Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FlashX

Medlem
 • Antal inlägg

  239
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Eftersom det är ifrån ett MC som du gör anropet så är du en nivå lägre än själva huvudfilmen. Sökvägen blir alltså inte ("instansnamn") utan ("/instansnamn")
 2. Menar du att radavstånde blir två rader? Om filen laddas upp från en win-maskin till en unix-server så brukar det lösa sig om du laddar upp filen i ASCII-format. [inlägget ändrat 2001-01-24 12:40:56 av FlashX]
 3. FlashX

  Variabel

  Vilket fält är det? Om du vill läsa in en textfil så döper du fältet (i rutan "variabel") till ett namn och i textfilen skriver du sedan namnet=och så den text som du vill ladda Textfilen laddas sedan med action "LoadVariables" och sökvägen till textfilen. Ska den laddas i själva huvudfilmen så blir det level0
 4. Det stora felet med Flash är att man inte kan hämta variabler, utan man måste istället specifikt addresera dessa till varje ställe där man vill använda värdet. Det du måste göra är alltså att peka värdet dit där du vill använda det. Är det en keyframe? I så fall kollar du vilken frame det är som du vill tilldela värdet. Vid exporten så räknas inte första framen i scen2 som frame 1, utan det blir en förlängning från scen1. Är scen1 210 frames så blir första framen i scen2 lika med 211.
 5. Att använda group är en ren editeringsfråga i Flash och påverkar inte resultatet vid export. En importerad bild som körts genom trace fyller ingen funktion men påverkar heller inte resultatet vid export, så länge den endast finns i Library. Vill du få ner storleken på själva fla-filen så kan du dock rensa bort den.
 6. Texten ska inte bli dubbelt så tung. I så fall måste något blivit fel. ( se exemplet på http://www.lammhult.com/sample/scroll/text.htm ) En Plugin som gör skarpare text har jag inte hört något om och i vilket fall så lär det knappast gå att få skarpare text än vad textfälten kan åstakomma. Ner till 9pts kan man gå ungefär, sedan blir texten inte särkilt acceptabel.
 7. Du gör ett textfält och placerar det enklast utanför den synliga delen av filmen. Namnet på fältet blir usernum och i själva fältet skriver du 12345678910
 8. I stort sett har nästan 90% stöd för flash i någon form (version). Infogar du en SWF m.h.a DW eller om du exporterar från Flash via "Publish" så genereras automatiskt den kod som söker rätt version av Flash Player. Sköts således automatiskt.
 9. Flash är s.k Active Content och kommer alltid att ligga överst. Inte mycket att göra åt saken...
 10. De bästa hittar du i Help -> Lessons när du använder programmet.
 11. Flash har inget eget scriptspråk utan är begränsad till sina inbyggda actionscript.
 12. Är kanske inte hudra på hur du menar men en swf-fil som laddas in i orginalfilen är ju att betrakta som vilket "MovieClip" som helst och kan därför användas på samma sätt dina övriga MovieClips i orginalfilen. Om jag nu använde en LoadMovie och ville visa en loader innan den var laddad så hade jag nog lagt en ny loader i den nya swf-filen.
 13. Så länge swf-filen inte är importskyddad så kan du importera den i Flash och sedan spara den som en fla-fil. Naturligtvis försvinner informationen om hur själva filmen är uppbyggd eftersom detta inte exporteras till webbformatet. Om inte, så vore det ju ingen vits att exportera i första läget. Det finns således inget program som fullt ut kan återställa en swf-fil just p.g.a att allt onödigt som inte behövs för att visa filmen på webben har plockats bort. Därav den stora skillnad i filstorlek mellan en swf och fla-fil.
 14. FlashX

  Icon

  Bookmarks fungerar nog inte. Vad jag vet så är det endast IE 5.0 och därefter som kan hantera detta. //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=107483
 15. Finns nog ingen begränsning vad gäller detta (inte vad jag vet) Har du lagt sidan i favoriter?
×
×
 • Skapa nytt...