i de största städerna som man sänder DAB. Det tycker jag är ett problem om man ska ha DAB-radion i bilen. Reser man ut på landet, går det inte att använda. Det jag har sett av DAB-radio är för dyrt för att det ska vara intressant (runt 10 000:- för hemmabruk). Jag kollade lite vad SR skrev om saken: http://www.sr.se/digitalradion/_notes/dab-systemet.htm Många döda länkar, och framförallt hittade jag ingen täckningskarta (länken var död). Jag anser att det ger en viss antydan om hur de behandlar DAB-systemet.
 15. Kolla exakt vad din dvd-läsare heter. Sedan söker du på google på följande ord tillsammans: <dvd-läsarens namn> "region" "hack" Har du tur har någon gjort ett program som ger dig möjlighet att ändra region hur ofta du vill.
 16. Kanske If obj=Nothing Then.....
 17. För att göra det enkelt, du har ett enkelt formulär med tre lägen: "Cut Me Off", "Ask Me First" och "Don't Bother Me". Kör i "Ask Me First"-läget. Då frågar TPF om varje ny sak som händer. Förhoppningsvis kan du själv avgöra från fall till fall om du ska släppa igenom eller stoppa. Då får du en uppsättning regler som kanske passar dig. Behöver du, så kan du gå vidare med att klicka knappen "Advanced...". Då kan du finjustera alla regler, samt lägga till/ta bort nya regler.
 18. För mig hittade scannern ingenting. Jag har både web- och ftpserver igång (för eget experimenterande), men har konfigurerat TPF så att den ska gömma dessa för omvärlden. TPF gör alltså precis som den ska för min del.
 19. Tror inte det har så mycket med kortet att göra. Hänger nog mer på cpu, vilken DivX-codec du använder, etc.
 20. Min Sony DVP-S335 klarar inte SVCD trots att det formatet bygger på mpeg2. Däremot klarar den VCD. Varför det är så vet jag inte, men jag antar att SVCD skiljer sig från DVD på många fler punkter än lagringsutrymme.
 21. Vilken knapp? Det stod ju att du läser in talen från prompten.
 22. Det ska gå även om jag inte har prövat det. http://www.cygwin.com/xfree/
 23. Har precis gått en kurs i VB.Net. Mitt intryck var överlag positivt. Nu har även VB sådana saker som arv, polymorfism etc. Dessutom tyckte jag det verkade betydligt enklare att hantera .Net-komponenter än COM-komponenter. Kommunikation med databaser tyckte jag var enklare. Man bör dock ha klart för sig att språket har ändrats radikalt sedan VB6. Enligt läraren går det att konvertera VB6-projekt till VB.Net-projekt när man öppnar projekten. Man kan behöva fixa lite själv för att få allt att funka. Jag har inte testat den möjligheten, så jag vet inte själv hur bra den konverteringen är. Jag misstänker att man kommer bli tvungen att fortsätta utveckla gamla befintliga projekt i VB6 om de är för stora och komplexa för att låta sig konverteras. Det skulle alltså kunna bli en tid då man tvingas parallellköra VB6 och VB.Net. Visual Studio .Net kändes inte helt färdig. Jag skulle gärna se lite buggfixar innan jag jobbar i den miljön. Jag tycker det är väldigt svårt att bedöma när .Net slår igenom. Det kanske dröjer så länge som ett år? Fullt möjligt. Jag tror i vart fall att .Net har framtiden för sig.
 24. Det går utmärkt att placera en try-catch i varje funktion/procedur. Möjligen går det att göra över hela programmet, men dels vet jag inte hur, dels tycker jag det verkar vara en dålig idé eftersom man i catch-blocket skulle behöva ta hand om precis alla fel som kan uppstå i programmet. Håller du try-catch-blocken till funktioner/procedurer, så är det enklare att hålla reda på vilka fel som kan uppstå. Eventuellt skulle du även kunna kasta upp felen till den funktion som anropade funktionen du är i, och låta felet tas omhand av en try-catch där. Men jag kan inte tillräckligt om vb.net för att veta hur man gör det.
 25. Jag har också tittat lite på VB.Net. Felhanteringen påminner mycket om den man har i Java och C++. Därför kan du titta på hur man gör i de språken. Principen är att du har din kod i ett try-block. Uppstår något fel under körningen, kommer du in i ett catch-block där du tar hand om felet på ett snyggt sätt, tex genom ett felmeddelande som ickeprogrammerare kan förstå. [inlägget ändrat 2002-06-03 15:06:10 av Ulf T]
×
×
 • Skapa nytt...