Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 146
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  79

Foruminlägg postade av vertpre


 1. 9 timmar sedan, skrev PatrikP:

  Ja, då fungerar det att komma vidare i installationen, så tack! Däremot är det sjukt trögt och komma vidare installationen,

  Kan beror på att du har för lite minne. VirtualBox rekommenderar att man har tillräckligt med minne så det täcker vad värd OS:et behöver plus vad gäst OS:et behöver.

  Windows 10 kräver minst 2GB och Ubuntu Desktop kräver minst 2GB vid virtuell installation. Du har 4GB och ligger då på gränsen. Tilldelar du Ubuntu mindre än vad det vill ha, blir det problem.

   

  Citat

  Memory. Depending on what guest operating systems you want to run, you will need at least 512 MB of RAM (but probably more, and the more the better). Basically, you will need whatever your host operating system needs to run comfortably, plus the amount that the guest operating system needs. So, if you want to run Windows 8.1 on Windows 7, you probably won't enjoy the experience much with less than 2 GB of RAM. Check the minimum RAM requirements of the guest operating system, they often will refuse to install if it is given less. Sometimes it malfunctions instead. So you'll need that for the guest alone, plus the memory your operating system normally needs.

   


 2. 12 timmar sedan, skrev Akutssk:

  Fortnite och CS är väl det som spelas mest nu.

  Kommer grafikkortet tillföra mkt eller är det även processorbyte som krävs för att få någon märkbar effekt?

  Ett bättre grafikkort tillför givetvis en del, men..........

   

  Counter-Strike fungerar väl med nuvarande dator? Det kräver inte mycket.

   

  Fortnight däremot kräver en bättre processor för att det ska flyta på. När jag gör en test av din sons dator på game-debate.com är det processorn som är den svaga punkten. Den nuvarande är en två-kärnig cpu. Det krävs en fyr-kärnig av den modellen som passar moderkortet (AMD apu CPU eller AMD Athlonx4) för att det ska bli en märkbar skillnad.

   

  Här är en lista på cpu:er som passar moderkortet och vilken bios version som krävs om det är ver. 3.0 ni har.

  https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A78M-D3H-rev-30/support#support-cpu

   

   


 3. Grafikkortet passar. Kortet är 30 cm långt så mät för säkerhets skull hur mycket plats det finns i lådan men vilka spel gäller det? Det är möjligt att inte processorn räcker till.


 4. 1 timme sedan, skrev Brimsgutten:

  Visst får jag upp "skicka till". Jag klickar på "skicka till skrivbord",

  men filen kommer inte upp på skrivbordet.

  Det är väldigt mystiskt.

  Ok, du skrev så här i ett svar. Det förstod jag som att det alternativet inte fanns. Men då är inte det ett problem. 🙂

   

  10 timmar sedan, skrev Brimsgutten:

  När jag högerklickar, så får jag upp:

  Öppna

  Öppna en kopia

  Kopiera sökvägen till urklipp

  Fäst på listan

  Ta bort från listan

  Rensa dokument som inte är fasta.

  Där finns inget /Skicka till/Skrivbord (skapa genväg).

   


 5. Ok, tänkte bara att det hade varit bra att veta vad som fungerade till slut. Det är underligt att du inte får upp alternativet "Skicka till" när du högerklickar på filen i Utforskaren. Det är inte normalt. Kan vara en indikation på att det finns andra problem med din dator.


 6. 30 minuter sedan, skrev Pelleman Jensen:

  Jag undrar bara om du tog bort mejlet som du hade sökt upp och i så fall hur? Om jag plockar fram ett mejl på detta sätt får jag bara alternativen att Svara, Vidarebefordra eller Redigera mottagare. Jag kan alltså inte radera mejl i appen utan endast om jag använder webmejlen.

  Har du inte en papperskorg ikon uppe till höger?


 7. 7 timmar sedan, skrev bengt 429:

  Har också testat lite nu på morgonen. Vissa sidor tog väldigt lång tid att ladda.

   

  Men till min fråga, kan man jämföra den här webbläsaren med att köra en vpn-tjänst?

  Nej, i alla fall inte när jag testar. Med vpn F-secure Freedome kan jag ansluta till svtplay, nrkplay (Norge), bbc iplayer och flera andra länders TV program även fast jag bor i Schweiz. Det går inte med Tor.


 8. 9 timmar sedan, skrev Akkis:

  Jag menar att det är en sak att skapa Windows start disk för rescue men en annan att ha ”System image”, dvs hela C : backad...

  Nu har du löst ditt problem genom att skaffa en DVD brännare men jag undrar ändå vad du menar med ditt inlägg? EaseUS är ett komplett backup program om det är det du syftar på? En skapad Återställningsenhet kan man använda för att komma åt en systemavbildning.


 9. 6 timmar sedan, skrev Akkis:

  Jag ansluter extern hårddisk av samma typ som finns i laptopen, den externa är monterad i ett rack för att möjliggöra USB anslutning.

  Skapar systemavbildning under W10Pro vilket tar en stund. I slutet av systemavbildningen får jag frågan om jag vill skapa en startdiskett, om jag svarar ja skall jag ange media för den men USB-minnet jag avsatt för detta är inget valbart alternativ.

  Nej, tyvärr är det så, att det inte går att använda ett USB minne på det sättet som du gör.

  Du kan skriva Återställningsenhet i sök. Då kan du använda ett USB minne. 16 GB räcker om jag minns rätt.

  För att sedan använda sig av Återställningsenheten är det en procedur i flera steg. Inte helt självklart.

   

  Jag föreslår att du tar en titt på EaseUS Todo Backup Free. Ett bättre program för backup. I alla fall min erfarenhet. Inga problem att använda USB minne för startenhet (Emergency disk) och lätt att använda om man behöver. Bara stoppa in USB minnet och låta programmet starta. Givetvis behöver man sätta USB som första startenhet i bios.

   

  För att skapa en Emergency disk i EaseUS behövs inget stort USB minne. Mitt är på 2 GB.


 10. 1 timme sedan, skrev EasyCactus:

  Hej igen, jag höll på att börja fixa med datorn i helgen men blev inte av då jag ville invänta ett ESD-armband mm från en kompis, och tänkte därför ta det nu till helgen istället. Men nyss snubblade jag över några artiklar med bra info om just mitt moderkort och märkte att jag missat några inställningar i BIOS... Räckte inte med att bara "byta boot order" utan även byta boot order på ett annat ställe i BIOS där man väljer 1st priority och 2nd priority etc.

  Ja, det förklarar varför du inte kunde starta med klonen. Den inställningen är inget speciellt för ditt moderkort. Den har funnits på alla moderkort jag har haft.

   

  Du kan formatera den långsamma disken. Sedan skulle jag föreslå att du gör en backup på C disken. Helst på en extern USB disk.


 11. Tänkte just föreslå en test av minnesplatserna, men nu såg jag att du hade redan gjort det. Det hände mig för ett antal år sedan att en minnesplats slutade att fungera. Resultatet blev ingen bild. Utan ett minne i den trasiga platsen fungerade datorn.


 12. 10 timmar sedan, skrev Cecilia:

  Meningen med Nyhetsroboten är att man kanske hittar något intressant fast man inte har tänkt på att kolla på nyheterna. Men det är klart att det inte ska vara för många inlägg från den.

   

  Så vitt jag kan se har det kommit 3 nyhetsinlägg under de senaste 21 timmarna. Jag tycker inte att det är så mycket. Vad tycker ni andra?

  När jag tidigare idag tittade på de 100 senaste trådarna var 41 från Roboten. Nu är det 46.


 13. Nu när jag ser dina skärmbilder så kommer det inte att hjälpa om du tar ut disken. Något gick fel vid kloningen. E disken är inte startbar. Som du ser saknas det en del på den disken bl.a. "systemstart". Den kan alltså inte starta datorn. Det kanske går att fixa detta i Macrium?

   

  Du kan prova att göra om kloningen. Tyvärr vet jag inte hur Macrium Reflect fungerar så där kan jag inte hjälpa dig.

  Du kan ladda ner EasyBCD och med det programmet ändra så att E disken blir startdisk. Om du använder EasyBCD behöver du efteråt ändra boot order i bios.

   

  Här är en länk till en guide. https://neosmart.net/wiki/easybcd/basics/changing-the-boot-partition/

  Inställningen finns under menyn Säkerhetskopiering om du väljer svenska som språk i programmet. Klicka på Ändra Startenhet och Verkställ åtgärd. Välj E disken i listan och Ok.


 14. 4 timmar sedan, skrev EasyCactus:

  Laddade ner Macrium Reflect Free då jag märkte att EaseUS Partition Master inte kunde klona såvida jag inte betalar 40 dollar. Vet inte om jag sköt mig själv i foten och borde köpt det programmet, har nu en till fundering.

  Gratis versionen EaseUS kan klona. Det är inte så att du laddade ner en "Free Trial version"?

   

  4 timmar sedan, skrev EasyCactus:

  Nu när jag har två exakt likadana diskar efter en lyckad kloning, hur ser jag till att Windows bootar från min "nya, snabba" disk? Behöver jag använda BCDBoot eller liknande?

  Startar datorn om du plockar ur den långsammare disken?

×
×
 • Skapa nytt...