Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Farbror Blå

Medlem
 • Content count

  454
 • Joined

 • Last visited

About Farbror Blå

 • Rank
  Aktiv
 • Birthday 01/24/1947

Kontaktinformation

 • Yahoo
  christianhallberg
 • Skype
  christian.hoganas

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Malmö
 • Intressen
  Promenader, simning, fotografering, böcker, dator, fitness
 1. Oväsen från burken

  Cecilia (alltid på tårna)... Mitt inne i datorn (men lite till vänster) sitter en "låda", förmodar det är hårddiskenheten, som i änden har ett runt galler (som var täckt av en matta med damm). Bakom gallret sitter en fläkt. Men jag ska anstränga mig och skruva av plåten igen och ta några bilder.
 2. Oväsen från burken

  Jamen... Och just nu (klockan 04:50) efter flera timmar ånyo satte fanskapet igång; tror ju det ska vara lugnt efter flera timmars arbete på datorn. Har ju rengjort, som jag sa tidigare - får väl montera loss inre fläkten... eeh?
 3. Oväsen från burken

  Oki, tack för era svar. Burken beter sig synnerligen irrationellt, tidigare idag (lördag) satte jag igång datorn och det väsnades (som vanligt) och då fick jag inte tyst på den alls efter ett antal knuffar. Startade om - samma resultat men tyst först... sedan började oljudet. Senare ikväll (ff lördag) samma sak men efter knuff tystnade den. MEN - efter massor av timmar - utan nån påverkan - då satte oljudet igång igen! Efter vibrationerna så verkar det som om det kommer från vänster sida (där plåten med galler som jag tog av). Och det är ju på den sidan som inre fläkten kopplad till vad jag förmodar är där hårddiskenheten sitter. Gallret till den fläkten var helt som en matta av damm. Man kan ju skönja fläktbladet innanför, men det är ju svårt att komma åt för att eventuellt skruva av eländet och rengöra även denna propeller. Ska jag chansa? Eller ska jag gå å lägga mig...?
 4. Oväsen från burken

  Om du följt med från början så såg du... Ljudet finns där... tills jag bara puttar lite... Vill gärna ha bekräftelse på om hårddisken är kass eller om de är lönt att öppna densamma för att eventuellt rensa skit därinne.
 5. Oväsen från burken

  Jag öppnade burken, gjorde rent inuti, så gott jag kom åt; inre fläkten till datorn, gallret där, var helt igengrott. Fick vara glad i 5 minuter, trodde jag hade fixat det. Sedan när jag satte igång datorn hördes inget till en början; sedan, efter en kvart började oväsendet igen. Och så var det ju inte tidigare, då satte det igång så fort jag knäppte på. Nu undrar jag: ska jag kanske plocka isär hårddiskenheten och rengöra komponenter där inne? Skulle det kunna hjälpa? Oljudet verkar ju rent mekaniskt; kan det vara själva hårddisken som snurrar ojämnt?
 6. Oväsen från burken

  Tack. Jag får väl skruva isär höljet och försöka rengöra. Kan väl annars i förlängningen inverka negativt på datorns funktioner, antar jag. Tilläggas kan att initialt av oväsendet går ljudet upp och ner för att slutligen helt jämna ut sig (innan jag alltså puttar till så att det försvinner).
 7. Oväsen från burken

  Omedelbart när jag trycker på startknappen på datorn infinner sig ett oljud som påminner om hög tomgång från en bil. Uppstart och inloggning funkar sedan bra, ingen skillnad. När hårddisken är uppdaterad, då kan jag få tyst på oljudet med en lätt knuff. Sedan arbetar datorn som vanligt. Vad beror oljudet på? Förekommer varje gång jag startar, har gjort så de senaste veckorna, kom plötsligt, har aldrig infunnit sig tidigare. Något med fläkten? Har dammsugit bort en massa damm från öppningar men det hjälpte inte. Med vänlig hälsning /Farbror Blå
 8. Fel vid uppkoppling

  Glömde, det här med säkerhetskopiering. Har inte gjort nån på länge, jag har två partitioner, och säketskopieringar lägger sig alltså på D:\. Men det har jag stängt av för den disken blir fort full. /FB/CH
 9. Fel vid uppkoppling

  Cecilia, tack för all din hjälp, du är en pärla som vanligt, men nu fungerar datorn igen utan problem - UTOM just HÄR, för alla bokstäver kommer inte med när jag skriver! (Inte första gången det händer.) Jag ligger lågt så länge, återkommer med foto om/när blue screen uppträder på nytt. Mvh Farbror Blå
 10. Fel vid uppkoppling

  Jag har inte låtit disken inkonsekvenskontrolleras, utan som jag sa så har meddelandet automatiskt dykt upp varje gång jag startar datorn. Denna kontroll visar tydligen i siffror inga fel i alla fall. Så också mina tidigare problem i så fall med hängning och blue screen kan alltså bero på dålig hårddisk? För som sagt tidigare så berodde ju det enbart när jag var uppkopplad mot internet.
 11. Fel vid uppkoppling

  Cecilia! Tack för svar .Det har dröjt några dagar, beronde på att nu har inte blue screen paradoxalt dykt upp; däremot får jag en svart-vit bild om att datorn ska inkonsekvenkontrolleras, och detta kommer upp omedelbart efter att jag startat datorn, varje gång. Och sedan förstår jag inte varför jag måste rätta och komplettera min text i efterhand, eftersom inte alla bokstäver kommer med...?!
 12. Fel vid uppkoppling

  Hej, Min dator hänger sig när jag kopplar upp mot internet. Det händer aldrig offline. Det händer i regel i början av användandet av en sida som hårddisken slås av och en blue screen med vit text kommer upp, talar om att disken slås av för att förhindra krasch. Det händer varje gång jag kopplar upp, ibland kan jag vara uppkopplad en längre stund. Jag använder Windows 7 Home Premium, Internet Explorer (senaste), 64 bit Packard Bell dator (fem år gammal), google som startsida. Trådlöst internet med sticka. Trådlös mus. Alla program är uppdaterade. Använder Essentials och Avast. Diskrensning och -fragmentering sker automatiskt. Kan det vara något internetrelaterat programfel? Eller vad? Tacksam för svar /Farbror Blå
 13. Hårddisken låser sig

  Tack Larsas. ha uppdaterat enligt länken. Trodde jag hade senaste programvaran. men det verkar ff lite instabilt ibland. Och instabilt är det på denna hemsidan också. Nu börjar jag få nog av problem. Verkar som om denna idg-sida inte är helt att lita på beträffande säkerheten.
 14. Hårddisken låser sig

  Jaha, känns lite som att vara tebax på bricka ett... Varför skulle Reimage vara kass? Skannade ju datorn och med de resultat jag angav. Om det är så dåligt, kanske jag ändå kan få svar vad jag gör med de två filer som uppdagades som säkerhetshot. Nu gäller det faktiskt snart att jag kan rensa datorn från de problem som jag ursprungligen har utgått från. Kan tillägga att datorn har körts utan problem nu i snart en vecka, men just nu... haha... fastnade musen - men denna gången utan att hårddisken låste sig, alltså bara musen. Så det gick att ctrl alt del. (Kanske bara en parentes.)
 15. Hårddisken låser sig

  Monshi, min text på Blue Screen är densamma som det som visas enligt länken ovan – förutom den första meningen om orsaken till problemet. Jag har laddat ner Reimage repair vilket osökt länkades fram nånstans efter denna länk. Jag har kört Reimage och där fanns problem enligt följande (för att reparera måste man köpa, det kan kanske vara idé?): Stabilitetsproblem: System Restore MS Windows-user profiles MSII Installer Undersystem för utskriftshanteraren Säkerhetsproblem: 1. c:\program\adblock plus for ie\adblockplusengine.exe 2. c:\program\adware-removal-tool\artp3.exe Dessa två filer har undertexter, de är så långa så jag skriver dem inte, men ordet "trojan" förekommer i nr 2. Säger detta någonting om att det skulle utgöra mitt problem? Register scan: 763 fel i registret: 1. Shared DLLS - 52 fel 2. Installer Reference - 708 fel 3. App Paths - 3 fel Summa: "Windowsskadans svårighetsgrad: Hög"
×