Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Farbror Blå

Medlem
 • Antal inlägg

  456
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Farbror Blå

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1947-01-24

Kontaktinformation

 • Yahoo
  christianhallberg
 • Skype
  christian.hoganas

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Malmö
 • Intressen
  Promenader, simning, fotografering, böcker, dator, fitness
 1. Jag undrar hur jag ska få ljud från musik/videokälla i datorn till TV:n. Jag kan klona bilden till TV:n genom HDMI-kabel, men den åstadkommer inget ljud i TV:n. Därför kopplar jag separat kabel till TV:n från en av datorns bakre ljudutgångar till audiouttaget i TV:n. Men det funkar inte, kommer inget ljud. Behöver jag göra några speciella inställningar på datorn för att få ljud i TV:n? Med vänlig hälsning / Farbror Blå
 2. När jag skickar sms från min Samsung till min kompis som har en iPhone går det inte fram någon aviseringssignal till honom; han hör alltså inte när han får sms av mig. Vad beror det på? Från alla andra oberoende av modell får han signal.
 3. Cecilia (alltid på tårna)... Mitt inne i datorn (men lite till vänster) sitter en "låda", förmodar det är hårddiskenheten, som i änden har ett runt galler (som var täckt av en matta med damm). Bakom gallret sitter en fläkt. Men jag ska anstränga mig och skruva av plåten igen och ta några bilder.
 4. Jamen... Och just nu (klockan 04:50) efter flera timmar ånyo satte fanskapet igång; tror ju det ska vara lugnt efter flera timmars arbete på datorn. Har ju rengjort, som jag sa tidigare - får väl montera loss inre fläkten... eeh?
 5. Oki, tack för era svar. Burken beter sig synnerligen irrationellt, tidigare idag (lördag) satte jag igång datorn och det väsnades (som vanligt) och då fick jag inte tyst på den alls efter ett antal knuffar. Startade om - samma resultat men tyst först... sedan började oljudet. Senare ikväll (ff lördag) samma sak men efter knuff tystnade den. MEN - efter massor av timmar - utan nån påverkan - då satte oljudet igång igen! Efter vibrationerna så verkar det som om det kommer från vänster sida (där plåten med galler som jag tog av). Och det är ju på den sidan som inre fläkten kopplad till vad jag förmodar är där hårddiskenheten sitter. Gallret till den fläkten var helt som en matta av damm. Man kan ju skönja fläktbladet innanför, men det är ju svårt att komma åt för att eventuellt skruva av eländet och rengöra även denna propeller. Ska jag chansa? Eller ska jag gå å lägga mig...?
 6. Om du följt med från början så såg du... Ljudet finns där... tills jag bara puttar lite... Vill gärna ha bekräftelse på om hårddisken är kass eller om de är lönt att öppna densamma för att eventuellt rensa skit därinne.
 7. Jag öppnade burken, gjorde rent inuti, så gott jag kom åt; inre fläkten till datorn, gallret där, var helt igengrott. Fick vara glad i 5 minuter, trodde jag hade fixat det. Sedan när jag satte igång datorn hördes inget till en början; sedan, efter en kvart började oväsendet igen. Och så var det ju inte tidigare, då satte det igång så fort jag knäppte på. Nu undrar jag: ska jag kanske plocka isär hårddiskenheten och rengöra komponenter där inne? Skulle det kunna hjälpa? Oljudet verkar ju rent mekaniskt; kan det vara själva hårddisken som snurrar ojämnt?
 8. Tack. Jag får väl skruva isär höljet och försöka rengöra. Kan väl annars i förlängningen inverka negativt på datorns funktioner, antar jag. Tilläggas kan att initialt av oväsendet går ljudet upp och ner för att slutligen helt jämna ut sig (innan jag alltså puttar till så att det försvinner).
 9. Omedelbart när jag trycker på startknappen på datorn infinner sig ett oljud som påminner om hög tomgång från en bil. Uppstart och inloggning funkar sedan bra, ingen skillnad. När hårddisken är uppdaterad, då kan jag få tyst på oljudet med en lätt knuff. Sedan arbetar datorn som vanligt. Vad beror oljudet på? Förekommer varje gång jag startar, har gjort så de senaste veckorna, kom plötsligt, har aldrig infunnit sig tidigare. Något med fläkten? Har dammsugit bort en massa damm från öppningar men det hjälpte inte. Med vänlig hälsning /Farbror Blå
 10. Glömde, det här med säkerhetskopiering. Har inte gjort nån på länge, jag har två partitioner, och säketskopieringar lägger sig alltså på D:\. Men det har jag stängt av för den disken blir fort full. /FB/CH
 11. Cecilia, tack för all din hjälp, du är en pärla som vanligt, men nu fungerar datorn igen utan problem - UTOM just HÄR, för alla bokstäver kommer inte med när jag skriver! (Inte första gången det händer.) Jag ligger lågt så länge, återkommer med foto om/när blue screen uppträder på nytt. Mvh Farbror Blå
 12. Jag har inte låtit disken inkonsekvenskontrolleras, utan som jag sa så har meddelandet automatiskt dykt upp varje gång jag startar datorn. Denna kontroll visar tydligen i siffror inga fel i alla fall. Så också mina tidigare problem i så fall med hängning och blue screen kan alltså bero på dålig hårddisk? För som sagt tidigare så berodde ju det enbart när jag var uppkopplad mot internet.
 13. Cecilia! Tack för svar .Det har dröjt några dagar, beronde på att nu har inte blue screen paradoxalt dykt upp; däremot får jag en svart-vit bild om att datorn ska inkonsekvenkontrolleras, och detta kommer upp omedelbart efter att jag startat datorn, varje gång. Och sedan förstår jag inte varför jag måste rätta och komplettera min text i efterhand, eftersom inte alla bokstäver kommer med...?!
 14. Hej, Min dator hänger sig när jag kopplar upp mot internet. Det händer aldrig offline. Det händer i regel i början av användandet av en sida som hårddisken slås av och en blue screen med vit text kommer upp, talar om att disken slås av för att förhindra krasch. Det händer varje gång jag kopplar upp, ibland kan jag vara uppkopplad en längre stund. Jag använder Windows 7 Home Premium, Internet Explorer (senaste), 64 bit Packard Bell dator (fem år gammal), google som startsida. Trådlöst internet med sticka. Trådlös mus. Alla program är uppdaterade. Använder Essentials och Avast. Diskrensning och -fragmentering sker automatiskt. Kan det vara något internetrelaterat programfel? Eller vad? Tacksam för svar /Farbror Blå
 15. Tack Larsas. ha uppdaterat enligt länken. Trodde jag hade senaste programvaran. men det verkar ff lite instabilt ibland. Och instabilt är det på denna hemsidan också. Nu börjar jag få nog av problem. Verkar som om denna idg-sida inte är helt att lita på beträffande säkerheten.
×
×
 • Skapa nytt...