Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ulf T

Medlem
 • Antal inlägg

  606
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Ulf T

  Olympus C-40ZOOM

  Det är en ganska gammal kamera. När jag letade efter digitalkamera för drygt ett år sedan, hade denna modell redan då ersatts av C50, vilken säljs av bland annat Cyberphoto: http://www.cyberphoto.se/olympus/c50.php Själv funderade jag seriöst på C50, men valde sedan en Canon S45 då jag läste om tveksam optisk kvalitet hos C50 (framförallt kromatisk abberation). Vad jag vet är det ingen längre som säljer C40ZOOM i Sverige. Är du säker på att det verkligen är rätt modellbeteckning som du anger? I så fall ska den definitivt inte kosta skjortan. Jag vill tipsa om följande eminenta sidor med mycket utförliga kameratester: http://www.dpreview.com/ och http://www.steves-digicams.com/default.htm Dessa tester är ett måste att studera noga innan man bestämmer sig för ett köp.
 2. Jag har prövat 5 m av både optisk och koaxiell kabel. Det funkade utmärkt. Den koaxiella kabeln var inte ens tänkt att använda för just digital överföring, men det gick bra i alla fall. Jag kunde åtminstone inte höra någon skillnad jämfört med den optiska kabeln. Nu var det inte den sämsta sortens koaxiell kabel jag använde, men ändå inte så extremt dyr.
 3. Du kan ju skicka ett mail med dina frågor till leverantören. [inlägget ändrat 2003-09-03 11:54:33 av Ulf T]
 4. Det är olika standarder från olika företag. Normalt brukar DTS ha en högre bitrate. Därför brukar oftast DTS-ljudet låta bäst.
 5. Du kan börja med att kolla igenom de tillbehör Cyberphoto rekommenderar för denna kamera (står längst ner på sidan jag länkade till). De påstår att den är kinkig med minneskort. Som tur är är CF-kort överlag relativt billiga jämfört med andra standarder. För vidare efterforskning föreslår jag att du kollar in http://www.dpreview.com/ och http://www.steves-digicams.com/default.htm . Ska man tänka sig något alternativ till Minolta, skulle jag föreslå http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/canon/digital/g5.php Förmodligen en mycket bra kamera, men kanske något närmare kompaktkamera än vad du hade tänkt dig. Men å andra sidan behöver det ju inte vara någon nackdel att kameran är lätt att bära med sig.
 6. Precis därför jag rippar. Min bilstereo klarar dessutom av wma, vilket i mitt tycke låter bättre än mp3. Alltså blir det en sådan komprimering jag gör. Nackdelen är väl att det fortfarande inte är så många apparater som klarar wma, men om man bara avser att spela det i bilstereon är det ok.
 7. Den kameran jag spontant kommer att tänka på som bäst stämmer överens med din beskrivning, är denna: http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/minolta/digital/dim7i.php Med extra minne lär den iofs spräcka din gräns på 9000 kr. Men kameran lär vara bra, och vem vet, du kanske kan hitta eller förhandla till dig ett bättre pris? Annars är det bara med några hundra kr som du går utöver ditt prisintervall, och det kan det ju vara värt om det är just den kameran som passar dig.
 8. En SVHS-video lär väl skicka ut svideo-signaler.
 9. Om det lät för starkt med 400 Watt, bör det vara fullt tillräckligt med 200 Watt. Ljudstyrkemässigt är det faktiskt bara 3 dB som skiljer.
 10. I princip skulle det kunna stämma. Egentligen tänkte din kompis antagligen på 1200 watt (4 ggr mer än 300). Men det är förutsatt att förstärkaren hanterar låga impedanser bra. Så betrakta detta enbart som ett teoretiskt värde. Nu är det också så att du behöver inte nödvändigtvis ha en förstärkare som kan leverera full effekt som högtalarna klarar. Det räcker med att de levererar så stor effekt som du behöver för att det ska låta tillräckligt starkt för dig. I ett normalt hem behöver det inte handla om mer än 5-10 watt. Men i en stor sal behövs det självklart mer. I vart fall, om du oroar dig för att högtalarna ska slitas ut, sluta med det och spela hur mycket du vill. Det är snarare en fördel för din förstärkare att högtalarna har en hög impedans. En låg impedans hade i värsta fall kunnat kortsluta förstärkaren.
 11. Vad har du fått det där ifrån? Inte tar högtalaren skada av att förstärkaren klarar lägre impedanser än 16 Ohm. Däremot skulle förstärkaren kunna ta skada om man kopplar till högtalare med för låg impedans. Då blir det ungefär som att kortsluta förstärkaren.
 12. Pröva med DHCP. Funkar med ComHem i alla fall.
 13. Vad jag har hört förekommer det i en viss utsträckning i USA. Jag vet dock inte hur utbrett det är där. Så här skriver de på en site: (http://www.howstuffworks.com/hdtv.htm). Inte precis så man känner igen sig i svenska förhållanden. Jag har också hört att när man införde digitaltv här, prioriterade man många kanaler med dokusåpor framför kvalitet. Därför valdes hdtv bort. [inlägget ändrat 2002-08-09 15:34:17 av Ulf T]
 14. Såvitt jag känner till är det bara i de största städerna som man sänder DAB. Det tycker jag är ett problem om man ska ha DAB-radion i bilen. Reser man ut på landet, går det inte att använda. Det jag har sett av DAB-radio är för dyrt för att det ska vara intressant (runt 10 000:- för hemmabruk). Jag kollade lite vad SR skrev om saken: http://www.sr.se/digitalradion/_notes/dab-systemet.htm Många döda länkar, och framförallt hittade jag ingen täckningskarta (länken var död). Jag anser att det ger en viss antydan om hur de behandlar DAB-systemet.
 15. Kolla exakt vad din dvd-läsare heter. Sedan söker du på google på följande ord tillsammans: <dvd-läsarens namn> "region" "hack" Har du tur har någon gjort ett program som ger dig möjlighet att ändra region hur ofta du vill.
×
×
 • Skapa nytt...