Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SCh

Medlem
 • Antal inlägg

  71
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Ja det är ju inte så mycket att beskriva. När jag startat datorn kan jag välja att öppna två användarprofiler. Jag väljer den ena och alla program, skrivbord etc laddas in som tillhör denna profil. Om sedan den andra användaren på datorn väntar, låt säga några timmar, att logga in på sin profil fås detta fel att inte denna profils skrivbord laddas in utan ett nytt temporärt. För att kunna logga in med det vanliga skrivbordet måste datorn startas om och inloggning ske på båda profilerna någorlunda snart efter varandra (inom någon timme).
 2. Jag har två användarprofiler. Om jag efter att ha loggat in med den ena väntar ett tag med att logga in också den andra får jag alltid ett fel att användarprofilen inte kunde loggas in och ett nytt skrivbord öppnas. Loggar jag in de båda profilerna tätt på varandra när datorn startas så uppkommer aldrig detta problem. Jag får följande felmeddelande i händelseloggen Windows-Program: "Registret kunde inte läsas in. Detta kan bero på att det saknas minne eller på felaktig behörighet. INFORMATION - Det går inte att komma åt filen eftersom den används av en annan process. för C:\Users\Stefan\ntuser.dat" samt "Det går inte att läsa in den lokalt lagrade centrala profilen. Detta kan bero på otillräcklig behörighet eller på att den lokala profilen är skadad. INFORMATION - Det går inte att komma åt filen eftersom den används av en annan process." Detta irriterar mycket och jag har förgäves sökt en lösning, ja t.o.m. i PC-För-Allas telefonsupport, utan att få en lösning. Mkt tacksam svar.
 3. Stort tack för hjälp! Det enda jag gjort är att köra Microsofts Vista-scanning, som meddelade att datorn skulle kunna acceptera Vista utan problem. HP:s hemsida hade jag inte kollat i detalj, men i stort har jag gjort det de där uppmanar till. Bygling kan jag inte, men ska plocka isär och se om det finns något sådant. Blir väl att lämna den till tekniker i morgon och vackert betala.
 4. Jag vill alltså installera Vista Home Premium - inte XP. Den gamla hårddisken är för liten och nu dessutom med ett fel (dhl.dll saknas), så att XP inte kan laddas in. Därför vill jag köra Vista på nya hårddisken och ha den andra i annan dator, när filerna är överförda till den nya. Har inte hittat några drivrutiner för hårddisken.
 5. Jag har monterat en ny SATA-hårddisk på 1 TB, Samsung HD103UJ. Lyckades formatera den i NTFS, men inte installera XP Professional på den. Förstod sedan att den måste ha mindre partitioner för att installera XP (som bara har SP1). Köpte därför Vista Home Premium. Problemet nu är att Vista inte hittar min nya SATA-disk. Installationen påbörjas, kan ange nyckel men sedan när jag ska välja enhet att installera VISTA på finns ingen sådan. Ett meddelande talar om "Inga enheter kunde hittas. Klicka på Läs in drivrutiner...". I BIOS syns däremot 1 TB-disken. Har satt DVD-n som första och hårddisken som andra i bootordning. Sätter jag tillbaka min gamla (250 GB) IDE-hårddisk hittar emellertid Vista denna, men vill bara formatera 130 GB. Dock har jag viktiga filer kvar där som jag inte vill ska försvinna. Har letat en hel del efter lösningar men inte funnit något jag kunnat använda mig av. Vad kan jag göra för att Vista ska hitta hårddisken? Jag har två SATA-kotakter på moderkortet, men det verkar inte göra någon skillnad vilken jag använder. Fick ingen skiva med den nya hårddisken och har ingen separat skiva till mitt moderkort, som sitter i en Compaq Presario 8650se med en processor på 3,0 GHz. Har 2 GB ram. [inlägget ändrat 2009-07-05 09:46:31 av SCh] [inlägget ändrat 2009-07-05 09:49:11 av SCh]
 6. Jag lägger ihop innehållet i tre celler (=A1&" "&B1&" "&C1) i en cell. Hur skriver jag om jag också vill ha med formatet på innehållet (fet, kursiv, färg)? Det gäller Excel 2002.
 7. Jag har en lång tabell av organismnamn sorterade i systematisk ordning. I en annan tabell har jag ett urval av samma organismer huller om buller. Hur kan jag göra för att mha av den första tabellen sortera organismerna i den andra i systematisk ordning enligt den första tabellen?
 8. Tack för svar! Jo, men hur skriver jag sedan för att få låt säga A1:E1 formaterad enligt önskemålet?
 9. Hur gör jag för att, om ett värde är sant i en cell, styra formateringen i flera andra celler. Jag vill att dessa andra cellers innehåll plus ursprungscellen då ska formateras feta och röda.
 10. Finns det något sätt att få rysk rättstavning och grammatikkontroll i Word samtidigt som jag har kvar svensk kontroll? Har redan kyrillisk tangentbord och ryska installerat. Använder mig av Word 2002 Sv. [inlägget ändrat 2009-03-11 20:31:18 av SCh] [inlägget ändrat 2009-03-11 21:00:06 av SCh]
 11. SCh

  RCApp.exe

  Hittade till slut nedanstående. Testade detta med fullständig avinstallation två gånger med Norton Removal Tool. Trots att jag endast har en uppgradering funkade ominstallation av denna utan problem. Problemet har försvunnit efter detta (två dagar). The error message you are receiving does point to a corrupted installation of Norton. Please carefully follow the steps below to resolve this issue. Please follow the steps below to properly uninstall and reinstall Norton to resolve this problem. 1. Click on the link below, and carefully follow the instructions to use the Norton Removal tool: Norton Removal Tool and Instructions 2. After the tool has run and removed all Norton products, restart your computer. Log into Windows and run the tool again. Restart your computer after it finishes running a second time. 3. Make sure that your internet connection is working properly and then reinstall your Norton product. 4. When the installation is complete, launch Norton and manually run LiveUpdate to get the latest program and definition patches applied. 5. Perform a "Full System Scan" to check for infections.
 12. SCh

  RCApp.exe

  Får sedan en tid flera gånger dagligen felmeddelandet "RCApp.exe har stött på ett problem och måste avslutas", vilket förstås är mycket irriterande. En del sökning leder i riktning mot att det kan vara ett problem med Norton Internet Security 2009:s automatiska uppdateringar som spökar. Har varit i kontakt med deras support, men de säger sig inte känna till problemet. Har någon upplevt samma problem och har någon en lösning? Jag kör XP sp3 och NIS 2009.
×
×
 • Skapa nytt...