Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 154
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  79

Allt postat av vertpre

 1. Som .M Redan har nämnt finns inställningarna i BIOS. Hur du kommer dit beror på din dator. Det kan vara DEL, F2, F10 eller någon annan tangent när datorn startar upp.
 2. Ja och nej. Det går inte att välja en speciell hårddisk i inställningarna som Cecilia hänvisar till. Den gäller för alla hårddiskar. En hårddisk går dessutom automatiskt i vila om den inte används och då drar den mindre än 1W. SSD drar ännu mindre.
 3. Jag kan inte se applistan i din bild. Netflix borde ju finnas med där också. Kanske det går att högerklicka där och ta bort från start? Hur ser det ut om du lägger Aktivitetsfältet nederst?
 4. Det kommer att fungera med de spel du har nämnt, men jag skulle klicka på "Konfigurera PC" och välja 16 GB minne. Det kostar 300 kr mer men är en bra investering för framtida spel. En del spel behöver 16 GB för att överhuvudtaget kunna starta spelet. Behöver du köpa till 8 GB minne efteråt kostar det just nu 599 kr hos Komplett.
 5. Om funktionen "Aktivera skrivbordsvisning" är markerad behöver man inte klicka för att se skrivbordet. Då räcker det med att flytta pekaren dit. Om "Aktivera skrivbordsvisning" inte är markerad måste man klicka för att se skrivbordet. Det är skillnaden. Det var samma i Win 7 har jag för mig. Om du vill slå av eller på funktionen är det enklare att högerklicka i aktivitetsfältet och välja "Inställningar för Aktivitetsfältet".
 6. Det är längst till höger. Du behöver flytta pekaren så du inte ser den, till höger om meddelanden ikonen. Flyttar du pekaren från den platsen kan du inte längre se skrivbordet. Vill du att Skrivbordet ska bli kvar behöver du vänsterklicka på musen. Ett till vänsterklick och skrivbordet "försvinner".
 7. Det kan hända att inställningen finns under Advanced - Onboard devices.
 8. Istället för att byta namn kan du ändra till att logga in med PIN-kod. Smidigt och enkelt.
 9. Kan beror på att du har för lite minne. VirtualBox rekommenderar att man har tillräckligt med minne så det täcker vad värd OS:et behöver plus vad gäst OS:et behöver. Windows 10 kräver minst 2GB och Ubuntu Desktop kräver minst 2GB vid virtuell installation. Du har 4GB och ligger då på gränsen. Tilldelar du Ubuntu mindre än vad det vill ha, blir det problem.
 10. Ett bättre grafikkort tillför givetvis en del, men.......... Counter-Strike fungerar väl med nuvarande dator? Det kräver inte mycket. Fortnight däremot kräver en bättre processor för att det ska flyta på. När jag gör en test av din sons dator på game-debate.com är det processorn som är den svaga punkten. Den nuvarande är en två-kärnig cpu. Det krävs en fyr-kärnig av den modellen som passar moderkortet (AMD apu CPU eller AMD Athlonx4) för att det ska bli en märkbar skillnad. Här är en lista på cpu:er som passar moderkortet och vilken bios version som krävs om det är ver. 3.0 ni har. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A78M-D3H-rev-30/support#support-cpu
 11. Grafikkortet passar. Kortet är 30 cm långt så mät för säkerhets skull hur mycket plats det finns i lådan men vilka spel gäller det? Det är möjligt att inte processorn räcker till.
 12. Ok, du skrev så här i ett svar. Det förstod jag som att det alternativet inte fanns. Men då är inte det ett problem. 🙂
 13. Ok, tänkte bara att det hade varit bra att veta vad som fungerade till slut. Det är underligt att du inte får upp alternativet "Skicka till" när du högerklickar på filen i Utforskaren. Det är inte normalt. Kan vara en indikation på att det finns andra problem med din dator.
 14. Inlägg om abonnemang tillför inte mycket. Frågan var, vilken mobil? Här är en bedömning av ett flertal mobiler. OnePlus 7 och Asus Zenphone 6 är två intressanta mobiler. https://surfa.se/svenska-smartphoneguiden/
 15. Bra att det ordnade sig. Att det fungerade med Avast beror väl på att Microsoft eller Avast har uppdaterat mjukvaran. Hoppa över Windows 10 versioner har man alltid kunnat göra.
 16. Högerklicka på skrivbordet och välj grafikegenskaper. Där kan du prova dig fram. Blir det helt galet , kan du alltid återställa till standard. Tänk på att du väljer rätt skärm om du har två inkopplade.
 17. Nej, i alla fall inte när jag testar. Med vpn F-secure Freedome kan jag ansluta till svtplay, nrkplay (Norge), bbc iplayer och flera andra länders TV program även fast jag bor i Schweiz. Det går inte med Tor.
 18. Har du provat utan hårddisk?
 19. Nu har du löst ditt problem genom att skaffa en DVD brännare men jag undrar ändå vad du menar med ditt inlägg? EaseUS är ett komplett backup program om det är det du syftar på? En skapad Återställningsenhet kan man använda för att komma åt en systemavbildning.
 20. Nej, tyvärr är det så, att det inte går att använda ett USB minne på det sättet som du gör. Du kan skriva Återställningsenhet i sök. Då kan du använda ett USB minne. 16 GB räcker om jag minns rätt. För att sedan använda sig av Återställningsenheten är det en procedur i flera steg. Inte helt självklart. Jag föreslår att du tar en titt på EaseUS Todo Backup Free. Ett bättre program för backup. I alla fall min erfarenhet. Inga problem att använda USB minne för startenhet (Emergency disk) och lätt att använda om man behöver. Bara stoppa in USB minnet och låta programmet starta. Givetvis behöver man sätta USB som första startenhet i bios. För att skapa en Emergency disk i EaseUS behövs inget stort USB minne. Mitt är på 2 GB.
 21. Om du berättar hur du gör för att skapa ett start media på ett USB minne, kan det kanske hjälpa till att komma med förslag.
 22. Ja, det förklarar varför du inte kunde starta med klonen. Den inställningen är inget speciellt för ditt moderkort. Den har funnits på alla moderkort jag har haft. Du kan formatera den långsamma disken. Sedan skulle jag föreslå att du gör en backup på C disken. Helst på en extern USB disk.
×
×
 • Skapa nytt...