Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

henrik132

Medlem
  • Antal inlägg

    180
  • Gick med

  • Senaste besök

Om henrik132

  • Medlemstitel
    Aktiv
  • Födelsedag 1984-10-01

Kontaktinformation

  • Hemsida
    http://

Profil

  • Ort
    katrineholm
  1. Jag har en dell inspiron 1564 som jag uppgraderade till win 10 när det erbjöds.. Har funderingar på att återgå till win 7 och en återställningsparition finns... MEN, jag kommer inte åt fanskapet när jag startar om och går in i boot-menyn.. Har försökt söka lösning men finner ingen.. Tipps?
  2. Hej! Har du viktiga filer på disken som du inte vill bli av med, ta kontakt med en datorbutik eller någon du känner som kan sätta in disken i en annan dator och kopiera dina viktiga filer. Kommer du in i dos med hjälp av installations-cd eller startdisket, och vill formatera? Gå in i windows-katalogen på cd-skivan d:/>cd windows (om din cd-läsare heter "d") jag tror man måste gå in i system-mappen också... (varlänge sedan man var i dos sedan XP kom) skriv: skriv: cd system, skriv: FORMAT c: om du nu vill formatera disken.. (Hoppas någon kan fylla i om jag har skrivit totalt galet..) Hoppas det löser sig för dig.. [inlägget ändrat 2007-06-19 10:51:30 av grieF]
  3. henrik132

    moderkort

    Hej hej.. Om din dator har några år på nacken finns risken att nya moderkort inte kommer vara kompatibla med din övriga hårdvara, tänker främst på processorn och ram-minnen. Det du måste göra är att ta reda på vilken typ av processor och minnen du har och sedan leta efter ett moderkort som passar, nytt eller begagnat. Lycka till
  4. Hej Tycker nog inte att den ska vara trasig.. Den är helt ny...
  5. Hej Det så att jag har 3 hårddiskar och en DVD-rom i datorn. Problemet är att jag har lite problem med bygling för secondary-kabeln där en hårddisk och DVD'n sitter. När jag startar datorn får jag meddelandet Secondary-master(hårddisken) fails. Jag kan dock fortsätta uppstarten och i "den här datorn" hittas alla enheter. Det är bara det att datorn laggar duktigt när jag ska tanka över saker till hårddisken.. Just nu är de jumprade som master och slave. Tacksam för svar!
  6. henrik132

    Seg hårddisk

    Hej Har installerat en ny hårddisk. På den dena ATA-kabeln har jag systemhårddisken, (40gb) och en till hårddisk (80gb). På nästa ATA-kabel har jag en 250gb hårddisk och en DVD-brännare. När jag laddar ner eller flyttar filer till 250gb disken laggar datorn som fan. Varför?! Är det för att filerna måste ta en omväg för att ta sig till den stor disken måntro?! Tacksam för svar och teorier!
  7. Hej hej man skall tydligen UNDVIKA, BitTorrent++ Nova Torrent, TorrentStorm, och att följande inte går att använda, Bitcomet, alla versioner. µTorrent, 1.4 och äldre Azureus, 2.3.0.6 och äldre ABC, 0.301 och äldre Bitlord, alla versioner. Så, vilken ska man använda?!?!?!? [inlägget ändrat 2006-07-13 15:26:52 av grieF]
  8. hej Dessvärre har provat det, och det funkar fortfarande inte... men tack ändå! Börjar nästan misstänka att det är nån "ond" kod som sabbar det hela!
  9. Hej hej Det är så att ikonerna för mina mediafiler inte visas. Istället för att en mp3 har "winamp-ikonen" har den ikonen som okända filer brukar ha när det inte finns något program som kan läsa filen. Vad kan detta bero på och hur rättar jag till det hela? Är ganska irriterande faktiskt..
  10. Hej Har en ´pentium3 med winXP pro på. Den har ett integrerat graffe som är mer eller mindre trasigt, färgerna är konstiga. Nu har jag ett annat grafikkort som jag satt i. Det är en PCI-kort eftersom det inte nån AGP-port på MB. Jag satte i kortet och kopplade in skärmen, och allt så ut att funka under uppstarten, färgerna var fins osv. Jag kommer till "windowsloggan", och när han slutligen ska in i windows blir det bara svart. Jag har startat i felsäkert läge och där verkar allt se fint ut. Han har hittat kortet och allt. Är det nått mer jag kan göra i felsäkert läge?
  11. Hej hej Jag HAR kollat igenom de flesta trådarna om D-link.. Men hittar inget bra svar. Min far fick för sig att möblera om bland datorerna. Sedan dess fungerar inte D-linken. När jag kopplar upp den mot en dator, och kollar vad jag fått för ip utdelat, får jag ett konstigt ip. Jag kommer heller inte åt routern på 192.168.0.1 Är den trasig, eller går det att lösa? Har försökt att dra ur strömen, och reseta den.. Nån som kan ge ett råd?!?!?!
  12. henrik132

    Nätverk

    Hej hej Kör guiden "konfigurera ett hemnätverk", Start/Inställningar/Nätverksanslutningar/Konfigurera ett hemnätverk. Om du kör Win XP dvs..
  13. Hej hej Funkar följande kombination? En dator med 2 nätverkskort som delar ut internet via en switch till andra datorer. Den första datorn ska alltså vara router/webserver.. Går det men en vanlig switch?
  14. henrik132

    Nätverk

    Hej hej Skaffa en router, eller intstallera ett till nätverkskort i en av datorerna och dela ut internet..
  15. Hej. Tack för tippset.. men jag hittade felet.. Det låg inte i FF utan ett visst pissprogram kallat norman antivirus. Som sagt, tack för tippset ändå
×
×
  • Skapa nytt...