Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 220
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  79

vertpre vann dagen: 30 november 2019

vertpre hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om vertpre

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Verbier, Schweiz

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det är inte lätt att hitta en drivrutin till ditt ljudkort till Win 7. Jag har en hemsida som jag använder för att söka på maskinvaru-ID och den hittar inget på ditt ID, vilket är ovanligt. Jag har hittat ett program som söker efter drivrutiner och som inte kostar något. Laddade ner programmet och testade på min dator. Hittade en ny drivrutin för mitt Realtek ljudkort och den laddades ner och installerades utan problem. Om det kan hitta något som fungerar för dig, tja......... https://www.snappy-driver-installer.org/ När du har packat upp filen kommer du att se att finns ett program för 32-bit och ett för 64-bit OS.
 2. Du har tidigare haft en del frågor om sälerhetskopiering. Har du inte en backup från innan datorn blev "slö"?
 3. Ja, är det en hårddisk på 30 GB och inte en partition, då är det bara att skaffa en ny hårddisk. Någon annan lösning kan jag inte se.
 4. Då skulle laptopen ha EN hårddisk på 30 GB?
 5. Du kan ändra så att D blir mindre och C större om du har mycket plats på D.
 6. Vad är det för Maskinvaru-ID på ljudkortet? Du hittar det i Enhetshanteraren-Ljudenhet-Egenskaper-Information-Egenskap. Klicka på nedpilen. Kopiera första raden och sök på den. Du kan också välja Kompatibla-ID och sök på det.
 7. Vad ska du använda datorn till?
 8. Jag har några frågor till dig. Vad menar du detta? Hoppa över till vad? Hur mycket tillgängligt utrymme har du på C disken?
 9. Det där är inget ovanligt med en speldator och en kraftig Intel Core i7 processor som du har. Sedan går den givetvis upp vid belastning. Söker du på nätet på din processor, kommer du finna flera med temperaturer upp till 80 grader vid spelande. Jag skulle prova med en kylplatta i ditt fall. Jag har en Intel Core i7-3610QM i min laptop och och en kylplatta. CPU:n är ganska likvärdig med din. Med kylplattan ansluten kommer processorn aldrig upp i 80 grader. Nu har jag i.o.f.s. inte ett lika bra grafikkort som du som ger ifrån sig en del värme men ändå.... En del butiker kan man prata med och få möjlighet att prova om det hjälper med en kylplatta och kanske lämna tillbaka den om så inte skulle vara fallet.
 10. Vad är det som funkar? Vilken metod? Markera ditt inlägg som bästa lösningen utan delge lösningen, hjälper ingen annan som ev. söker hjälp för samma fråga.
 11. Är det den här CPU:n du har, Intel Core i7 4720HQ? Den har en max temp på 100 grader. Att den når 80 grader vid belastning är inget ovanligt. Ligger den på 80 grader utan belastning, då är det lite mycket. Du kan prova att sänka volten för CPU:n. Lägre volt innebär mindre värme. Det går att göra med programmet Intel XTU om din CPU stöds. Annars måste det göras i BIOS. Det går inte att sänka volten hur mycket som helst, då blir datorn instabil. Kanske 0,050mV - 0,100mV. Man får prova sig fram. En video som visar programmet XTU. Underklocka CPU:n rekommenderar jag inte. Ett annat alternatv är köpa en kylplatta. https://www.inet.se/produkt/6101995/cooler-master-notepal-xl 50 grader för grafikkortet är normalt för det kortet.
 12. @VIM Har du lyckats överföra dina foton till datorn?
 13. Jag menar att det kanske inte är så lämpligt att länka till den sidan om det inte fungerar. Läser jag kommentarerna är det många som inte får det att fungera. Samma på andra sidor där man ger en "enkel lösning" på hur man kan få Gpedit på Win 10 Home.
 14. Microsoft har slutat supporta IE11 och det finns ett säkerhetshål som ännu inte är åtgärdat. De jobbar på att få fram en patch men rekommenderar att man använder en annan browser tills problemet är löst.
×
×
 • Skapa nytt...