Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 146
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  79

Allt postat av vertpre

 1. Istället för att byta namn kan du ändra till att logga in med PIN-kod. Smidigt och enkelt.
 2. Kan beror på att du har för lite minne. VirtualBox rekommenderar att man har tillräckligt med minne så det täcker vad värd OS:et behöver plus vad gäst OS:et behöver. Windows 10 kräver minst 2GB och Ubuntu Desktop kräver minst 2GB vid virtuell installation. Du har 4GB och ligger då på gränsen. Tilldelar du Ubuntu mindre än vad det vill ha, blir det problem.
 3. Ett bättre grafikkort tillför givetvis en del, men.......... Counter-Strike fungerar väl med nuvarande dator? Det kräver inte mycket. Fortnight däremot kräver en bättre processor för att det ska flyta på. När jag gör en test av din sons dator på game-debate.com är det processorn som är den svaga punkten. Den nuvarande är en två-kärnig cpu. Det krävs en fyr-kärnig av den modellen som passar moderkortet (AMD apu CPU eller AMD Athlonx4) för att det ska bli en märkbar skillnad. Här är en lista på cpu:er som passar moderkortet och vilken bios version som krävs om det är ver. 3.0 ni har. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A78M-D3H-rev-30/support#support-cpu
 4. Grafikkortet passar. Kortet är 30 cm långt så mät för säkerhets skull hur mycket plats det finns i lådan men vilka spel gäller det? Det är möjligt att inte processorn räcker till.
 5. Ok, du skrev så här i ett svar. Det förstod jag som att det alternativet inte fanns. Men då är inte det ett problem. 🙂
 6. Ok, tänkte bara att det hade varit bra att veta vad som fungerade till slut. Det är underligt att du inte får upp alternativet "Skicka till" när du högerklickar på filen i Utforskaren. Det är inte normalt. Kan vara en indikation på att det finns andra problem med din dator.
 7. Inlägg om abonnemang tillför inte mycket. Frågan var, vilken mobil? Här är en bedömning av ett flertal mobiler. OnePlus 7 och Asus Zenphone 6 är två intressanta mobiler. https://surfa.se/svenska-smartphoneguiden/
 8. Bra att det ordnade sig. Att det fungerade med Avast beror väl på att Microsoft eller Avast har uppdaterat mjukvaran. Hoppa över Windows 10 versioner har man alltid kunnat göra.
 9. Högerklicka på skrivbordet och välj grafikegenskaper. Där kan du prova dig fram. Blir det helt galet , kan du alltid återställa till standard. Tänk på att du väljer rätt skärm om du har två inkopplade.
 10. Nej, i alla fall inte när jag testar. Med vpn F-secure Freedome kan jag ansluta till svtplay, nrkplay (Norge), bbc iplayer och flera andra länders TV program även fast jag bor i Schweiz. Det går inte med Tor.
 11. Har du provat utan hårddisk?
 12. Nu har du löst ditt problem genom att skaffa en DVD brännare men jag undrar ändå vad du menar med ditt inlägg? EaseUS är ett komplett backup program om det är det du syftar på? En skapad Återställningsenhet kan man använda för att komma åt en systemavbildning.
 13. Nej, tyvärr är det så, att det inte går att använda ett USB minne på det sättet som du gör. Du kan skriva Återställningsenhet i sök. Då kan du använda ett USB minne. 16 GB räcker om jag minns rätt. För att sedan använda sig av Återställningsenheten är det en procedur i flera steg. Inte helt självklart. Jag föreslår att du tar en titt på EaseUS Todo Backup Free. Ett bättre program för backup. I alla fall min erfarenhet. Inga problem att använda USB minne för startenhet (Emergency disk) och lätt att använda om man behöver. Bara stoppa in USB minnet och låta programmet starta. Givetvis behöver man sätta USB som första startenhet i bios. För att skapa en Emergency disk i EaseUS behövs inget stort USB minne. Mitt är på 2 GB.
 14. Om du berättar hur du gör för att skapa ett start media på ett USB minne, kan det kanske hjälpa till att komma med förslag.
 15. Ja, det förklarar varför du inte kunde starta med klonen. Den inställningen är inget speciellt för ditt moderkort. Den har funnits på alla moderkort jag har haft. Du kan formatera den långsamma disken. Sedan skulle jag föreslå att du gör en backup på C disken. Helst på en extern USB disk.
 16. vertpre

  Ingen bild

  Tänkte just föreslå en test av minnesplatserna, men nu såg jag att du hade redan gjort det. Det hände mig för ett antal år sedan att en minnesplats slutade att fungera. Resultatet blev ingen bild. Utan ett minne i den trasiga platsen fungerade datorn.
 17. När jag tidigare idag tittade på de 100 senaste trådarna var 41 från Roboten. Nu är det 46.
 18. Tja, jag har inte haft problem att starta med en klon med källdisken i, men det är bara att koppla ur en disk och prova som jag tidigare föreslagit.
 19. Nu när jag ser dina skärmbilder så kommer det inte att hjälpa om du tar ut disken. Något gick fel vid kloningen. E disken är inte startbar. Som du ser saknas det en del på den disken bl.a. "systemstart". Den kan alltså inte starta datorn. Det kanske går att fixa detta i Macrium? Du kan prova att göra om kloningen. Tyvärr vet jag inte hur Macrium Reflect fungerar så där kan jag inte hjälpa dig. Du kan ladda ner EasyBCD och med det programmet ändra så att E disken blir startdisk. Om du använder EasyBCD behöver du efteråt ändra boot order i bios. Här är en länk till en guide. https://neosmart.net/wiki/easybcd/basics/changing-the-boot-partition/ Inställningen finns under menyn Säkerhetskopiering om du väljer svenska som språk i programmet. Klicka på Ändra Startenhet och Verkställ åtgärd. Välj E disken i listan och Ok.
 20. Gratis versionen EaseUS kan klona. Det är inte så att du laddade ner en "Free Trial version"? Startar datorn om du plockar ur den långsammare disken?
 21. EaseUS Partition Master fungerar. MiniTool använder jag inte men det vore underligt om det skulle gå med det programmet också. Den nuvarande C : ja. Alltså den långsammare disken.
 22. @EasyCactus Du kan klona C: disken till den snabbare, sedan formatera om disken. Disken med OS på blir automatiskt C:disk. Allt på D försvinner men har du inget där är det ju inget problem. Kontrollera efteråt att rätt disk är satt till startdisk när du startar datorn.
×
×
 • Skapa nytt...