Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

nordpolen

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Om nordpolen

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Töreboda
 1. Jag och resten av svenska folket har länge trott att SVT & TV4 bara är gratis i marknätet, men så är inte fallet. Det finns en lag i Sverige som säger att samtliga tv-leverantörer måste kunna leverera SVT & TV4 helt gratis. Den lagen har funnits ett bra tag, men regeringen har inte brytt sig om att berätta det för folket, och Viasat & CanalDigital gör inte heller någon reklam för detta, de vill ju helst sälja abonnemang. Genom att ringa Viasat eller CanalDigital får man ett programkort med dessa kanaler hemskickat i brevlådan, helt gratis. Båda leverantörer har SVT & TV4 kanalerna. Viasat bjuder även på TV6. Jag jobbar i TV-butik, och vi ÅF har inte fått reda på detta. Allt det här hittade jag på internet igår kväll. Läs mer i min officiella tråd för detta: http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=137943
 2. Viasat & CanalDigital talar inte mycket om det, men de är enligt lag skyldiga att erbjuda SVT och TV4 gratis. Köp parabol och mottagare, sedan ringer du Viasat/CanalDigitals kundtjänst och får ett gratis programkort för dessa kanaler hemskickat. [inlägget ändrat 2006-11-04 14:42:25 av nordpolen]
 3. Antar att det är ett digitalt tv-kort. I så fall, kolla så att programvaran du tittar på tv i inte spelar in i AC3 (5.1) format. När jag spelar in i 5.1 kan inget av mina uppspelningsprogram spela upp videon med ljud.
 4. Nu vet inte jag hur Scalodatorn är uppbyggd, men vad jag vet är det ett vanligt operativsystem i. Jag har ett TV-kort från twinhan där det följde med ett program för att titta på tv. I det programmet fungerade fjärren utmärk, eftersom allt var färdigprogrammerat. Ofta är det dock så att de program som följer med hårdvaran ofta har sina brister, så jag valde ett annat program som heter ProgDVB istället. I det programmet fungerade dock inte fjärrkontrollen alls, hur jag än ställde in i menyerna. I ca. ett halvår hade jag ir-mottagaren urkopplad tills jag bestämde mig för att ta tag i det här igen. Och efter en vecka hade jag igång den. Ni undrar väl hur? Jo: knapparna på flera fjärrkontroller (däribland min) genererar ett tangentbordskommando, som t.ex. "ctrl+z" eller kanske bara "d". I ProgDVB fanns det ett särskilt fält för varje funktion där man kunde placera markören och sen trycka på den knapp på fjärren som man ville använda ihop med funktionen som t.ex. "Stop". Detta fungerade ju inte, det hade jag erfarenhet av. Jag fick istället placera markören i det fältet där man kunde välja ett kommando på tangentbordet för en viss funktion och sen trycka på den knapp på fjärren som jag ville använda till funktionen. Då kom det upp t.ex. "z" i fältet när jag tryckte på knappen "Fullscreen" på fjärrkontrollen. Om man trycker på "z" på tangentbordet förstoras nu bildytan, likaså om jag trycker på Fullscreenknappen på fjärrkontrollen. Förmodligen finns det en likadan funktion i era nya program för tv. Man kanske hittar ni inställningarna för att kontrollera programmet under t.ex. Options -> Controls som i mitt fall. Lösningen är alltså att fjärrkontrollen genererar ett tangentbordskommando. Nu vet inte jag om fallet är samma för er som för mig, men hoppas att det hjälper.
 5. Jag har ett 9800PRO kort och tampas med samma problem. Har inte hittat någon bra lösning än, tyvärr.
 6. Det har nog inte med skärmen att göra, utan ditt grafikkort. Vad heter det?
 7. Om du installerade spelet när du hade ditt gamla grafikkort kan det vara värt mödan att prova installera om The Sims, ja. Om det inte funkar ändå kan du pröva att uppdatera drivrutinerna (finns på www.ati.com). Jag själv hade ett annat problem när jag fick mitt nya 9800PRO kort, det var helt kolsvart på skärmen när jag startade datorn! Det visade sig vara mitt moderkort som ställde till det, så det fick jag byta ut. Tror dock inte det är det som krånglar i ditt fall, men nämner det ialafall.
 8. nordpolen

  Dålig bild

  Är nog rädd för att det inte går att göra så mycket åt det. Misstänker att grynigheten har med tv-kortets kvalité att göra. Men jag tycker inte att det var något större fel på bilden: men det syns väl inte riktigt på bild är jag rädd för. Hoppas du kan få hjälp av någon annan, om du har tur och det inte är kortets fel.
 9. nordpolen

  Dålig bild

  Har kollat upp det hela lite till. Twinhankortet med CAM plats kostar 1195:- på Dustinhom.se (billigast i sverige enligt buggy, fri frakt) och en modul för Boxer går lös på 499:- på neptunsat.se. Men då är den också godkänd av boxer.
 10. nordpolen

  Dålig bild

  Det finns ett kort som heter Twinhan DVB-T CI, som har plats för en kortmodul. Det kortet går lös på runt tusenlappen. Men för att kunna sätta i ett Boxerkort måste man köpa en s.k. CA-modul för Viaccess för ca. 400:- också. Sen ska det gå galant att titta på betal-tv med abbonnemang. Har ingen vidare erfarenhet hur detta ska ställas in i datorn, men ProgDVB har inbyggt stöd för detta. I nödfall kan man ju använda det medföljande programmet Twinhan DTV.
 11. Om du vill ha ett TV-kort till datorn rekommenderar jag Twinhan DVB-T för marksänd digitaltv. Kostar 650:- på Dustinhome.se och har de flesta funktionerna man kan önska sig. Fjärrkontroll och IR öga medföljer. Anledningen till att jag rekommenderar marksänt är att du alltid har de populäraste kanalerna, SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen, Kunskapskanalen och SVT Extra helt gratis utan avkodning. Använd bara inte det medföljande programmet utan gratisprogrammet ProgDVB, ett suveränt program som jag själv använder. Du hittar det på www.progdvb.com. Det har stöd för bl.a. EPG, TextTV, 5.1 ljud, OSD och mycket mer. Fjärrkontrollen kan också den användas tillsammans med programmet, men det behöver ställas in i programmet på ett viss sätt. Det kan du få hjälp av mig med vid ev. köp. Om du vill ha möjligheten att få fler program kan du ju försöka koda av kanalerna (både olagligt och avancerat) eller köpa kortet Twinhan DVB-T CI med plats för en kortmodul som i sin tur har en kortläsare för Boxer som använder systemet Viaccess. Men då går hela paketet på runt 1500:-. Den box du får på köpet när du tecknar Boxerpaketet kan du ju alltid sälja på Blocket för en slant, så betalar sig kortköpet sig lite iallafall. Om du ändå vill ha parabol så köper du kortet Twinhan DVB-S för 695:- på Dustinhome.se om du vill piratavkoda eller Twinhan DVB-S för ca 1000:- om du vill ha abonnemang på CanalDigital (conax) eller Viasat (viaccess). Totalt går det hela då på ca 1500:-.
 12. Jag rekommenderar tv-kortet Twinhan DVB-T för marksänd digitaltv. Kostar 650:- på Dustinhome.se och då medföljer fjärrkontroll + IR öga. Programmet som följer med kortet är dock inget vidare. Använd ProgDVB istället (www.progdvb.com). Det är ett mycket uppskattat program som funkar med de flesta tv-kort, däribland twinhan DVB-T. I vissa fall heter kortet istället för Twinhan, VisionDTV. Om du vill använda den medföljande fjärrkontrollen till ProgDVB behövs inget speciellt program. Det går att ställa in direkt i ProgDVB. Det är dock en helt annan historia, så hör av dig om du vill ha mer hjälp med detta vid ev. köp. Använder själv kortet med ProgDVB och fungerar super efter lite trixande med inställningarna. Stödjer bl.a. EPG, TextTV, 5.1 ljud, OSD (on screen display) som visar menyer o.s.v. direkt på TVbilden, paus och andra bekväma funktioner. Rekommenderas.
 13. nordpolen

  Dålig bild

  Du behöver inte bry dig så mycket om detta om du bor i Sverige eftersom det analoga nätet släcks ned snart. Köp ett Twinhan DVB kort för satellit eller marksänd digitaltv för i dagsläget 650:- på Dustinhome.se (fri frakt). Använd inte det medfäljande programmet vad än gör iallafall. Zappa med gratisprogrammet ProgDVB som du hittar på progdvb.com istället, ett mycket uppskattad programvara för digitaltv.
 14. Vad är det inte som funkar med grafikkortet? Är det kolsvart på skärmen eller går det trögt i spelena?
×
×
 • Skapa nytt...