Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 325
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  86

Allt postat av vertpre

 1. Nej, jag har 3 konton inlagda i appen. Det är bara Hotmail kontot som uppdateras automatiskt. Ändrar jag lösenord för något av de andra kontona, behöver jag skriva in det nya lösenordet.
 2. Det Microsoft säger är att det inte går att få Win 10 gratis via appen Skaffa Windows 10. GWX tool som står för Get Windows X. Däremot verkar det som att en giltig Win 7 licens fungerar för att aktivera Win 10. Jag föreslår att du gör en full backup av din Win 7 med t.ex. EaseUS Todo Backup Free. Sedan provar du. Skulle det inte gå återställer du Win 7 från backupen.
 3. Ok Jag glömde att nämna en sak. När du loggar in på det nya konton kan du få en del alternativ att välja på. Klicka nej på alla.
 4. I Enhetshanteraren, har du något som heter Andra enheter? Finns Intel bildskärmsljud under Ljud?
 5. Du skulle kunna testa om det är något problem med din användarprofil/konto. Det är inte avancerat. Öppna Inställningar-Konton-Familj och andra användare-Andra Användare och skapa en ny användare. Klicka på Lägg till någon annan.......I nästa ruta väljer du Jag har inte den här.......... Nästa ruta Lägg till en användare utan Microsoft konto. Nästa ruta skriv ett namn. Vad som helst. Lösenord kan du hoppa över. I inställningar, klicka på det nya kontot och Ändra kontotyp. Välj Administratör och OK. Starta om datorn och logga in på det nya kontot. Se vad som händer när du höger klickar. För att ta bort det nya kontot startar du om datorn och loggar in på ditt konto och Inställningar-konton.
 6. Har du provat alla HDMI kontakter på TV:n?
 7. När du har avnjutit din Lavagulin, skulle du kunna prova en "clean start". Det är inte alls så avancerat som det kanske låter. Skriv msconfig i sökrutan. Klicka på Tjänster. Markera Dölj alla Microsoft-tjänster. Välj alla de tjänster som finns kvar och inaktivera alla. Starta om datorn. Skulle det komma upp något nytt inloggningsalternativ, klickar du på ditt namn nere till vänster och loggar in. Om ditt problem kvarstå, går du in och aktiverar alla tjänster igen. Då ligger inte problemet där. Om du inte får vit skärm efter att ha inaktiverat tjänsterna, har du lite jobb framför dig för att hitta vilken tjänst som är boven. Aktivera hälften av tjänsterna. Om problemet inte återkommer vet du att dessa är ok. Då ligger problemet i någon av de andra tjänsterna. Sedan är det bara att fortsätta på samma sätt tills du hittar boven.
 8. Ladda ner CPU-Z så kan du se vad det är för minnen som sitter i datorn. Listan finns där om man klickar på Compatibility och Compatible devices.
 9. Outlook ingår inte i Windows 10 utan i Microsoft Office. Du borde kunna avinstallera hela Microsoft Office och då också Outlook. Det är vad jag har gjort på min laptop. Använder nu istället Libre Office.
 10. Jag är benägen att hålla med Cecilia men du kan se om du har den senaste säkerhetsuppdateringen installerad, KB4552152, Den ska se till att uppdateringar går som de ska. Så här skriver Microsoft. Du hittar den i Visa uppdateringshistorik - Avinstallera uppdateringar om den är installerad. Finns den, ja då .........
 11. Efter vad Cecilia har hittat i din CBS.log verkar det vara dessa det är frågan om. KB4532695 och KB4551762. Har du dessa?
 12. Bra att du fick igång installationen men jag skulle gärna vilja veta vad som inte fungerade med att använda Bränn skivavbildning och hur du överlistade Windows? Kan vara bra om någon söker efter hjälp.
 13. Som jag redan har nämnt i mitt första inlägg.
 14. Ok, om du har högerklickat på iso-filen och valt Öppna med CD Burner, har jag bara ett förslag och det är som jag redan har nämnt. Prova med Skivavbildning direkt i Windows.
 15. I Windows högerklickar man på iso-filen och väljer Bränn skivavbildning annars blir den inte startbar.
 16. Att jag gillade inlägget var inte riktat mot dig, utan rent allmänt att det kanske inte är så bra att lägga in en bild som inte stämmer med hur det egentligen ser ut. Tråkigt att du tog det personligt. Så var det inte menat.
 17. Jag använder inte Aomei utan EaseUS program, Partition Manager, Todo Backup och Recovery, så har inget svar på varför det blir så. Som jag tidigare nämnt, föredrar jag att använda mig av Disk Backup vid byte av disk. Min erfarenhet är att risken för problem minskar. Nog om det. Jag är lite nyfiken på vad du har köpt för disk och vad alla dessa små partitioner är som finns på disken. En del kan jag gissa mig till men kan du lägga upp en bild på hur det ser ut i Diskhantering? Har du tänkt utöka L: med det tomma utrymmet?
 18. Nja, MBR och GPT är inga filformat så det har ingen betydelse. De är partitionstabeller som ligger fast på en disk och ändras inte vid en kloning. @Tomas E
 19. Just ja, du har inget fungerande Win 10. Då behöver du använda Diskpart. Sätt i reparations skivan. Starta datorn och tryck upprepade gånger på F12 tills det kommer start alternativ. Välj DVD och enter. Nästa tryck på shift+F10. Då ska Kommandotolken öppnas. Sedan blir det. Diskpart+enter List disk+enter Hitta den disk du behöver konvertera Select disk(nummer på disken)+enter Clean+enter Convert GPT+enter Exit+enter Mata ut skivan och stäng av datorn. Sätt in Aomei USB och klona igen. Lycka till. Personligen föredrar jag att använda en Disk Backup istället för att klona.
 20. EaseUS Partition Master kan konvertera en MBR disk till GPT utan att man förlorar det som finns på disken men jag undrar om det hjälper i det här fallet eftersom kloningen måste ske från GPT till GPT eller MBR till MBR.
 21. Då är problemet MBR och GPT. Det går att konvertera i Diskpart också men allt som finns på disken försvinner i vilket fall. Det är lättare att använda Diskhantering. Först ta bort alla partitioner(volymer) och sedan konvertera. Sökningen du har gjort handlar bara om att formatera en disk, inte konvertera.
 22. Om disken är tom går det att göra i Diskhantering i Windows.
 23. Ok. Det går inte att "lägga tillbaka" en klon till en annan disk om det är det du gör. Man måste klona igen till den nya disken. System backup tar inte med hela disken om det finns flera partitioner på disken. För att få med allt på en disk genom backup behöver man göra en Disk backup.
 24. Jad förstår inte vad du har gjort. Har du klonat den gamla disken? I så fall till vilken enhet? Eller har du gjort en Disk Backup med Aomei som du nu vill få in på den nya disken?
 25. Ok, missade tydligen det men den skärmen har säkert också 1920x1080 upplösning.
×
×
 • Skapa nytt...