Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Åke.L

Medlem
 • Antal inlägg

  654
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Åke.L

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1941-10-06

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.hemvideo.eu/index.htm

Profil

 • Ort
  Sundsvall
 1. Jag har gjort en utförlig Gudie som kanske kan vägleda dig, Guiden är något år och gjord för Win XP, samt importerat videoformat från kameran till Movie Maker i DV (DV-AvI). http://www.hemvideo.eu/ Gå vidare med länk: "Till hemvideosidorna / Ny Guide"
 2. Det brukar aldrig vara några problem att radera filer i XP om dom inte är involverad i något program. Om du har exporterat filmerna och inte behöver dom gamla filerna längre kan du prova att först ta bort filer som kan sammankoppla filerna med Movie Maker eller annat program, tex projektfiler. Prova en och en och se vilka som går att ta bort, då bör du lösa även detta. Du har väl startat om datorn efter sista användningen av filerna i något program.
 3. Hittade ett foruminlägg på Engelska som jag översatt här nedan, vad som händer med kvaliteten vid den här konverteringen har jag dock ingen aning om, kameran från foruminlägget är samma som du har, alltså "Canon Poweshot G12" . Kopierad text: Efter att söka på webben (och ett par inlägg) har jag hittat sättet att konvertera MVI filer till Windows Media. Först hämtade jag en gratis program som kallas "STOIK Video Converter". Programmet konverterar MVI videofil i Canon Powershot A70 till AVI-format för QuickTime i ganska små filstorlekar. För dem som fortfarande vill konvertera den från AVI-format till Windows Media, Ladda ned och installera Windows Media Encoder 9 Series (också gratis). Saken är med Windows Encoder, gör det att filstorleken mycket större i förhållande till AVI filstorleken. Efter konverteringen kan du öppna filmen i Movie Maker att redigera den.
 4. Enda sättet jag vet är att filma av filmen med en Digital videokamera och föra över till datorn med DV-kameran men det finns säkert bättre sätt på professionell nivå.
 5. Jag är inte hemma med din version av Premiere men dom redigeringsprogram jag använt har renderats automatiskt när man exporterat projektet och jag är ganska säker på att även din Premiereversion också gör det. Din fil är lång och det kan vara där problemet ligger, programmet har väldigt mycket att jobba med vid rendering. Själv brukar jag endast rendera dom delar jag vill kontrollera hur dom blir i programmwt, utöver det exporterar jag projektet och låter exporten sköta renderingen även om det inte är färdigt för sedan kan man ta in den exporterade filmen på Timelin och redigera vidare, jag har dock endast redigerat i formatet DV-AVI och jag vet inte vilket format din film ligger i. Prova att Exportera projektet till en ny fil till hårddisken men ska du lägga tillbaka den nya filen på Timelinen så är det viktigt att du exporterar i samma format så filen behåller grundformatet för att inte förlora kvalitet. Om din film ligger i DVD eller MPEG så vet jag inte om det fungerar, har aldrig provat i dessa format. Trevligt att få veta hur det går !!!!!!!!
 6. Var så god, hoppas det hjälpte dig något !
 7. På den här länken hittar du en detaljerad Guide hur du jobbar i "Movie Maker" http://www.hemvideo.eu Välj länken "Till hemvideosidorna", gå sedan in på länken "Ny Guide" i länkraden till vänster så blir nog dina problem lösta. Vet inte vilket operativsystem du har men Guiden är gjord för Win-XP, troligen är förfaringssättet ganska lika även i andra Windows-versioner.
 8. Standardformatet för fristående DVD spelare (spelare anslutna till TV) är DVD-Video och det formatet kan inte Movie Maker coda till inför bränning. Många fristående spelare klarar dock att spela upp även andra format men inte alla, dessutom är Movie Makers format WMV hårt komprimerat med kvalitets förluster vid visning på TV, WMV formatet är avsett att visas på datorer och i Internetsammanhang, inte på TV. Filmer jag redigerat i Movie Maker har jag exporterat från Movie Maker till hårddisken i formatet DV-AVI och sedan bränt den exporterade filen med "Nero Vision" (Vision är med i fullversionen av Nero men inte i lättversionerna) Delprogrammet Vision codar filmerna till "Video standard" som alla eller nästan alla fristående DVD spelare kan läsa. Andra möjligheter kan också finnas beroende på spelare men det är jag inte hemma med så det kan kanske andra svara på.
 9. Ett annorlunda tips ! Det absolut bästa när man har problem med virus och även andra sorts problem med datorn är att ha en backup av C disken. Själv använder jag programmet ”Norton Ghost” och det fungerar suveränt bra, blir det något problem med datorn då är det bara att köra backupen, tar ca 20 minuter och datorn är som ny igen. Efter en nyinstalation av hårddisken, alla program installerade och inställda har jag lagt upp en stående backup på en annan partion, den får ligga där utan att uppdateras och håller sig därmed helt fräsch. Allt jag sparar på datorn efter att backupen är gjord sparar jag på två ställen, det ena är i mina dokument och det andra i en mapp på skrivbordet. Det enda jag behöver göra när jag ska installera om med backupen är att kopiera mina dokument och mappen på skrivbordet till en annan partion eller hårddisk, köra backupen och sedan kopiera tillbaka det jag kopierat över till dess ursprungliga plats. Det här fungerar suveränt bra för mig och jag behöver aldrig vara rädd för virus, får jag in något skräp är det bara att ominstallera. Många datorer har ju en ”Recovery-funktion”, i sådana datorer är det inte säkert att ”Norton Ghost” fungerar men det behövs ju inte heller för Recovery är ju redan en backup. Har man mycket i datorn så är det bäst att ha det sparat på en annan partion än C eller en annan hårddisk, där man spar allt som tillkommer efter att man gjort en stående backup, då är problemen lätta att åtgärda även om man har flera hundra GB sparat i datorn.
 10. Själv brukar jag exportera filmen från Movie Maker i DV-AVI format till hårddisken (behåller då grundkvaliteten), bränner den sedan med "Nero Vision" men det måste vara fullversion av Nero, filmkvaliteten blir nästan lika bra som grundkvaliteten om man bränner med liten komprition (hög kvalitet). Om du använder samma komp.inställningar i "Nero Vision" som jag brukar använda då blir din fil ca 2 GB stor, Nero Vision codar filerna till "DVD-Video standard".
 11. Hej ! Kanske en lösning om du har något PCI kort du kan ta bort tillfälligt eller skaffa en USB anslutning för det borttagna PCI kortet i stället.
 12. Ja nog är det skumt alltid, men du ansluter väl med Firewire. Prova att ansluta kameran och sätt den på uppspelning först, låt windovs få en minut på sig att hitta kameran. Därefter kan du öppna programmet Premiere eller Movie Maker eller vilket program du ska överföra filmen med.
 13. Åke.L

  Låsa upp Access

  Kan det vara det här ! Högerklicka på mappen och välj egenskaper / välj säkerhet / tillstånd.
 14. Jag vet inte om det här hjälper dig för jag utgår från Win XP och Vista kan se annorlunda ut. Välj "Start / högerklicka på Den här datorn / välj Hantera / Datorhantering". Här ser du dina diskar och partioner. Högerklicka på disken du ska partionera och följ beskrivningen. Det är längesedan jag gjorde det här så jag är lite osäker på detaljerna och vet inte om det går om du bara har C disken, i så fall kanske du måste ha något utrymme opartionerat på C disken och var försiktig.
 15. Åke installerade du nån mjukvara som fanns med till kameran? För jag hittade bara en skiva men tror jag ska ha en till. Troligtvis ligger nån drivrutin på den som jag behöver... nått annat kan jag inte komma på.. Nej, jag kan inte minnas att jag installerade någon programvara för kameran, är dock inte helt säker för det är några år sedan jag köpte kameran och PCI kortet. Sedan har jag bytt dator och därmed installerat Premiere på nytt så jag borde komma ihog detta. Det kan heller inte ha med din Premiereversion att göra när du har provat även med Movie Maker och inte heller det fungerar. Jag tror att Larsas har rätt, det är nog kompabilitetsproblem med Win 7. Min erfarenhet av Clas Olsson är att dom är bra att ha att göra med, det kan nog vara ide' för dig att rådgöra med dom. [inlägget ändrat 2010-01-18 21:33:51 av Åke.L]
×
×
 • Skapa nytt...