Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

L-E Jansson

Medlem
 • Antal inlägg

  91
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har en IBM server med inbyggt nätverkskort Planar Ethernet. Skulle vilja ha tag i en drivrutin för XP till detta men har inte lyckats hitta någon. Är det någon som har några tips?
 2. Jag har använt Avast i flera år och tycker att det fungerar bra. En fördel gentemot Norman som jag har på en annan dator är att det är väldigt små filer som hämtas hem vid virusuppdateringar. Bra om man har en långsam uppkoppling. Norman vill oftast tanka hem minst 10 Mb varje gång det skall uppdateras. Att det är gratis för privatpersoner är ju heller ingen nackdel.
 3. L-E Jansson

  Asterisk

  Läste om Asterisk i Mikrodatorn och blev nyfiken på lösningen. Tänkte ev. att sätta upp en växel på jobbet. Vi har 3 ingående analoga linjer i ett gruppnummer och 5 anknytningar till dessa. Det blir kanske inte aktuellt att köra IP-telefoni utan bara använda systemet som en ren växel. Vad behöver jag rent hårdvarumässigt, förutom dator och telefoner?
 4. Jag har problem med att ta bort en mapp. När jag försöker radera den får jag meddelande om att den inte är tom. Hittar dock inget i den, har satt allt i Visa mappalternativ så att alla filer skall visas. Har även kört DOS-kommandot Attrib för att ev. ta bort något filskydd men det hittar ingenting. Windows brukar ju inte klaga när man vill radera en hel mapp. Vad göra?
 5. Du måste ha både hårdvara och mjukvara för att kunna sända med text TV. Se http://pdc.ro.nu/teletext.html så får du en förklaring över hur det funkar.
 6. Har fortfarande garanti kvar på datorn så jag vill inte göra några stora ingrepp. Det är nog inte hårddisken eller grafikkortet som stör mest utan luften in i lådan och ut genom fläkten till nätaggregatet som hörs mest. Tänkte att om man kunde "slå sönder" oljudet med hjälp av någon anordning, t.ex. ett filter så kunde man få oväsendet att bli mindre. Förslaget om hörselskydd är i.o.f.s inte så dumt. Då slipper man omgivningen som kan vara nog så störande. Frågan var nog kanske mer ställd om någon annan Scaleo P-ägare upplevt samma sak och hittat på något sätt att dämpa den utan alltför stora ingrepp. Det är konstigt att man tillverkar datorer som låter som dammsugare. Vilken tillverkare av TV-apparater eller kylskåp skulle komma på tanken med en högljudd produkt? Dom fick nog inte sälja värst många enheter. En modern plasma-TV på 42" drar ungefär 300-400W och den låter ingenting. O.k jag fattar att TV-n har betydligt större yta för kylning, men ändå....
 7. Jag köpte för någon månad sedan en Fujitsu-Siemens Scaleo P. Vi har flera datorer av samma märke på jobbet och de är väldigt tysta. Dock blev besvikelsen mycket stor när jag började använda min Scaleo P. Vid måttlig processorbelastning är det mycket fläktljud men vid max belastning är bullret olidligt. Har faktiskt aldrig haft en dator som det har låtit så mycket från. Funderar på att försöka dämpa ner oljudet från luftintaget i lådan och fläktens utblås med hjälp av någon sorts luftfilter. Finns det någon som har några bra tips?
 8. Trots att alla inställningar verkar vara rätt vill inte Explorer spara lösenord även om man kryssar i rutan Spara lösenord. Andra datorer i nätverket har inga problem med detta och de har samma inställningar som det som krånglar. Vi använder XP Pro. Någon som har något tips?
 9. Jag har testat utan router ett antal gånger och med samma låga överföringshastighet som tidigare så problemet ligger nog inte där. Fick följande svar från supporten häromdagen: "Jag får följande reslutat när jag pingar ditt modem: Acc-downstream=8032 kbit/s Acc-upstream=820 kbit/s. Fram till modemet ser det alltså ok ut." Svaret är lite konstigt eftersom jag råkat dra ur kontakten till modemet ur väggen så hur man kan ha pingat mitt modem är en gåta. Skall ta en annan dator och testa med samt ta med modemet till en kompis som har en 8Mbit koppling hos GlocalNet och testa det mot den anslutningen.
 10. Här är en länk till en sida som har många bra tips om hur man gör olika effekter i Premiere. Gå till http://www.wrigleyvideo.com/videotutorial/index.htm och klicka på Tutorials och välj där vilken version av Premiere som används.
 11. Har en Netgear MR814v2 accesspunkt/router som klarar 100 Mbit/sek. så problemet borde inte ligga där. Har anslutit med kabel för att vara säker på att den trådlösa förbindelsen inte skulle påverka resultatet. Jag får nog följa ditt råd och ringa Spray och fråga.
 12. Jag har en 8 Mbit uppkoppling med Spray som leverantör. Har kört Konsumentverkets TPTEST 5.0 ett antal gånger den senaste veckan och som bäst har det mätt upp 5.04 Mbit/sek och sämst 493.86. Är testprogrammet pålitligt (uppkoppling mot snabb server mm) eller är det så att Spray inte kan leverera en snabbare koppling till mig? Skickade en fråga i måndags, annandag påsk, men har ännu inte fått något svar och idag är det fredag. Tycker att supporten borde fungera bättre. Har gjort samma mätningar på jobbet där vi har Telia och en 2 Mbit lina och där har resultatet varit detsamma varje gång, alltså 2 Mbit/sek. Dock är det Telia Företag och då kanske man kan ställa större krav. Att avståndet till telestationen är avgörande vet jag men jag tycker att variationerna i testerna är för stora. Bredbandsbolaget erbjuder 24 Mbit/s och det finns möjlighet där jag bor att ansluta sig. Hur långt från stationen kan man uppnå den hastigheten? Kanske man rent utav måste bo inne i stationen?
 13. På min dator har jag en parallellport för skrivare. Datorn som har XP Pro är ansluten till ett nätverk med skrivare kopplade till andra datorer. Jag har ett DOS-program som kan hantera LPT1 och LPT2 och jag skulle vilja använda LPT2 för att skriva ut på en skrivare i nätverket. Går det att styra om en DOS-skrivare till nätverket?
 14. Tackar. Verkar vara precis det jag är ute efter.
×
×
 • Skapa nytt...