Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

snuttis68

Medlem
 • Antal inlägg

  39
 • Gick med

 • Senaste besök

Om snuttis68

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1968-08-21

Profil

 • Ort
  MALMÖ
 1. Ni som har en Mac därute, känner ni till DaemonManager.app (troligen från Samsung). Vi har en Samsunglaser hemma, och efter att jag försökte installera en kontrollpanel för skrivaren (för kontroll av tonerstatus och skanning med mera) så dyker det upp en fråga vid varje uppstart. Det frågas om den (Daemonmanger.app) får ta emot nätverkstrafik eller inte. Tittar i brandväggen, och den finns med på listan över program som är ok, men ändå dyker frågan upp varenda gång. Hur blir jag av med programmet (hittar det inte vid spotlight-sök), eller får frågan att försvinna helt (permanent godkänna regeln)? Macbook från 2009 med Yosemite.
 2. Tyvärr hjälpte inget av tipsen. Verkar som att Mountain Lion och gdrive inte riktigt tycker om varandra,och det är senaste versionen (1.20.8672.3137) hon kör med. Får väl "bita i det sura äpplet" och antingen leva med det eller uppgradera till Yosemite.
 3. Aktiverade brandväggen och la till gdrive.app som godkänt program, men ingen skillnad. Samma fråga om att godkänna genom att trycka på symbolen och sedan trycka på "uppdatera gdrive" kommer upp ändå. Lite novis på mac, så hur ser jag rättigheterna på filen? Hon vill inte uppdaera till Yosemite ännu pga. en del wifi-buggar den har just nu.
 4. Har exakt samma inställningar förutom att alla tre rutorna på gdrive är förbockade, och att brandväggen inte är på
 5. Avinstallerade gdrive och körde skivverktyget men den hittade inga fel. Laddade ned gdrive från google på nytt, drog in den i program och startade programmet. Samma fråga om "ge gdrive rättigheter" kommer upp ändå.
 6. Har ett litet problem som stör mig. Min fru köpte nyligen en begagnad macbook (modellen utan minnekortsläsare), och installerat på den är Mountain Lion. Av olika skäl vill hon inte uppgradera, så därför säker jag svar som rör den versionen främst om möjligt. Datorn i sig fungerar bra förutom synkronisering med Google Drive. Att installera och synkronisera programmet i sig var inget problem, men en skum sak sker varje gång hon loggar in på den. På hennes gamla Windows 7 dator synkas gdrive automatiskt efter inloggning, men på macen måste hon godkänna synkning varje gång. Har letat efter något sätt att ge gdrive permanenta rättigheter, men inget ännu så länge. Finns det någon som har några tips på en lösning, eller får vi acceptera att göra synkning manuellt varje gång?
 7. Linux är speciellt på så vis att man kan ladda ned en komplett cd eller dvd helt gratis. Denna skiva går sedan att starta på samma vis som om du startade din vanliga hårddisk som XP ligger på. Skillnaden är att man inte installerar något utan när du sedan startar om datorn (utan skivan i) är allt som et var innan. Därför är Linux perfekt för att se om något finns kvar på en hårddisk eller om den är trasig på riktigt. Den mest XP-lika versionen är Linux Mint: http://www.linux.se/download-linux/linux-mint/
 8. Tog och skakade rejält på svarta tonerkassetten, och nu fick jag ut en text från Word utan större problem. Lite suddiga bitar men fullt läsligt. Till och med pdf-utskrift funkar nu.
 9. Är detta en helt ny dator, eller en ombyggnad där du bara flyttat över hårddiskarna till de nya delarna? Om det är en ombyggnad kommer du nog inte undan en nyinstallering då alla kretsar och annat är helt nytt. Det är därför windows inte vill starta normalt eller kan köra en återställning. Om det är en ny dator men en recoveryskiva så fungerar inte det utan en äkta skiva behövs.
 10. Det är inte så att du måste trycka på Fn-tangenten för att komma åt de funktionerna? Har för mig att vissa datorer fungerar så (tyvärr).
 11. Som jag skrev i början på tråden så är dessa också garanterade att funka med ditt moderkort. Crucial iofs, men jag har haft goda erfarenheter av dessa: Crucial till Asrock
 12. Ett exempel på tillbehör för att dämpa ljud har du här: Nexus DiskTwin, Stoppar HD Vibration och ännu fler tillbehör finns här: Ljuddämpning
 13. Diskettstationen brukar inte låta mjiiep nej, så det är nog tyvärr så att hårddisken sjunger på sista versen. Vad det gäller fläktljudet så är det troligen processorfläkten som tar i lite extra när mycket grafik skall visas upp. Kontakterna för hårddiskar är standard när det gäller hårddiskar och DVD-läsare/brännare av typen IDE, men inte nya standarden SATA. För dessa behövs en adapter för en 20-30 kr hos ex. Kjell Enklast är att ersätta den optiska enhet mot en brännare, så får du extra tomrum under den. Den nya/extra hårddisken kan du montera rakt ovanför diskettstationen, alternativt under den optiska med adaptrar för montering i en stor plats (5 1/4-tums plats). Generellt kan man säga att ju luftigare desto bättre. Plåt leder vibrationer bra, men värme från hårddiskar? Inte mycket.
 14. Du har inte förhandsgranskning aktiverat? Det kan vara någon kod i mailet som bråkar, och när förhandsgranska är på, så körs koden.
 15. Komplett säljer 1 gb minne för 429 kr Minnen hos komplett
×
×
 • Skapa nytt...