Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FlashX

Medlem
 • Antal inlägg

  239
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av FlashX

 1. Eftersom det är ifrån ett MC som du gör anropet så är du en nivå lägre än själva huvudfilmen. Sökvägen blir alltså inte ("instansnamn") utan ("/instansnamn")
 2. Menar du att radavstånde blir två rader? Om filen laddas upp från en win-maskin till en unix-server så brukar det lösa sig om du laddar upp filen i ASCII-format. [inlägget ändrat 2001-01-24 12:40:56 av FlashX]
 3. FlashX

  Variabel

  Vilket fält är det? Om du vill läsa in en textfil så döper du fältet (i rutan "variabel") till ett namn och i textfilen skriver du sedan namnet=och så den text som du vill ladda Textfilen laddas sedan med action "LoadVariables" och sökvägen till textfilen. Ska den laddas i själva huvudfilmen så blir det level0
 4. Det stora felet med Flash är att man inte kan hämta variabler, utan man måste istället specifikt addresera dessa till varje ställe där man vill använda värdet. Det du måste göra är alltså att peka värdet dit där du vill använda det. Är det en keyframe? I så fall kollar du vilken frame det är som du vill tilldela värdet. Vid exporten så räknas inte första framen i scen2 som frame 1, utan det blir en förlängning från scen1. Är scen1 210 frames så blir första framen i scen2 lika med 211.
 5. Att använda group är en ren editeringsfråga i Flash och påverkar inte resultatet vid export. En importerad bild som körts genom trace fyller ingen funktion men påverkar heller inte resultatet vid export, så länge den endast finns i Library. Vill du få ner storleken på själva fla-filen så kan du dock rensa bort den.
 6. Texten ska inte bli dubbelt så tung. I så fall måste något blivit fel. ( se exemplet på http://www.lammhult.com/sample/scroll/text.htm ) En Plugin som gör skarpare text har jag inte hört något om och i vilket fall så lär det knappast gå att få skarpare text än vad textfälten kan åstakomma. Ner till 9pts kan man gå ungefär, sedan blir texten inte särkilt acceptabel.
 7. Du gör ett textfält och placerar det enklast utanför den synliga delen av filmen. Namnet på fältet blir usernum och i själva fältet skriver du 12345678910
 8. I stort sett har nästan 90% stöd för flash i någon form (version). Infogar du en SWF m.h.a DW eller om du exporterar från Flash via "Publish" så genereras automatiskt den kod som söker rätt version av Flash Player. Sköts således automatiskt.
 9. Flash är s.k Active Content och kommer alltid att ligga överst. Inte mycket att göra åt saken...
 10. De bästa hittar du i Help -> Lessons när du använder programmet.
 11. Flash har inget eget scriptspråk utan är begränsad till sina inbyggda actionscript.
 12. Är kanske inte hudra på hur du menar men en swf-fil som laddas in i orginalfilen är ju att betrakta som vilket "MovieClip" som helst och kan därför användas på samma sätt dina övriga MovieClips i orginalfilen. Om jag nu använde en LoadMovie och ville visa en loader innan den var laddad så hade jag nog lagt en ny loader i den nya swf-filen.
 13. Så länge swf-filen inte är importskyddad så kan du importera den i Flash och sedan spara den som en fla-fil. Naturligtvis försvinner informationen om hur själva filmen är uppbyggd eftersom detta inte exporteras till webbformatet. Om inte, så vore det ju ingen vits att exportera i första läget. Det finns således inget program som fullt ut kan återställa en swf-fil just p.g.a att allt onödigt som inte behövs för att visa filmen på webben har plockats bort. Därav den stora skillnad i filstorlek mellan en swf och fla-fil.
 14. FlashX

  Icon

  Bookmarks fungerar nog inte. Vad jag vet så är det endast IE 5.0 och därefter som kan hantera detta. //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=107483
 15. Finns nog ingen begränsning vad gäller detta (inte vad jag vet) Har du lagt sidan i favoriter?
 16. Det gör du med JavaScript Liter mycket att förklara men skickar du ett mail till mig så kan du få några filer som jag har...
 17. GIF-bilden måste först exporteras till en sekvens. Exempelvis bild01.gif, bild02.gif, bild03.gif o.s.v När du importerar till flash så kommer dom normalt att importeras som en sekvens och lägger sig automatiskt på varsin ruta i tidslinjen.
 18. Bäst är om du tar bort animeringen från själva knappen och sedan kan du ange en Action på knappen som lyder: On (Roll Over) Begin Tell Target ("namnet_på_MovieClip") Go to and Play (2) End Tell Target End On Själva animeringen bör då vara tom i ruta 1 och den måste såklart finnas med den i själva huvudfilmen. Du måste också ange ett s.k "Instance Name" för din animering (MovieClip) Högerklicka på den och välj Properties samt se till att fliken "Definition" är synlig. Där finns en liten ruta med namnet Instance Namn.
 19. Det blir att vara lite kreativ (som ofta i Flash) om man ska skapa dessa funktioner. Det finns ju inga direkt färdiga att använda så du får väl försöka rita dessa med hjälp av dom verktyg som finns. När det gäller själva användandet av t.ex radioknapparna så blir det enklast om du skapar en textbox som antingen är osynlig eller utanför det synliga i filmen (eller varför inte både och) Om du anger variabelnamnet "radio" så kan du sedan hänvisa till denna då man klicka i radiknapparna. Låt oss säga att du har 3 stycken och klickar man på den första så kan en Action se ut så här: Set Variable: "radio" = "alternativ 1" och klickar man på den tredje knappen så ändrar du bara värdet på den variablen till exempelvis Set Variable: "radio" = "alternativ 3" Detta värde skickas då med i strängen precis som med ett formulär i Flash. Själva radioknapparna gör du enklast med ett MovieClip i 2 rutor där ruta 2 kan ha en fylld radioknapp. Som knapp kan du helt enkelt använda en knapp som har bara "Hit-rutan" ifylld och lääger denna ovanför radio-filmklippet. Vid klick så gör du en Tell Target och ber den gå till ruta 2, som då visar att den är fylld. Samtidigt ser du naturligtvis till att den även sätter variabeln i textboxen. Hoppas detta gav lite ledtrådar om hur du kan göra.
 20. Just imagemap är ju väldigt lämpligt att göra i Flash eftersom du kan infoga hur många knappar som helst i dina alster. Har du en bild eller om du t.ex ritar en karta så kan du alltså lägga till alla knappar som du behöver. När du editerar en knapp är det sista rutan (Hit) som du talar om hur själva området ser ut som ska agera som knapp. Detta område kan du rita på frihand precis som du vill ha det och därefter fyller du området med färg. Detta blir aldrig synligt när du spelar filmen utan markerar helt enkelt den aktiva ytan av knappen.
 21. Har faktiskt hittat en ännu bättre lösning Gör din ikon och döp den till favicon.ico och ladda upp den till roten på servern. Därefter sköter Explorer detta själv och ingen kod behövs på någon av dina sidor. Oavsett vilken sida som bokmärks, så får dom ikonbilden. Tilläggas ska att detta kanske inte fungerar om man inte har tillgång till just roten på servern och då kanske "gratis-hotellen" utesluts.
 22. Du behöver nog inget JavaScript för att göra en vanlig sökruta till en söktjänst. Detta ska kunna fixas med hjälp av variabler i flash. Titta under Help/Lessons -> Web-Search Där borde finnas ett exempel på detta.
 23. Fanns en tidigare att ladda ner, men den sidan har visst försvunnit Hade dock en kopia själv på disken som du kan ladda hem http://www.lammhult.com/sample/guestbook.zip
 24. Kan Fredrik eller någon annan ansvarig på IDG tänka sig att byta namnet på detta forumet? Det finns för många förväxlingar med enbart namnet Flash som ju bekant ingår i flera hårdvaror. ShockWave Flash Macromedia Flash är exempel på några andra namn... Mvh Kjell
 25. Om du kollar i menyn "File/Publish Settings/ så finns det alternativ som du kan bocka för och då genereras koden automatiskt för en kontroll av detta (automatisk installation). Vill du att man ska välja om man vill installera Flash så måste du göra en sida för detta. På den sidan kan du lägga en liten osynlig film som har en "redirect" till din flashsida. Denna sidan har du sedan som din startsida. Dom som har flash kommer då automatiskt till flashsidan, medan dom andra istället får välja...
×
×
 • Skapa nytt...