Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Qaz18

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Fläckar dyker upp på skärmen som inte försvinner förrän jag trycker F5 eller "visa skrivbordet knappen" Tack för all ev. hjälp i förhand! Jag har ett litet irriterande problem. Hr haft en AMD Athlon/TB 800Mhz, Asus 6800 GeForce 256 DDR i 2-3 år. Dem senaste månaderna börjar jag få konstiga fläckar när jag surfar, rotar i utforskaren, kopiear filer, defragar eller när jag scrollar i ett bibliotek! Snackar med återförsäljaren, han sa nåt om sommarvärmen då upphettas luften i PCI och AGP porten och nån jon eller eletron kommer i obalans. Han sa att jag borde rycka ur alla kort. (Hmm min dator har överlevt förra sommaren, inga problem då! Jag har ryckt ur alla kort och bytt plats på dem (ej AGP så klart). Har format allt och lagt in Win98 igen (många ggr nu) inget nytt händer. Har skaffat nya drivisar allt från VIA 4in1 till nya Asus och Nvidias egna. Fortfarande fläckar. Jag har försökt med alla gamla drivisarna som fanns på CD-skivorna man fick när jag köpte datorn men problemet består. Så jag har kommit fram till följande slutsats nåt av följande borde vara felfaktorn IRQ? ( Fast det har ju funkat i 2 år varför börja bråka nu, inga nya kort är inne! Masterbotten. (Nån kompis sa att hårddiskens MB kan vara infekterat, jag har kört F-Secures, MCaffes och Symantecs AV. Men min kompis påstår att dem inte kan se virus i MB. Det skulle bara hjälpa med att formattera den med nån extra svans till format? format /mb c:? Mina syskon eller föräldrar har varit inne och lekt i biosen. Fast det ser rätt bra ut när jag kollade den. Eller så har nåt virus delvis sabbat biosen ? Värsta fall! Grafikkkortet har delvis dött. Nån krets som jag har kortslutit? Det har fungerat i 2 år varför dö nu. Och det funkar inte ens med dem gamla drivrutinerna som har tjänat mig troget i 2 år. Nya drivisar kan ju vara instabila men dem gamla var ju bra! Sen är det att jag har tur när jag kan få bort fläckarna med F5, Ibland blir musen en jätte pixel på 2*2 cm och allt hänger sig. Fast värst är det när jag inte ens kan komma in i Win98 då den hänger sig precis i inloggningen! Jag har tryckt i ett 5 års gammalt Diamond Fire GL1000 Pro (permedia-chip) utan att ändra datorns bios. Då funkar allt bra förutom 2 saker. Kortet är inget 3D kort och har bara 8 MB. Sen får jag lite skumma streck på alla mp3 ikonerna och alla playlist ikoner! (inget allvarligt) Kan det vara fel på Asus:et? Har även provat trycka ett Geforce4 MX440 också utan att ändra datorns bios., då funkar det som vanligt inga fläcker eller streck. Är dem nya Nvidia korten mer toleranta mot felaktiga bios inställningar eller är det helt enkelt fel på Asus:et. Vad för fel kan det vara på Asus:et då det funkar delvis?
 2. Lite svar på frågorna om mitt problem med fläckarna: Samma fel vid olika upplösning. Men innan man lägger till drivisar så är det inga problem, men då leker den ju i 16 färger och låg UL, det krävs väl inte så mycket av kortet! Kan nog inte vara DirectX har provat 8,1 och den i Win98, 6,0. Samma fel. Det funkade i 2 år från DX 6-7-8 så jag utesluteter den. Fläckarna är antagligen en "oren" signal. F5 och "visa skrivbordet" uppdaterar signalen den skickar väl ut en ny bild då är den antagligen ren. Det är fläkt, antagligen en fläns under den. Fläckarna är inget problem jag vänjer mig vid F5 knappen snart. Men total-hängningar som gör att man inte kommer in i Win98 är jobbiga. Ett nytt grafikkort ger mig ett nytt problem! Skärmen drar ihop sig, Läs mitt nya inlägg!
 3. Fläckar dyker upp på skärmen som inte försvinner förrän jag trycker F5 eller "visa skrivbordet knappen" Tack för all ev. hjälp i förhand! Jag har ett litet irriterande problem. Hr haft en AMD Athlon/TB 800Mhz, Asus 6800 GeForce 256 DDR i 2-3 år. Dem senaste månaderna börjar jag få konstiga fläckar när jag surfar, rotar i utforskaren, kopiear filer, defragar eller när jag scrollar i ett bibliotek! Snackar med återförsäljaren, han sa nåt om sommarvärmen då upphettas luften i PCI och AGP porten och nån jon eller eletron kommer i obalans. Han sa att jag borde rycka ur alla kort. (Hmm min dator har överlevt förra sommaren, inga problem då! Jag har ryckt ur alla kort och bytt plats på dem (ej AGP så klart). Har format allt och lagt in Win98 igen (många ggr nu) inget nytt händer. Har skaffat nya drivisar allt från VIA 4in1 till nya Asus och Nvidias egna. Fortfarande fläckar. Jag har försökt med alla gamla drivisarna som fanns på CD-skivorna man fick när jag köpte datorn men problemet består. Så jag har kommit fram till följande slutsats nåt av följande borde vara felfaktorn IRQ? ( Fast det har ju funkat i 2 år varför börja bråka nu, inga nya kort är inne! Masterbotten. (Nån kompis sa att hårddiskens MB kan vara infekterat, jag har kört F-Secures, MCaffes och Symantecs AV. Men min kompis påstår att dem inte kan se virus i MB. Det skulle bara hjälpa med att formattera den med nån extra svans till format? format /mb c:? Mina syskon eller föräldrar har varit inne och lekt i biosen. Fast det ser rätt bra ut när jag kollade den. Eller så har nåt virus delvis sabbat biosen ? Värsta fall! Grafikkkortet har delvis dött. Nån krets som jag har kortslutit? Det har fungerat i 2 år varför dö nu. Och det funkar inte ens med dem gamla drivrutinerna som har tjänat mig troget i 2 år. Nya drivisar kan ju vara instabila men dem gamla var ju bra! Sen är det att jag har tur när jag kan få bort fläckarna med F5, Ibland blir musen en jätte pixel på 2*2 cm och allt hänger sig. Fast värst är det när jag inte ens kan komma in i Win98 då den hänger sig precis i inloggningen! Jag har tryckt i ett 5 års gammalt Diamond Fire GL1000 Pro (permedia-chip) utan att ändra datorns bios. Då funkar allt bra förutom 2 saker. Kortet är inget 3D kort och har bara 8 MB. Sen får jag lite skumma streck på alla mp3 ikonerna och alla playlist ikoner! (inget allvarligt) Kan det vara fel på Asus:et? Har även provat trycka ett Geforce4 MX440 också utan att ändra datorns bios., då funkar det som vanligt inga fläcker eller streck. Är dem nya Nvidia korten mer toleranta mot felaktiga bios inställningar eller är det helt enkelt fel på Asus:et. Vad för fel kan det vara på Asus:et då det funkar delvis?
 4. Kolla www.pricerunner.se de har nästan alla billiga priser på mobil på internet och fackhandeln. Men som sagt nästan alla!. Jag skulle rekommendera dig att utnyttja Elgigantens prisgaranti med deras 200 % pris garanti. Då får du bra support, mobilen i handen och reklamation utan Posten!!!
 5. Qaz18

  Palm Warz... !

  http://come.to/X3MPalm
 6. Skriv såhäristället. Dagiga uppdateringar av sidan med översättningar av utländska sidors nyheter. Men ibland är de gamla. De testade produkterna är minst 1 månadgamla. Med andra ord har vi bytt adress. Men vi suger fortfarande hårt. Varför ha Ericson T39 i bannern när den inte ska släppas? Men alla kan ju inte vara bra!
 7. Qaz18

  Palm OS 4.0

  Varför skriver IDG att Palm OS 4.0 nya funktioner bl.a. är 16 bitars färg stöd. Titta på HAndspring Visor Prism med Palm OS 3.5.2. Den har 65000 färger. Eller gjorde de som HP en Jornada?
 8. Palmen är inte sämre än andra handdatorer, då menar jag att text- tolkningen inte är något problem. Man kan hantera det galant efter 30 min "lekande" med din nya palm. Storleksmässigt så är Palm Vx, en obesegrad världsmästare. Finns det nån snyggare än Palm Vx? Minnesmässigt så är Palmen också väldigt bra. 8 MB motsvarar "minst" 32 MB på en Pocket PC handdator. ÅÄÖ: Man kan skriva ÅÄÖ som du ser här nere på ett annat inlägg. Men det sättet denne beskriver det på kan underlättas med vissa program till Palmen. Å= A + O Ä= A + - Ö= O + - De enda alternativen till Palm Vx är nog Pocket PC. Handspring suger hårt! Men tar du en PPC så offras batt-tid och vikt. Men du får "mer" PC-liknande spel och många färger på displayen. Alternativ finns till text-tolkningen då får man dutta på varje bokstav. Det kommer upp ett tangentbord på displayen då. Men det är inget att skriva längre "svenska" texter med då det ej har ÅÄÖ tillräckligt "nära" själva tangentbordet. Men ska du ha den som kalender. Så är det nog ingen skillnad på tandläkaren eller tandlakaren, Frisoren (Frisören) osv. Men det är brist på dessa just nu. Om du hittar nåt ställe där de säljer den ta den då på Elgiganten med "dubbla mellanskillnaden tillbaka rabatten". MVH En Mycket Nöjd Palm Vx ägare.
 9. Antigen går det automatiskt vid "hotsyncen". Eller så är det väl omöjligt. Varför inte ställa in den för hand bara? Kolla annars efter 3:e parts program.
 10. Vadå sida de har ju inte ens tester på över 10 saker. Kan du inte sluta göra reklam för den längre. www.handdator.com är bättre
 11. Jo, men ursprunget till detta inlägg var ju att ge rådgivning till en PDA för 1000-2000 kr. Där platsar inga nya Psions eller PPC.
 12. Med en Palm 3E kan du surfa med. En del säljer den för 1500 kr. Du behöver bara ett modem, tex en mobil med modem och IR.
 13. Jag säger Palm Vx. För färg är inte nödvändigt. Man får mer av batteriet istället.
 14. Jag har inte lyckats beama data från en Palm IIIx med OS 3.1.1 till/från en Palm Vx med OS 3.5.2 Måste man uppgradera till OS 3.3 eller? Har ni lyckats?
 15. Jag har lyckats wappa och surfa med min Palm Vx (med AvantGo 3.3) och "modemsynca" med avantGo med telefonerna: - Ericsson SH888 - Mokia 8210 Hur är era erfarenheter. Finns det andra som har lyckats. Jag funderar på köpa en Siemens S35, vet nån om den funkar med Palm Vx
×
×
 • Skapa nytt...