Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Peter Löf

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tror du kom lite långt från ursprungliga frågställningen här. 1) Jo, om man lagt dit det (med redigeringsbandspelare), då kan man använda batchlistor. 2) Jaså, säger du det... (jo, jag har använt programmet några 100 timmar hittills, så det mesta basic kan jag, finns annat jag skulle vilja kunna). Om vi nu ändå är OT så kan jag ju fråga om en sak jag inte fixat, har inte kollat så mycket än, men det är nog lite halv-basic egentligen. När man kör klipp i -100% hastighet, dvs baklänges. Vilka inställningar ska man ändra så rörelsen blir mjuk, och udda och jämna linjer inte hoppar fel och gör bilden skakig?
 2. Den konvertar inte i realtid, men det är inte så intressant i mitt fall eftersom jag vill ha tidkod för att kunna göra batchlista. :-) Finns det något kamera som du menar överför tidkoden från S-VHS-band och kan användas för att fjärrstyra bandaren genom kameran?
 3. Jag använder en dv-kamera med analog s-video-ingång för att konvertera till dv-band och sedan köra in via firewire till datorn. Då behövs inget speciellt kort eftersom min Compaq-pc har inbyggt firewire. Redigering gör jag med Premiere. Dator är en 600 Mhz P3, Win200 Pro, 512 MB ram, 20+80 GB IDE-hårddiskar. I mitt fall kör jag tillbaka till dv-band via firewireutgången när jag redigerat klart. Men jag föreställer mig att det inte är så svårt att kroka på en dvd-brännare. Kvaliteten blir väldigt bra från original S-VHS-inspelningar som jag kopierar till dvd och redigerar i datorn.
 4. Jag tror bestämt aktiva surfare hemma många gånger har bättre utrustning just hemma än på jobbet. Merparten av "hyresdatorer" för hemmabruk under senaste året har 17"-skärmar som oftast körs på 1024x768. På dessa skärmar se webbplatser som Aftonbladet m fl löjliga ut när de bara tar upp vänster halva av skärmen. Andelen 1024x768 kommer säkert att öka allt eftersom motsvarande datorer kommer ut på arbetsplatser i och med nya datorer för Windows/Office2000-uppdateringar. Tror jag i alla fall...
 5. Jag har använta FrontPage2000 sedan i försomras i engelsk version, och det fungerer utmärkt för mina syften. Operativsystem är Win98/Svensk. Glad i hågen avinstallerade jag Expl5 och FP2000 engelskt för att installera svenska versionen. Efter fyra ominstallationer får jag fortfarande engelska FP2000 med svensk hjälpfil. Vad gör jag för fel??? Detta gäller både Select-skiva och "vanlig". Och nu är det fredag kväll och inte läge att ringa Pyttemjuks support.
 6. Om du läser i de papper som följer med svenska Acrobat 4 så ser du den exakta adressen på Adobes webbplats där du kan ladda ned detta. Makrot fungerar väldigt bra, med register, innehållsförteckningar och länkar. I engelska Acrobat 4 finns det med redan på cd-skivan.
 7. Kanske funktionen "penselalternativ" är den du söker? Finns i både handboken och hjälpfilen. Du kanske inte köpt programmet?
 8. Dyrt kanske, men i alla fall Fontographer är synnerligen kompetent program. Själv ritar jag oftast tecknen jag ska ha med Illustrator (kostar också pengar...) och sedan tar jag in dem i Fontografer för att göra fonten.
 9. Hos DCM kan du hitta mallar för vanliga layoutprogram. http://www.dcm.se/scripts/dcm/musik_main5a.asp?menystil=1
 10. Det beror ju på vilken ekonomi du har, men de gubbarna har ju så enkel form att de lätt kan ritas upp med Fontographer. Senan kan du ju exportera i antingen TTF eller PS1, utifrån ditt behov.
 11. Jag är nästan helt övertygad om att du ska använda GIF. Det var ju därför som de "webbsäkra" färgerna utvecklades. Jpeg funkar ju oftast bäst för foto.
 12. Kan man ha webbsäkra färger i en JPEG-bild? Hur gör man då?
 13. En idé kan vara att installera Word 97 mera fullständigt. Då får du nämligen stöd för vektor-eps i Word. Jag har använt det mycket, och det fungerar bra. Om inte logotyperna är för stora så spara dem annars som eps, och rastrera dem i PhotoShop. Spara dem i PhotoShop till tiff eller bmp. Det står rätt mycket i handböckerna till både Illustrator 8 och PhotoShop om export/import. Varför inte ta en lässtund ikväll?
 14. Titta här i samma forum på 1999-04-21 så har du några ledtrådar, jag har själv inte haft möjlighet att följa upp det helt själv.
 15. Jag skulle behöve några enkla råd för att starta med ett litet projekt: Att lägga upp alla möjliga filformat på en webbplats och låta läsaren ladda hem dem är ju inga problem. Men hur gör man det bakvända? Att som lärare bygga upp en webbplats där ens elever ska kunna ladda upp svar på uppgifter genom ett webbgränssnitt och inte genom epost. Vitsen är att elevernas svar ska läggas i olika biblotek efter dess användarnamn, och att läraren där ska kunna hämta svaren genom att gå in på webbservern direkt. Eleven kanske ska ladda upp ungefär som man laddar upp filer till Hotmail? Någon som har idéer på ungefär vilka metoder man använder för att åstadkomma en sådan lösning?
×
×
 • Skapa nytt...