Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

svartskägg

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Om svartskägg

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1966-03-07
 1. Jag har testat det nu. Det funkar inte.
 2. Det här är ett vanligt problem när man googlar efter hjälp om Windows. Alla termer står på engelska. Hur får man veta motsvarande beteckningar på svenska? Finns det någon översättningstabell över alla Windowstermer någonstans?
 3. Vadå för markerat "Answer"? Jag ser inget sådant. Filen ifråga är en vanlig textfil .txt. Instruktionen: "Click the Cortana or Search button or box on the Taskbar and type “indexing options.” Then, click on Indexing Options under Best match." på den sidan ger följande resultat:
 4. Jo jag har sett andra förslag på att man kan använda annan programvara för att söka också. Det är bara svårt att fatta att Microsoft kan ha gjort sökfunktionen så oanvändbar med flit. Man tänker att det måste väl finnas fungerande sökfunktioner inbyggt i Windows. Kan någon förstå varför Microsoft har förstört sökfunktionen?
 5. Hur söker man filer som innehåller specifik text i Windows 10? Efter XP har jag aldrig förstått hur det funkar. Jag har en fil som innehåller raden: 16 ((A,B),(A,(C,B))) 2 4 Söker jag på ((A,B),(A,(C,B))) eller "((A,B),(A,(C,B)))" hittar Windows massor av filer eftersom den nöjer sig med att hitta bara bokstäverna. ~="((A,B),(A,(C,B)))" hittar inget.
 6. Ibland skriver jag program på min pappas dator. Men nyligen har det börjat komma upp en ruta varje gång jag ska köra ett program jag just kompilerat. Rutan säger: Telia Säker Surf Programmet har blockerats DeepGuard hindrade et misstänkt program från att starta. Jag klickar att mitt program ska tillåtas, men så fort jag kompilerat om det kommer rutan upp igen. Är enda sättet att slippa det att stänga av DeepGuard helt?
 7. Vet någon om det finns något program man kan installera så att man får en loggfil över alla filer som läses på datorn. Jag tänkte att man kanske kunde packa ihop filer som aldrig används i ett arkiv för att spara plats på hårddisken.
 8. 24Mbit? 199 kr är för 0,25 Mbit/s, enligt Glocalnets brev till mig. Jag tror att jag får leta fram mitt gamla modem och gå tillbaka till att använda uppringt internet igen.
 9. Ja. Nej, jag har väl anpassat mig en aning efter villkoren för abonnemanget. Men jag tror inte att jag skulle surfa särskilt mycket mer med fast pris. Jag är inte intresserad av att ladda ner filmer eller musik. Tjänar? Jag tjänar då inga pengar på det. Jag får betala 12*(317-140) = 2124 kr mer per år. Det tycker jag är rätt mycket pengar. Du verkar väldigt positiv till prishöjningen. Jobbar du på Glocalnet månntro ? Tele2 har telefonabonnemang med fast pris på 95 kr och ADSL för 149 kr/månad. [inlägget ändrat 2007-04-01 14:10:39 av svartskägg]
 10. Jag har fast telefonabonnemang + ADSL ("gratis internet") hos Spray. Den genomsnittliga månadskostnaden de senaste månaderna har varit 140kr. 118 kr + (fast telefonabonemang) -20 kr + (rabatt på ADSL för att jag har telefonabonnemanget hos dem) 3 kr + (telefonsamtal) 39 kr (surfande, 26 Mb/mån; 1,49 kr/Mb) = 140 kr Nu har Glocalnet köpt upp spray. De kommer att ändra priset enligt följande: 115 kr + (fast telefonabonemang) 3 kr + (telefonsamtal) 199 kr (ADSL fast månadsavgift) = 317 kr
 11. Mulitiplicera båda sidorna med: sin x cos x(cos x - sin x). Du behöver använda dig av: tan x= sin x/cos x sin 2x=2 sinx cos x cos 2x=(cos x)^2-(sin x)^2
 12. På många internetsidor finns det en massa irriterande reklam i form av Flash-animationer. Går det att hindra dem från att visas? (i Internet Explorer)
×
×
 • Skapa nytt...