Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tessan66

Medlem
 • Antal inlägg

  97
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Tessan66

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10
 1. Hej på er! Jag tänkte bara höra om någon har erfarenhet eller vet hur man ställer in router jag har. Jag har en Topcom Webr@cer och kan inte lyckas på nätverket och DC++ att fungera. Jag vet inte riktigt vart jag vågar "pilla" i för inställningar för att allt inte ska krascha. Jag får inte tillgång till min laptop ifrån min värddator men ifrån min värddator ser jag min laptop och får tillgång till de delade mapparna. Ifrån min Laptop ser jag inte ens min värddator. Mitt DC++ har också slutat att fungera som det ska. Jag kan inte längre söka eller alls ladda ner. Jag har förstått att detta också är något som ska ändras i min router men jag vet inte riktigt hur. Har någon tips? Hittar ingen bra länk till just min router alla verkar vara så olika eller? Tack så länge!
 2. Hejsan JAg har kopplar ihop ett trådlöst nätverk hemma mellan mina två datorer men nu när jag ska använda mig av DC++ så går det ite att söka och ladda nr längre. Jag har förstått att det är någon inställning som ska göras i routerna "port forwording" men jag vet inte vilka ip nr jag ska använda mig av och vad ajag sedan ska skriva in i DC++. De fält som ska fyllas i på min router är: Private IP, Type, Port Range, Comment. Var hittar jag dessa uppgifter och vad ska jag skriva in i DC?? Tack så länge!
 3. Det är XP på båda men var aktiverar jag fildelning....så kan jag kontrollera om jag har gjort det.
 4. Hejsan Nu har jag snart fått iordning på mitt närverk. Jag har ifrån min värddator tillgång till min laptop och jag kan se de delade filerna m.m Mitt problem är att jag ifån min laptop inte får tilgång till värdddatorn. När jag klickar på "min närverksplatser" får jag inte upp något alls medan på värddatorn får upp alla delade mappar på både laptopen och värddatorn. Klickar jag på "visa alla datorer i arbetsgruppen" så ser jag värddatorn men när jag klickar på den så har jag inge till gång till den resursen. Vad är det för inställiningar jag måste göra och på vilken av datorerna? Tack så länge!!
 5. Jag har ingen inloggning på någon av dem, behöver man det?
 6. Tänkte bara fråga en sak.........behöver jag mer än ett nätverkskort i den stationära?
 7. Hej o Tack! Som läget är nu så heter de olika och har samma arbetsgrupp. På min laptop hittar den den stationära men jag får inte gå in och titta. På den stationära hittar den inte laptopen. Jag har Telia Säker Surf, är det där jag ska tilåta fildelning eller i windows brandväggen. På laptopen har jag Norton så då är det väl där jag får kolla. När du säger att det helst ska vara sammma användarnamn ochlösen är det inloggningen på windows du menar? Tack så länge!
 8. Ska snart sluta tjata men jag tänkte berätta vad jag löst så ni inte behöve försöka hjälpa mig med något som jag för en gångs skull lyckats med. Nu är mitt anda problem och det är: Jag vill nu kunna se mina delade mappar på min laptop men daorerna verkar ine hitta varanda. Jag antar att det är med inställningar att göra. Internet fungerar nu på båda men det är ju själva fildelningen jag skulle vilja få att fungera. Tack så länge och för den hjälp jag hitintill fått!!
 9. Tänkte bara nämna att gör jag inga inställningar angående "Cbroadband connection type" så fungerar internet. Hur gör jag nu för att min laptop ska komma in?
 10. Nu äntligen kommer jag in på routerns "sida" och kan göra inställningar. Jag får då genast en ny fråga: vilken "broadband connection type" ska jag välja? Min internet fungerar faktiskt nu utan att jag behövde göra så mycket men när jag går in på routern gör jag nog fel inställningar. Jag har för min att jag ska välja PPPoE xDSL men jag har säkert fel! Om det nu är rätt är det username och password ifrån Telia som jag fick i samband med bredbandsabonnemanget som ska in där? Det verkar inte fungera då internet inte fungerar längre. Allt känns som en soppa och då har jag inte kommit till när jag ska lägga in min laptop på routern än............manualen man fick med routern är ju inge vidare så där hittar man itne så mycket.
 11. Sitter på jobbet just nu men ska återställa den när jag kommer hem och testa. Jag har förstått att jag måste lägga till ipnr för laptopen på routern. Varför fungerar inte internet uppkopplingen för den stationära så fort jag kopplar in routen? Det står att jag är uppkopplat mot lokalt nätverk precis som vanligt men internet kommer jag inte åt. Måste nog se till att jag kommer in på routens inställningar!!
 12. Antar när du skriver basstationen att du menar routern? Jag kommer inte in på 192.168.1.1 som det står på manualen att man ska göra. Det är där jag antar att man ska gör avissa inställningar. Hur ska man göra då?
 13. Hejsan Har en stationär dator med ett D-Link DSL-300T modem och har nu köpt en bärbar med trådlöst nätverkskort i så nu tänkte jag fixa (om jag kan) så att jag kan surfa trådlöst med min nya bärbara, bygga ett litet trådlöst nätverk hlet enkelt. Jag har även en vad jag har fattat det som en router TOPCOM Skyr@cer WBR 7011b som jag antar att jag behöver koppla in men jag vet inte hur. Jag har provat att bara koppla ADSL modemet till routerns WAN port och nätverkskablen från datorn till en port 1 men då fungerar det inte att surfa. Min bärbara hittar inget nätverk och jag har försöt med Windows guide med den vill inte hitta något. Är det någon som har en bra "guide" hur jag ska koppla allt och vad jag behöver göra för inställningar på de båda datorerna? Ska jag tex installera med Telia ADSL på den nya bärbara? Som ni har förstått när ni kommit så här långt har jag ingen koll på sånt här men skulle väldigt gärna lära mig lite om någon har lite tid och tips!! Tack så länge!
 14. Tessan66

  Ta reda på IP

  Vad är det man skriver i dos för att ta reda på ip-nummret?
 15. Så då måste det finnas en webserver på F:/ också, eller?
×
×
 • Skapa nytt...