Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vertpre

Medlem
 • Antal inlägg

  3 262
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  83

vertpre vann dagen: 21 mars

vertpre hade det mest gillade innehållet!

5 följare

Om vertpre

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Verbier, Schweiz

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Ska det vara ett inlägg värdigt en moderator???? Spy på ett inlägg från en medlem.
 2. Ni som engagerar er i det här projektet, kanske den här videon kan hjälpa. Själv har jag inte tid eller intresse att prova. 🙂
 3. BCLK ska du inte ändra på. Det var något man använda sig av för att överklocka innan det fanns CPU med upplåst multiplier. Prova att avktivera " CPU Enhanced Halt(CE1)" i M.I.T. menyn.
 4. Enligt den sidan jag tittar på är ditt minne, non ECC, gjort för att inte bryta dator tillverkarens, d.v.s. Lenovos garanti, vilket man kan göra om man överklockar. Detta får mig att tro att minnet har en basfrekvens på 2666Mhz även om jag inte kan hitta info om detta.
 5. Ok, men du har inte ett serie nr. liknande detta på minnet? mta16atf2g64az-2g6h1 Sifferkombinationen kan vara en helt annan men med den går det att identifiera minnet. Som jag redan har nämnt finns det 2666Mhz minnen med SPD 2666Mhz. Kan vara ett sådant som satt i datorn från början. XMP är en överklockning av minnet. Det är möjligt att Lenovo har uteslutit den funktionen i bios för att man inta ska kunna klocka minnet. Varför får du höra med Lenovo.
 6. Det vore intressant att veta vad för minne som är installerat från början? 16 GB men vilket? Det finns minnen med SPD 2666Mhz, t.ex. detta. https://www.computersalg.se/i/3720982/corsair-value-select-ddr4-16-gb Samma som detta på Corsairs hemsida där det står SPD 2666Mhz. https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/CORSAIR-Memory-—-16GB-(1x16GB)-DDR4-2666MHz-C18-DIMM/p/CMV16GX4M1A2666C18#tab-tech-specs Det verkar nämligen som att det inte finns någon inställning för XMP i bios för Lenovo Legion dektops. Det är väl en sådan du har?
 7. Jag har valt att ignorera roboten men det gör ingen skillnad. Alla trådar från roboten dyker i alla fall upp. Öppnar jag en tråd från roboten står det "Du har valt att ignorera innehåll från Nyhetsroboten" men alla trådar finns där.
 8. Dina minnen har en SPD, basfrekvens, på 2133Mhz och Speccy visar 1064Mhz vilket är ungefär hälften så det stämmer. Sedan har dina minnen en utprovad testad frekvens på 2666Mhz men för att dina minnen ska använda den måste du aktivera XMP i bios.
 9. Efter du har klonat plockar du ut den gamla disken och kontrollerar att datorn startar med en nya disken. Sedan kan du spara den som en backup eller formatera den och använda den som en andra disk. Det är inte rekommenderat att ha två diskar med samma operativ system.
 10. Förförd av något som upprepas? Jag blir mest irriterad.
 11. Ja ja, vi vet att du är en Linux fanboy..........😉
 12. Som sagt så går det men Windows kan bara läsa den första partitionen (primära) så det finns ingen anledning att göra så om man har Windows.
 13. Ja och nej. Jag skrev att det är inte säkert att det går att starta med ett NTFS formaterat USB minne. Det kan gå men Aomei vet ju inte vilket moderkort du eller andra som använder deras program har. Därför formaterar programmet minnet i FAT32. Då vet man att det fungerar.
 14. Eftersom det var mitt inägg som det gäller känner jag att jag behöver yttra mig. Jag uppfattade mbgtmaris inlägg som en pekpinne, en smäll på fingrarna men bestämde mig för att inte kommentera. Jag tyckte det var totalt onödigt att påpeka att den videon redan hade figurerat i tråden. Gör man sig besväret att gå igenom en tråd med 11 sidor och en mängd inlägg, då är det inte bara ett konstaterande. När @Flyfisherman sedan kommenterade bestämde jag mig för gilla hans inlägg, då jag är av samma mening. Att du @ChristerE uppfattar inlägget från @mbgtmari på ett annat sätt är inte så intressant eftersom inlägget berörde mig och inte dig. Varför du sedan har startat den här tråden för långdra något som du själv börjat, kan jag inte heller förstå. Nu ser jag att @Flyfisherman har ursäktat sig för sina inlägg, vilket jag tycker att han inte behöver. Ursäkter anser jag borde komma från andra håll.
 15. Många som har problem med dessa gamla Philips spelare. Läsenheten (lasern) slutar att fungera. Pioneer kan inte använda +skivor, endast -skivor. Kombi maskinen kan jag inte yttra mig om.
×
×
 • Skapa nytt...