Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 070
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  74

vertpre vann dagen: 16 februari

vertpre hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om vertpre

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Verbier, Schweiz

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. vertpre

  Startmenyn visas inte

  I inställningar - Anpassning - Start kan man bestämma om applistan ska visas eller ej. Kolla där.
 2. vertpre

  Ljudproblem HP-Dator

  Det ska inte behövas. Hart du gjort exakt som jag har beskrivet? I så fall fungerar det väl inte på din dator vilket är underligt.
 3. vertpre

  Ljudproblem HP-Dator

  Det är flera som har fått problem med IDT High Definition Audio CODEC på HP datorer efter uppdatering till Windows 10. Du kan prova det som jag skrivit i ett tidigare inlägg och byta till High Defintion Audio Device och se om det fungerar bättre.
 4. vertpre

  Ljudproblem HP-Dator

  Finns "IDT High Definition" under Ljud-,Video- och spelenheter i Enhetshanteraren nu? Har du windows 10?
 5. vertpre

  Ljudproblem HP-Dator

  Det är ljud drivrutinen för grafikkortet. För HDMI och Display port kontakterna. Det borde finnas en drivrutin för ljudkortet? Vad är det för HP dator?
 6. vertpre

  LÖST Bilderna ser ut som mappar

  Det är en nästan 2 år gammal tråd du har svarat på. 🙂
 7. vertpre

  Ljudproblem HP-Dator

  Vad är det för HP dator? Finns "IDT High Definition" under Ljud-,Video- och spelenheter i Enhetshanteraren? Högerklicka i så fall på IDT och välj Uppdatera. I nästa ruta klicka på "Välj drivrutin som redan finns på datorn". I nästa ruta klicka på "Låt mig välja från en lista........ I nästa ruta klicka "High Definition Audio Device" inte IDT High Definition ....... (om den finns där) och sedan Nästa.
 8. vertpre

  Ljudproblem HP-Dator

  Finns det några "utropstecken" i Enhetshanteraren?
 9. Vad jag kan se har datorn 2 minnesplatser så Ja. Max ram minne verkar vara 16 GB om jag har tittat på rätt modell. Dessa är so-dimm minnen. Passar inte i en Vostro desktop.
 10. vertpre

  När bör byte av Windows 7 ske?

  Att påstå att Win 7 är bättre än Win 10 är bara dumt. Windows 10 är betydligt bättre och säkrare. Linux baserade system är inte heller bättre än Windows 10 för en genomsnittlig PC användare. Läser man på nätet varför Linux är bättre ser man argument som "det är gratis", "det är open source", "det har fler kommando möjligheter", "det är mer anpassningsbart", "det är säkrare" och det sista stämmer än så länge, Men, skulle det vara bättre för att det är gratis?? Är det bättre för att det är open source? Ok, det innebär att det är fler som kan hjälpa till att hitta fel i Linux programmen men det innebär att hackare också har tillgång till koden. Varför finns då så få skadeprogram gjorda för Linux kan man då undra? Jo, därför att det inte lönar sig för att det är så få som använder Linux. (Jag kallar nu alla linux distro för Linux). Men det finns Linux baserade system som är väldigt utsatta för skadeprogram, nämligen Android. 2010 fanns det 26 skadeprogram för Android. Hittils i år har man hittat mer än 500 000. 2018 5,5 miljoner. Ju fler som använder ett OS desto intressantare blir det för hackare. Det går att se samma trend för Apple datorer och mobiler. Flera experter, t.ex. MIT ( Massachusetts Institute of Technology) förutspår att ransomware tillverkare kommer att inrikta sig på Linux baserade system i framtiden. Linux dominerar globalt på serversidan och cloud tjänster. Siffror mellan 70 och 90% går att läsa sig till. Nu har jag inga bevis men man kan ju fråga sig hur många av de stora intrång som har skett de senaste åren, har skett på Linux servrar? Det finns gott om internetsidor som förklarar hur man hackar Linux baserade system. Som sagt, ju större man är desto mer utsatt blir man.
 11. vertpre

  Vilken mobiltelefon skall väljas?

  Det är inte alls uppenbart att Huawei har spionprogram i sina mobiler även om USA påstår det. Det finns många påståenden men ingen har kunnat visa konkreta bevis att så är fallet. Visst skulle det möligtvis kanske kunna vara så men fundera lite på dessa fakta. 2016 exporterade USA för 116 milliarder dollar till Kina medans Kina exporterade för 463 milliarder dollar till USA. Tre gånger mer. En sådan handelspartner vill man hålla sig väl med. Några av de som yttrat sig angående Huawei är politiker. En republikansk representant lade fram ett förslag som skulle stoppa alla amerikanska myndigheter från att göra affärer med Huawei. Varför då? Huawei är näst största mobiltillverkare efter Apple och växer stadigt. Jag kan i alla fall tänka mig att det är möjligt att USA vill skydda sin marknad från att tas över av Huawei. Med Trump i spetsen är det väl inte omöjligt. Han gillar ju att bygga murar. Nu godtogs i.o.f.s inte förslaget av kongressen vad jag vet. Jag vill inte påstå att Huawei inte spionerar för det vet jag inte men man ska ta i beaktning att hittils finns inga bevis för spionage.
 12. vertpre

  Födelsedag på Facebook

  Du kan klicka på ditt namn och Allmän info och där bestämma att bara du ska kunna se årtal och datum.
 13. vertpre

  Appar

  Försöker du ladda ner appen från Play Google eller itunes store så går det inte. Inga appar där fungerar med Windows.
 14. vertpre

  LÖST Problem med Adobe Flash Player

  När det gäller Firefox, har du kollat under Verktyg - Tillägg att Flash är aktiverat?
 15. Har du Win 10, högerklickar du på Start.
×