Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

snuttis68

Medlem
 • Antal inlägg

  39
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av snuttis68

 1. Ni som har en Mac därute, känner ni till DaemonManager.app (troligen från Samsung). Vi har en Samsunglaser hemma, och efter att jag försökte installera en kontrollpanel för skrivaren (för kontroll av tonerstatus och skanning med mera) så dyker det upp en fråga vid varje uppstart. Det frågas om den (Daemonmanger.app) får ta emot nätverkstrafik eller inte. Tittar i brandväggen, och den finns med på listan över program som är ok, men ändå dyker frågan upp varenda gång. Hur blir jag av med programmet (hittar det inte vid spotlight-sök), eller får frågan att försvinna helt (permanent godkänna regeln)? Macbook från 2009 med Yosemite.
 2. Tyvärr hjälpte inget av tipsen. Verkar som att Mountain Lion och gdrive inte riktigt tycker om varandra,och det är senaste versionen (1.20.8672.3137) hon kör med. Får väl "bita i det sura äpplet" och antingen leva med det eller uppgradera till Yosemite.
 3. Aktiverade brandväggen och la till gdrive.app som godkänt program, men ingen skillnad. Samma fråga om att godkänna genom att trycka på symbolen och sedan trycka på "uppdatera gdrive" kommer upp ändå. Lite novis på mac, så hur ser jag rättigheterna på filen? Hon vill inte uppdaera till Yosemite ännu pga. en del wifi-buggar den har just nu.
 4. Har exakt samma inställningar förutom att alla tre rutorna på gdrive är förbockade, och att brandväggen inte är på
 5. Avinstallerade gdrive och körde skivverktyget men den hittade inga fel. Laddade ned gdrive från google på nytt, drog in den i program och startade programmet. Samma fråga om "ge gdrive rättigheter" kommer upp ändå.
 6. Har ett litet problem som stör mig. Min fru köpte nyligen en begagnad macbook (modellen utan minnekortsläsare), och installerat på den är Mountain Lion. Av olika skäl vill hon inte uppgradera, så därför säker jag svar som rör den versionen främst om möjligt. Datorn i sig fungerar bra förutom synkronisering med Google Drive. Att installera och synkronisera programmet i sig var inget problem, men en skum sak sker varje gång hon loggar in på den. På hennes gamla Windows 7 dator synkas gdrive automatiskt efter inloggning, men på macen måste hon godkänna synkning varje gång. Har letat efter något sätt att ge gdrive permanenta rättigheter, men inget ännu så länge. Finns det någon som har några tips på en lösning, eller får vi acceptera att göra synkning manuellt varje gång?
 7. Linux är speciellt på så vis att man kan ladda ned en komplett cd eller dvd helt gratis. Denna skiva går sedan att starta på samma vis som om du startade din vanliga hårddisk som XP ligger på. Skillnaden är att man inte installerar något utan när du sedan startar om datorn (utan skivan i) är allt som et var innan. Därför är Linux perfekt för att se om något finns kvar på en hårddisk eller om den är trasig på riktigt. Den mest XP-lika versionen är Linux Mint: http://www.linux.se/download-linux/linux-mint/
 8. Tog och skakade rejält på svarta tonerkassetten, och nu fick jag ut en text från Word utan större problem. Lite suddiga bitar men fullt läsligt. Till och med pdf-utskrift funkar nu.
 9. Är detta en helt ny dator, eller en ombyggnad där du bara flyttat över hårddiskarna till de nya delarna? Om det är en ombyggnad kommer du nog inte undan en nyinstallering då alla kretsar och annat är helt nytt. Det är därför windows inte vill starta normalt eller kan köra en återställning. Om det är en ny dator men en recoveryskiva så fungerar inte det utan en äkta skiva behövs.
 10. Det är inte så att du måste trycka på Fn-tangenten för att komma åt de funktionerna? Har för mig att vissa datorer fungerar så (tyvärr).
 11. Som jag skrev i början på tråden så är dessa också garanterade att funka med ditt moderkort. Crucial iofs, men jag har haft goda erfarenheter av dessa: Crucial till Asrock
 12. Ett exempel på tillbehör för att dämpa ljud har du här: Nexus DiskTwin, Stoppar HD Vibration och ännu fler tillbehör finns här: Ljuddämpning
 13. Diskettstationen brukar inte låta mjiiep nej, så det är nog tyvärr så att hårddisken sjunger på sista versen. Vad det gäller fläktljudet så är det troligen processorfläkten som tar i lite extra när mycket grafik skall visas upp. Kontakterna för hårddiskar är standard när det gäller hårddiskar och DVD-läsare/brännare av typen IDE, men inte nya standarden SATA. För dessa behövs en adapter för en 20-30 kr hos ex. Kjell Enklast är att ersätta den optiska enhet mot en brännare, så får du extra tomrum under den. Den nya/extra hårddisken kan du montera rakt ovanför diskettstationen, alternativt under den optiska med adaptrar för montering i en stor plats (5 1/4-tums plats). Generellt kan man säga att ju luftigare desto bättre. Plåt leder vibrationer bra, men värme från hårddiskar? Inte mycket.
 14. Du har inte förhandsgranskning aktiverat? Det kan vara någon kod i mailet som bråkar, och när förhandsgranska är på, så körs koden.
 15. Komplett säljer 1 gb minne för 429 kr Minnen hos komplett
 16. Det beror lite på om vad du skall använda datorn till. För vanligt användande (surfa, office, titta på youtube m.m.) så räcker vanliga Professional 32-bitars. Om du håller på med bildredigering (Photoshop) eller spelar spel (ex. World of Warcraft), så skall du köpa Professional 64-bitars. Detta för att 32-bitars windows kan använda max 3 gigabyte med minne, medans 64-bitars kan använda över 16 gigabyte.
 17. Logi och skola hänger inte alltid ihop, tyvärr;) Den masken (255.255.255.240) måste användas enligt uppgiften. Men jag tackar för den stora hjälpen jag har fått. Den har klargjort en hel del.
 18. Aha, där ser man. Tack för klargörandet. Visste att jag var på rätt väg med de 4 bitarna, men sen "trampade jag snett" på vägen Testade detta på http://www.subnetmask.info/ och direkt fram 16 st fina nät. Så sen skall jag då lägga masken 255.255.255.240 på respektive undernät då för att få fram mina 60+ subnät då?
 19. Jag tog den mask som skall användas för de 16 näten (255.255.255.240) vilket borde ge 4 bitar (4:e biten blir då 16), och sen fortsatte jag på det. Som sagt så börjar allt med 10.0.0.0/8. Detta nät skall delas upp i 16 nät (städer) med nätmask 255.255.255.240, vilka i sin tur skall delas upp i minst 60 subnät per del. Som sagt så är inte subnätberäkningar min starka sida, men efter att kollat lite i anteckningar från bl a min lärare så tyckte jag att det borde stämma. Eller är jag helt ute och cyklar?
 20. Så om jag har räknat rätt, så blir näten i denna ordning: 10.0.16.0 (med range 10.0.16.1-10.0.16.254) 10.0.32.0 10.0.48.0 10.0.64.0 och så vidare? Sen när det gäller de 60 subnät som behövs på varje plats (minst 60), maskar jag av 4 bitar till eller? Det finns inget minimum på antalet hostar på varje subnät.
 21. Om jag minns rätt så skall huvudnätet (det som jag börjar med) ha masken 255.255.255.240 även om det är fel. 10.0.0.0/8 är "företagets" huvudnät, och detta skall sedan delas upp i 16 "städer", och dessa skall sedan delas upp i minst 60 undernät på varje plats. Så visst 255.0.0.0 är ju rätt när man börjar räkna, men sedan skall 255.255.255.240 användas om jag förstått lärarens instruktioner rätt.
 22. Har fått en liten uppgift som jag inte blir klok på. Grunduppgifterna är följande: Adress: 10.0.0.0/8 Mask: 255.255.255.240 Detta skall fördelas ut på 16 olika nät, vilka i sin tur skall delas upp i ca 60 subnät. Alltså, 60 subnät i varje delnät. Har jag rätt i att första nätet blir 10.0.1.0 - 10.0.1.254? Om det stämmer, blir då nästa 10.0.2.0 - 10.0.2.254? Om inte hur räknar jag ut det lättast? Subnät är inte min starka sida, tyvärr [inlägget ändrat 2009-07-28 14:47:26 av snuttis68]
 23. Ett i mitt tycke suveränt program är annars Everest. Det hittar nästan allt som finns i datorn, och kan 9/10 tala om exakt vem som gjort en krets och vad modellen heter. Den finns här: http://www.lavalys.com/products.php?ps=UE?=en&page=1 och kostar ca 40 dollar.
 24. Du bör definitvt ladda hem ex. gratisversionen av AVG eller Nod32 för att söka efter virus. Ad-aware och Anti Malware söker bara efter spionprogram, och kan inte ta hand om virus tyvärr. Sen för att få bukt på problemen med pop-up fönster i Firefox, så kan du testa tillägget Adblock Plus. Men ladda hem ett antivirusprogram så snart du bara kan, annars kommer du garanterat få mera problem tyvärr.
 25. Att installera en FTP-server är väldigt enklet. Det första du möts av är ett fönster om vilken roll servern skall ha. Bland alternativen där finns bl a File Server att välja. Bara bocka för och välj add role så sköts allt väldigt enkelt.
×
×
 • Skapa nytt...