Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

palmone

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. allt stämde som du besrev det! tack! men det verkar inte funka ändå! =( webserver fliken hittade jag tyvärr inte. . men nästa gång vet jag att den finns=)
 2. palmone

  apache

  hitta inget annat ställe än detta för att posta denna tråd! sorry, but its tru =) jag har win2003 server och har installerat apache och php4 som funkar perfekt som jag vill! det ända är att jag bara kan lägga in .txt och .php i htdoc som jag sedan kan visa upp, jag kan INTE visa upp .bmp och .jpg. . och jag vet inte varför?! jag har kollat i apache2/conf/httpd.conf, men blir inte smartare för det =) när jag hade apache på den andra datorn så var dessa filer format inga problem att visa upp! så ngtting kanske har me OS.et att göra, men återigen så vet jag inte! skulle vara tacksam för ett svar =) helst ett som löser problemet!
 3. jag har haft winNT på en väldigt gammal och liten HDD(12gb). . skulle formatera den så att den blev tom. . gick inte, för rutan NT**-saknas kom upp! jag gjorde en MS-dos disket i en annan dator och försökte använda den. . kunde inte skriva format C: för det var -bad namn or file command- kunde heller inte skriva C:(för att komma in där, för det då stod det invalid*ngnting*) (kommer heller inte in i bios´n. . som ligger under F1 på denna dator) jag kom på iden att installera xp, för att sen formatera/eller använda! men jag kommer bara till 18% - driver.cab, sen vill inte datorn längre. jag har testat att installera xp 4 ggr och stannar varje gång på 18% - driver.cab jag vill ha lite hjälp om hur jag kan formatera min HDD och få den tom? och helst om jag kan få svar på vad NTLDR/NTLDR är för ngt?! pellepalle
 4. vad menar du med det - nisse?! om du har vaknat på fel sida. . så behöver inte det gå ut över mej!!
 5. jo, men hon är bara 12. . hon är grymt duktig. . men hon ska oxå förstå vad hon gör. . . jag tänkte mer på små "övningar"
 6. hej, nu börjar syrrans unge växa till sej och vill få mer kunskap och sysslor att göra framför datorn. . . hon har bara åldern 12, men är redan "väldigt" duktig på att hantera och använda datorn ( eftersom hon har haft en bra lärare =) min fråga till er; vad kan man ge henne för tips att göra framför datorn. . jag håller förtillfället att gå igenom lite basic på photoshop. . .vilket hon tycker är ett skit kul och häftigt program. . . men det jag mest skulle vilja veta och kunna lära henne är små knep. . .som tex göra en .bat fil. . . lägga in en <echo> fil i autostart. . . göra netsend i nätverket i skolan osv hoppas att ni förstår. . . skulle bli jätte glad för svar! och liknade knep =)
 7. vet inte om detta har med Xp att göra. . det handlar kanske mer om ordbehandling när man har word, anteckningar eller annat ord-program öppet och trycker ner ALT samtidigt som man ger en siffer"kod" på den högra delen av tangentbordet. . . . jag har märk att det finns 1000 olika figurer och kombinationer. . . FRÅGAN är; finns det någon sorts av dokumentation över detta. . . är det någon som vet vart man kan få tag på ALLA olika koder?!??!
 8. hej, går det att lägga in egna error rutor istället för xp´s egna. . .eller kan man själv få välja när dessa skall visas om jag vill?! måste jag progrmmera ett eget program för att detta ska vara möjligt. . . går det att få ruterna att visa sej. . . utan bilduppvisningsprogram. . .att dom ligger "always on top" och ensam/enskild?!?
 9. hej, sitter med en dator me OS win98 när jag ska öppna filer i ett program så är dom INTE sorterde i namnordning. . jag är då tvungen att klicka först på <informations> knappen. . och sedan namnlistan. . . hur gör jag för att få dom i namnordning direkt när jag öppnar <öppna> rutan
 10. finns det ngra bra sätt och hemsidor där man kan lära sej att bygga sitt egna forum? det ska inte var ett stort forum. . mest för att lära mej hur man gör. . . finns det ngn som kan ge lite tips på sidor och idéer. . . mvh palmone Ps. jag visste inte vilken tråd jag skulle lägga detta inlägg i. . så det blev det här=)
 11. jag vill gärna vet namnet på detta teckensnitt. . och gärna vart man kan få tag på det! det borde gå att skicka. . eftersom jag tror att alla teckensnitt ligger under <kontrollpanelen><teckensnitt> =) Ps, jag vet inte om bilden på tecken snitten kommer med. . eftersom jag inte riktigt vet hur jag gör =P. . jag hoppas iaf på det bästa. . annars kommer detta bli ett meningslöst inlägg [bild bifogad 2005-07-17 23:57:50 av palmone]
 12. se detta inte som ett svar, se dettta mer som spekulationer och fler frågor angående detta =) (Ps. jag skulle gärna kunna tänka mej få lite synpunkter på det här. . för att se om "tankesättet är lite rätt") pumafliff, försökte rensa datorn från spywarez med två olika program. . dessa program hittade många och kristiska filer/progam/problem. . puma, tog bort vissa filer, förutom dom som låg i system32 mappen. . .detta innebär att hon/han. . blandade sej i mappar och filer som kan ha innehållit virus eller program/filer som "sänkte" datorn - påverkade datorn negativt det är spekulationerna kommer; det behöver alltså inte betyda att det hon/han tog bort i använderprofilen är det som orsaket felet ( eftersom hon/han sökte igenom med ett spyware prog. ) . . utan man kan ha börjat blandat sej i ev. "virus"/program? och är det så att det är "virus".. så kanske det inte är så bra att endast plocka ut HD och föra över filer till en annan fungerande dator. . (men annars skulle väl det vara det bästa sättet?! för att sen ominstallera nytt OS /låter kanske konstigt att jag utgår för att det är virus. . men jag tar det som exempel i denna "beskrivning"/ om man reparerar ett ny OS . . försvinner då filerna som innehåller dom kristiska filerna/spywarez:en som tex ad-aware hittade?!. . eller gör man bara en reparation för att få explorer att funka. . .för att sen ta tag i resten av problemmen?! mvh palmone
 13. palmone

  papperskorgen!

  en liten fråga, går det att återfå slängt material? eftersom det går att återfå filer efter en formatering så tycker jag att det borde vara möjligt . . . har Xp-home . . mvh palmone
 14. varför lägger du in home edition. . när du redan hade pro? vem var det som la in en 30 dagars version på din dator, varför inte lägga in hela?! om det du bara samlat ihop filer och dokument i 30 dagar, så skulle jag göra som stefan eklinder säger; formatera! lägg in hela Xp-versionen . . home eller pro, ta den version du har hemma på cd-skiva! men innan du gör det, kontrollera så att demo:t inte ligger på en enskild partition. . !? förstår du inte. . eller om det inte funkar - så är det bara att fråga igen =)
 15. Monshi, det du har skrivit är exakt va jag vill höra. . . i mitt fall så är dett bara min rädla för minskad syn som spelar mej ett spratt. . . . mitt jack mellan ögonen är inte omfattande. . .så det är nog okej! felet är nog att jag har till bringat för mkt tid framför datorn. . . jag ska nog ta one day off. . .och vila ögonen lite. . .! mvh palmone fallet är löst. . . alla kan återgå till sina sysslor!
×
×
 • Skapa nytt...