Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bubbe

Medlem
 • Antal inlägg

  72
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Bubbe

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-01-30

Profil

 • Ort
  Broby
 1. Hej! Lyckades idag att fixa alltihop. Knoppix Live-DVD - gick in och startade något som heter QTParted - vet inte vad jag gjorde, men valde att formatera. Det slutfördes aldrig, men gjorde så att Windows hittade disken nästa gång jag startade datorn. Således har jag kunnat formatera hårddisken i Windows idag. Den är nu tom och den hittas av Windows - och det fungerar. Tänkte bara skriva ett par rader här och förklara detta som löst och TACKA er alla för den tid ni ägnat åt mitt problem! TACK SKA NI HA ! //Bubbe
 2. Formatera den hade jag tänkt, ja. Men hur? Än så länge hittas den inte på grund av de där sabbade sektorerna. Försökte genom Linux men fattar noll.
 3. Jag vet att det är stor risk att det blir värre på disken. Men nu har jag pyntat 250:- på kabinett och tänker ha valuta för pengarna! Kan ju ha den som slit & släng så länge gud vill och disken håller... Så jag frågar igen: Finns det något sätt att kapsla in problemen?
 4. Hej! Jag har nu lyckats rädda mina fotografier! Fixade Linux (Knoppix) och hittade hårddisken där. Fick se att Windows stannar när något är vajsing med disken medan Linux inte bryr sig på samma sätt... Nu har jag ju fått klart för mig att några sektorer på hårddisken är sönder, därav alla problem! Men nu undrar jag om det på något sätt går att "kapsla in" de skadade sektorerna och ändå fortsätta att använda hårddisken? Japp - diskhanteraren hänger sig också.
 5. Nu har jag byglat den till Device 1 för det hänger sig inte då, men enhetshanteraren ser själva disken. http://www.ladda-upp.com/bilder/6627/h-C3-A5rddisk Utan att visa den i Total Commander eller Min Dator. Finns det något program eller sätt att söka efter disken nu så datorn hittar den? RÄTTELSE: Skiten hittades INTE som Device 1 i enhetshanteraren. Det hänger sig lik förbannat varje gång den hittas. Nu står den på "Cable Sel." och hittad i enhetshanteraren - men allt annat som ska visa disken hänger sig. [inlägget ändrat 2008-07-19 13:32:03 av Bubbe] [inlägget ändrat 2008-07-19 13:36:12 av Bubbe]
 6. Tackar för hjälpen so far! Har nu hittat byglar på vinden och prövat de tre olika metoderna. Device 0 stod den redan på när den saknade bygel. Har nu testat de andra. Då hittar datorn själva USB-disken/lådan men inte hårddisken som ligger inuti den. Suck... När jag åter testar utan bygeln: ""Min Dator" - "Svarar inte". SUCK. [inlägget ändrat 2008-07-19 13:07:45 av Bubbe]
 7. Hej! Hårddisken är: http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/products/Travelstar_5K100 Foto på den: http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/42ACCD534474CF4A86256F170075B13F/$file/5K100-HR-PATA.jpg Det sitter en etikett på hårddisken som lyder: <JUMPER> Device 0 - Device 1 - Cable Sel. Och under dessa är det massor av prickar och så står det "PIN 1" vid sidan av dem. Dålig beskrivning, jag vet - men det verkar i alla fall som om jag ska bygla den då, väl? Hur får man tag på en bygel? Är snart så jädra desperat att jag viker ett gem runt pinnarna! F-n, att en sån liten grej eventuellt hindrar mig från all härlig information som finns på hårddisken. Kanske man skulle gå upp på vinden och se om man har någon gammal hårddisk liggande som man kan sno en bygel från... Tacksam om jag får svar på om jag ska bygla den eller ej. Det är det första jag måste ha reda på innan jag kan gå vidare i operationen.
 8. Hej! Idag har jag köpt kabinett till min 2,5" hårddisk som satt i min havererade laptop. Kopplade ihop allt och försökte att sticka in USB-kontakten. Men då slutar min dator att svara..? "Min Dator" och Total Commander vill inte svara förrän jag kopplat ur USB-kontakten igen. Då lossnar allt på en gång. Hårddisken är en Hitachi Travelstar på 80GB. (5400rpm om det spelar roll) Skulle bara vilja komma åt bilderna på min lille son där på hårddisken. Resten struntar jag i. Kan det vara så att jag måste bygla på något visst sätt, eller spelar det ingen roll på PATA, SATA eller vad det heter? (Det står P-ATA på laptopen, men SATA/IDE på hårddisken, tror jag.) Man kan ju få datorn att söka efter operativsystem på USB först när den bootar, och den chansen utnyttjade jag. Jag satte in USB:n och startade om. Svar: Felmeddelande som lyder: File: /Boot/BCD Status: 0x000000e Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data. Hjälp?
 9. Tack för flytthjälpen och svaret! Ja, det verkar illa. Det verkar till och med så illa att kabeln jag köpt faktiskt heter "Scart-VGA", vilket uppenbarligen innebär att signalerna går åt motsatt håll... Så det får bli ett återköp på det. Typiskt...
 10. Hej! Har sökt, men ingen tråd stämmer riktigt med mitt problem. Tar det som till en femåring nu, så jag själv får fram detta tydligt... Jag har en vanlig TV. Helt vanlig teve med bildrör, alltså ingen LCD eller något sådant "modernt". Scartkontakter finns på baksidan och det är dessa jag använder. Teven är köpt 2005-2006, helt ny, så det är inget omodernt. Datorn jag använder är: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=323541 (Acer 3102WLMi) Och jag har idag köpt en: http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=140718 (VGA-SCART-kabel) På datorns baksida har jag en VGA-kontakt. Den är till för en extern bildskärm. Där har jag anslutit kabeln - och andra änden till scart på teven. So far so good. Nu har jag försökt allt som står i min makt, men AV-2 på teven är bara blå. Knallblå, inget ljud, ingen bild. Nothing. Finns någon guide någonstans? Har jag missat något? Jag hittade en sida där en snubbe visar hur man löder en sådan kabel och sedan ställer in med Powerstrip. Försökte följa den guiden utan framgång. Hjälp? PS. Windows Vista Ultimate 32-bit! [inlägget ändrat 2008-03-03 22:37:45 av Bubbe]
 11. Hejsan! Ursäkta dröjande svar. Sjukdom... Har nu prövat att göra som du tipsat. Tyvärr går det lika slött ändå! Trots att jag tog bort rubbet och startade om, fann jag att det stod likadant som tidigare. (Se bifogad bild) Fattar inte vad som är fel...om det är hårddisken som inte hänger med eller om det är Windows Vista som inte vill vara med i svängarna ännu... Min externa HD är ännu ej konverterad till NTFS. Vet inte hur jag gör det. Kan det slöa ned det, att min laptop har NTFS och externa HD:n är FAT32? [bild bifogad 2007-03-05 19:10:38 av Bubbe]
 12. Hej. Jag har en Western Digital 300GB extern hårddisk. Brukar koppla ihop denna via USB till laptopen. Men nu är det problem. Plötsligt går USB-anslutningen trögt som fan! 900kb/s typ. När jag kopplar in kabeln är den uppe i 2MB iaf. Sen slöar det till. Vad kan detta bero på? Laptopen är en ACER 3102 WLMi med Windows Vista Ultimate Edition, dvs sex månader gammal dator, och hårddisken är två månader gammal. Har jag missat någon drivrutin eller så? Alla drivisar är uppdaterade enligt Windows egna enhetshanterare...vilket jag inte litar särskilt på.
 13. Fått någon ordning på detta? Sitter med exakt samma problem, plötsligt fungerar inte webben, och man ser ett utropstecken över uppkopplingsikonen. Efter ca 30 sekunder återkommer anslutningen och allt är som vanligt. Har för mig att det var någon inställning man kunde göra någonstans? Eller en patch man kan tanka hem och köra. Minns bara inte vad det var.
 14. Hej! Jag har ett problem som jag sökt efter lösning på, men ingenstans finns det något som kan hjälpa mig. Jag har Windows Vista Business. Jag kan installera MSN Messenger 8.1. Och det startar. Men det "finns" inte. När jag kör en CTRL+ALT+DEL och får upp aktivitetshanteraren, ser jag att msnmsgr.exe faktiskt ligger där och puttrar, men det går inte att göra något med filen. Har försökt att höja prioritet, avsluta process, avsluta processträd. Men inget händer. Om jag startar MSN manuellt öppnas bara en till "msnmsgr.exe" och rullar parallellt med den första. Jag har försökt att reparera MSN, ominstallera, starta om datorn. Ja, allt! Det är även svårigheter att stänga av datorn. Den låser sig vid "loggar ut"-skärmen. Tidigare körde jag Vista Business, och då gick MSN efter att jag haft samma problem, men jag vet inte hur jag gjorde, för plötsligt så bara fungerade det! Någon som vet något? Vad har NI för inställningar i era Windows Vista? För övrigt är datorn helt formaterad och virusskyddad/brandväggad, så något virus kan ni direkt utesluta.
 15. Hej! *med reservation för postande i fel forum som vanligt!* Jag äger en Motorola E1000. Behöver ett GPS-program till denna! Min sambo försökte att länka mig till Wayfinder, men det vill inte fungera på min mobil. Jag har sökt så fingrarna blöder!!! Vad i hela friden finns det för GPS-program som är kompatibla med Motorola E1000? Någon som kan hjälpa mig med detta? Gärna om det finns någon länk till någon sida där det finns mycket olika programvaror till E1000 också vore bra. Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...