Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sane?

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Sane?

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1970-05-22

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.jofen.com

Profil

 • Ort
  Gävle
 1. Vann jag datorn behöver jag inte fundera på vad jag skulle göra med den, jag reser minst 400 mil i månaden i jobbet och med Acern skulle jag kunna jobba på resorna och öka tiden hemma. Jag fotar och bloggar och även det skulle gå enklare med en bärbar. Hoppas och håller tummarna!
 2. Hejsan! Har ett moderkort där grafiken (pci-e) matas med en rak 4-pins molex kontakt [OOOO] På mitt nät-agg har jag en 6 och en 4 polig kontakt för pci-e. grejen jag undrar över är om man kan koppla ihop två vanliga 5V molex i en Y-adapter och använda för att mata grafiken med... Datorer kan jag, men ström är det värre med!
 3. Jag har kollat att moderkortet stöder processorn och eftersom det är en socket 775 så finns det ett hack i processorn som motsvaras av en liten flik där den ska monteras - vänder man på den så går den alltså inte ner!. Fläkten sitter på och kylpastan ligger där som lag. Jag har öppnat och dubbelkollat att processorn verkligen sitter rätt och jag har kollat att fläkten sitter i alla skuvar (låter som helvete när den inte gör det pga vibrationerna btw).... Men eftersom jag inte ser bios på skärmen och rom-enheten är död så verkar det alltså som att strömmen aldrig når nordbryggan [i värsta fall beror det på att moderkortet trots försiktighet kortat och att nån grej verkligen brunnit] men min fråga är - givet att allt sitter som det ska och moderkortet inte gått till himlen - vad mer kan ge det här resultatet... Finns det nån som råkat ut för att en processor varit paj ur box? Hur märks det i så fall? Kan bios flippa om man uppgraderar från Celeron D som inte har HT och saknar en massa andra finesser som E6400 har och kan det i så fall räcka med att tumma ur batteriet ett tag och försöka igen? Jag är helt enkelt bortskämd med att datorn blir piggare när man uppgraderar och har inte så mycket hum om vad som kan ha orsakat denna döda burk som står hemma nu... PS! Skärmen går inte heller igång (no signal detected) så jag vet att jag har spänning i moderkort eftersom alla fläktar och HD får kräm, ljudkortet puffar till i högtalarna - men rom-enheten har inte kräm ens att öppna släden... var någonstans ska det hända? OK - följde din länk så det är ju rätt klart att det saknar stöd för den - men i manualen står det att moderkortet har support för c2d processorer. Så manual och hemsida diffar och jag är lite stekt... 'vem i hela världen ska man lita på - inte manualen har jag precis lärt mig' Tack för hjälpen att reda ut det här - nu ska jag tydligen shoppa på moderkort.... Suck! [inlägget ändrat 2007-10-05 11:08:44 av Sane?]
 4. Hejsan! Har precis bytt processor i min stationära - från en celeron D till en dual 2 core E6400. Moderkortet är ett Megabyte 8N-Sli-Pro. Jag har varit försiktig med att trycka på moderkortet, har använt antistatarmband. Processorn sitter rätt (den delen är ju idiotsäker) och fläkten är verkligen på. Samtidigt satte jag in en passiv kylning på en av mina HD - en Zalman silent heatpipe... Nu när jag startar burken så får jag inte ens fram bios på skärmen, alla fläktar startar och det tickar lätt i mina HDar... Men cd och dvd enheterna är döda... Det får mig att få onda aningar, men jag har verkligen varit försiktig med monteringen och jag är ingen noob - har gjort det här förr, men aldrig med dom här konsekvenserna... Vad tusan börjar jag min felsökning? /Jofen
 5. Jag kör s-ata direkt på moderkortet. Problemet tycks vara att jag måste ladda drivare från diskett för att få stöd för diskarna - men på min bärbara som funkar finns ingen diskettstation så att jag kan lägga över drivarna på diskett... Lånade en skruttig gammal ide disk för att försöka fixa det den vägen, men det funkar inte heller. Det känns som ett moment 22 där jag måste ha operativ för att installera drivare till moderkortet samtidigt som jag inte kan installera operativet utan drivare (suck!) Vad ska jag göra???
 6. Hejsan! Tack för tipset, tyvärr verkar det som att jag behöver en diskettstation för att klara av bragden att installera operativet (jä** microsoft)... Så nu får jag väl surfa runt och se hur jag löser det - Att det är SATA som krånglar hade jag aldrig tänkt på, tack för tipset!
 7. Hejsan! Jag kör SATAII - kan det vara det som krånglar? Har precis installerat solaris och ubuntu utan problem så det är inget fel på nån komponent... Men vad gör jag för att installera med SATA? Jag har två diskar, men båda med samma anslutning och har ingen lust att köpa en IDE bara för att få installera operativet... Nån som har tips?
 8. Hejsan! Har precis byggt en burk och har ett lite konstigt problem. När XP laddar in filer från CDn när jag ska installera OS på min nya burk så lägger den av precis när det blir dags att välja hårddisk, partitionera mm. Jag satte i en annan hårddisk och datorn startade upp klockrent på det gamla operativet (men klagar över att inga drivare stämmer längre). Sen räddade jag filerna jag ville ha och försökte installera om XP på den disken - men samma resutlat. Skärmen blir svart och processen stannar av. Är det någon som vet om det kan vara så att XP har problem med drivare för PCIe grafikkort och att det skulle kunna funka om man satte i ett vanligt PCI istället när man installerade operativet? Provade också med Ubuntu och Solaris 10 och dessa OS kan jag installera - det är bara XP som vägrar och lägger av mitt i (visar en helt svart skärm när själva installationsprocessen ska dra igång). Nån som har idéer och tips?
 9. Hejsan! Har precis byggt en ny burk med ett Gigabyte Moderkort som stödjer SLI och RAID. Tanken är att köra raid så småningom, men först vill jag installera operativet på en ny HD jag har för att sedan föra över data från en gammal HD innan jag formaterar den och slår igång raid (tänker spegla). Men, jag har ett skitskumt problem. Om jag sätter in min gamla HD med XP på så tickar datorn igång utan problem (och bombar mig med alla hårdvaruförändringar och drivarproblem den hittar), men när jag bara byter kabeln till den nya hårddisken så börjar datorn boota från DVD'n med XP på men sen lägger den av alldeles innan det blir dags att formatera disken. Så, jag stoppar i båda diskarna, inaktiverar raid men aktiverar satai BIOS för att formatera den nya disken i XP. Men nu finns inga diskar plötsligt... Måste man aktivera raid för att kunna köra igång två diskar samtidigt? Har aldrig haft hårdvarustöd för raid och är ingen fena på det. Tips?
 10. Hejsan! Jag håller på med en hemsida som ska brännas ner på cd och därför kan jag inte använda mer än javascript för att få saker att hända - och jag är ingen hejjare på det direkt. Föredrar ASP och ASP.NET Scenariot. Jag har en mp3-spelare i flash som läser av spellistor i xml och spelaren laddar spellistan från ett parametervärde i html-koden. Jag vill kunna växla mellan olika spellistor och vill därför att t ex ett klick på länken 'Rock n roll' ska resultera i att parametern i scriptet för flash pekar mot playlist1.xml. Spelare kan inte laddas in från externa sidor efter behov (det har jag testat, men då startar dom inte) så jag behöver ha med spelaren från början, men med möjligheten att ändra parametervärdet beroeden på vilken länk som klickats... I så fall skulle man sedan kunna klicka på länken 'Techno' och få parametern att peka mot playlist2.xml Vad jag behöver är hjälp med hur länkarna ska vara utformade för att ett klick ska skicka värdet, hur jag fångar händelsen och hur jag skriver ut det nya värdet som klicket resultetat i Visst måste det gå?
 11. Hejsan! Jag kör IIS bara för att testa kod hemma innan jag lägger upp den på skarpa webben och så långt har jag inga problem - allt tickar på. Men nu vill jag köra Microsofts Virtual Server 2005 (enterprise) och den hanteras ju via IIS. Men då visar det sig att jag nån gång för ett par evigheter sen satt ett lösenord för min användare i ISS och att jag behöver det för att kunna ta kontroll över min virtuella maskin - givetvis är lösenordet borta och för webb appar så sköter ju IIS det ändå eftersom jag kryssat i rutan att IIS ska använda lösenordet. Men det funkar inte för min virtuella maskin - alltså måste jag antingen återställa eller skapa en ny användare. Och jag gissar att det är enklare att skapa en ny användare... men hur?? Pillade någon timme igår men fick det inte att funka!!! (frustration).. Finns det nån som kan guida mig och ge mig svar på var jag går in och hur jag går tillväga så ska jag nog klara mig själv sen...
 12. Hejsan! Har en site där jag vill kunna skriva in nyheter och att läsa data från databasen är busenkelt, men att skriva till den är lögn och jag vet inte vad jag gör fel så nu behöver jag hjälp! Jag skriver i vb och använder en access databas. Jag har försökt att använda mig av ett DataAccessLayer DAL där jag har select och insert satserna hårdkodade + connstring i web.config Hur jag än gör så hämtas data lydigt från db, men alla försök att skriva till databasen ger error... Mitt webhotell har givit skrivrättigheter på mappen (har kollat det) så det är inte det som är felet... Nu behöver jag hjälp - jag vill kunna använda mig av en detailsview på aspx sidan för att skriva till databasen... Min gissning är att det är bindningen från kontrollen till DAL som skiter sig (webhotellet tillåter mig inte att visa felmeddelanden på skarpa webben och på localhost funkar det ju naturligtvis)
 13. Hejsan! Jag håller på att bygga en hemsida och har behov av att syndikera inlägg, och nu har jag hittat en artikel på http://www.aspcode.net/articles/Creating-an-RSS-feed-for-your-ASP.NET-site_article_277.aspx där koden för en handler finns beskriven. Men jag har två problem som jag inte kommer nånvart med... 1. Databaskopplingen i scriptet på artikeln blir jag inte klok på - hur får jag in data från en databas i handlern - t ex en access databas som heter blogg.mdb och har fälten sbloggID, sTitle, sLink, sGuid, sDescription och tillsist sPubDate. Allt är skrivet i C# 2. Hur använder jag handlern? Alltså...den måste väl generera en xml fil i slutändan eftersom en RSS läsare anropar xml filer - detta sista led blir jag inte klok på... och ja, jag har surfat forum och annat, men jag går bet! Jag är lite ny på C# så svara inte allt för kryptiskt... tar gärna mot kodsnuttar med kommentarer... Tack på förhand!
 14. Hejsan! Behöver köra aspnet_compile för att kompilera webbkoden till en hemsida så att jag kan slänga upp den, men då dök ett prekärt problem upp ****** Jag kan ju naturligtvis inte köra programmet och då använder jag admin-konto, men när jag ska ändra säkerheten på mappen så är alla alternativ inaktiverade eftersom OS använder mappen (windows/microsoft.net/framework) Sitter med xp home, men vad gör jag nu?
 15. ja det var .tar.gz och det var en massa filer och mappar när man öppnade den.... men jag har faktiskt inte rotat igenom dom - så jag kanske ska göra det och så får jag väl höra av mig igen om det inte finns nåt där eller om det ändå inte funkar... Linux är kul, men för en gammal microsoft-räv känns det ändå ofta lite bakvänt... Tack för hjälpen!
×
×
 • Skapa nytt...