Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Re-JeeP

Medlem
 • Antal inlägg

  301
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Re-JeeP

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10
 1. Hej igen... och tack så mycket för hjälpen! Nedan följer resultatet från undersökningen (vi var endast intresserade av folk som var mellan 18 och 25 år): Antal som röstade: 72 st Medelvärde: 1786 kr Utav detta drog vi följande slutsats: Med 95% säkerhet kan vi säga att folk mellan 18 och 25 år kommer att spendera mellan 948 och 2624 kronor på julklappar.
 2. Hej! Jag läser en kurs där vi har som uppgift att göra en undersökning som vi sedan ska räkna på. Jag (och mina gruppmedlemmar) hade uppskattat om ni kunde avvara en minut och fylla i ett formulär (två textfält). Formuläret: http://tuxicity.se/julklappar/ Tack för hjälpen!
 3. Ökningsfaktorns enhet är ju faktiskt n cm^2/cm (A/r) = cm. Enheten blir ju rätt då. Tack i alla fall!
 4. Hej! Behöver lite hjälp med ett problem. I en damm släpps det en sten och det bildas en cirkel av vågorna. När radien på cirkeln är 20cm har radien en ökningshastighet på 4cm/s. Hitta ökningshastigheten i samma punkt för arean på cirkeln. Vi vet: f(r)= A = pi*r^2 f'(r) = A' = 2*pi*r Genom att sätta in 20cm i funktionens derivata får vi fram vad ökningsfaktorn är i den punkten. Mao: f'(20) = 2*pi*20 = 40*pi Sedan multiplicerar vi ökningsfaktorn med hastigheten då radien är 20cm och får att ökningshastigheten för arean borde vara 40*4*pi = 160*pi. Och nu kommer vi till problemet. 160*pi är rätt. Enheten ska givetvis vara cm^2/s. Men hur kommer man fram till det? Efter som enheten för radiens ökningshastigheten är cm/s måste ökningsfaktorn ha enheten cm. Hur hänger detta ihop? Eller har jag tänkt fel när jag räknat? Mvh // Johan [inlägget ändrat 2007-09-20 21:11:49 av Re-JeeP] [inlägget ändrat 2007-09-20 21:12:17 av Re-JeeP]
 5. Jag starade i felsäkert läge med kommando prompt. Jag kunde köra chkdsk c: men efter 3% får den bluescreen och startar om. Känns som att sätta i disken i en annan dator, göra en backup och sen ominstallera Windows är mitt bästa alternativ nu.
 6. Ahh... Bra att veta! Men om jag bootar från cd'n kommer jag ju att hamna i installationsläge. Hur väljer jag chkdsk där?
 7. Varför skulle inte en live cd klara av det om man kan göra det från Windows? Nej, den står och laddar i uppstartnings läge (Där dom gröna prickarna går från vänster till höger). Jag kan starta i felsäkert läge. Men så fort jag klickar på något får jag blue screen och datorn startas om.
 8. Hej! Gjorde en defragmentering på en dator i nätverket härom dan. Efter defraggen ville inte datorn starta. Vet någon om det finns någon live cd som har en funktion för att gå tillbaka i tiden? // Johan
 9. Edit * Lyckas inte editera mitt inlägg... I första exemplet ska det vara $this->dbView = new DatabaseView($this->dbModel); istället för new DatabaseView($this->dbModel);
 10. Okej... Jag har ett annat exempel där jag inte kan bestämma mig för hur jag ska lösa det. <?php class DatabaseController { private $dbView; private $dbModel; public function __construct() { $this->dbModel = DatabaseModel::getInstance(); $this->dbModel->query("SELECT * FROM tabell"); new DatabaseView($this->dbModel); } } ?> <?php class DatabaseController { public function __construct() { $dbModel = DatabaseModel::getInstance(); $dbModel->query("SELECT * FROM tabell"); new DatabaseView($dbModel); } } ?> I första exemplet sparas Model och View som instanser men inte i det andra. Det är ju egentligen onödigt att spara dom som instanser men det känns ändå inte rätt att göra så? Tankar?
 11. Hej! Hur skulle ni rekommendera att man uppdaterar databasen? Jag programmerar OOP i PHP5 och följer MVC design modell. Att först ge Model information och sen bara anropa en funktion. $Model->setSubject($subject); $Model->setText($text); $Model->setPost(); Eller att ge Model all information på en gång. $Model->setPost($subject, $text);
 12. Hej! Det påstås ju att folk som arbetar med grafik använder MAC. Vad kommer det sig? // Johan
 13. Dumt förslag... I Telias säkerhetspaket är Ad-Aware inbyggt. Att har mer än ett skydd av samma slag ger inte mer skydd utan snarare sämre. Mer än ett virusskydd kan få datorn att krascha. Programmen kommer att vilja göra samma saker och det kommer att uppstå en konflikt istället för ytterliggare skydd. Telias säkerhetspaket räcker som skydd.
 14. Okej, men funkar widescreen och allt sånt med VGA då? Konstigt... Finns även på pckungens förstasida... (www.pckungen.se)
×
×
 • Skapa nytt...