Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bassman

Medlem
 • Antal inlägg

  462
 • Gick med

 • Senaste besök

Om bassman

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1973-04-08

Profil

 • Ort
  MALMÖ
 1. Jag verkar inte lyckas hitta någon lösning på google som stämmer in på mitt problem och vänder mig därför hit... Jag har en extern hdd som kopplas till min laptop när jag är hemma. På den har jag media som används över hemmanätverket på olika vis via delade mappar/shares. Mitt problem är att dessa delade mappar försvinner ibland då jag haft den externa hårddisken frånkopplad och man får sätta rättigheter, namn etc på nytt varje gång. Nån som vet någon slags lösning på detta? PS. Den externa hårddisken har NTFS DS. [inlägget ändrat 2006-12-20 20:57:47 av tfot]
 2. Nu var det säkert 5 år sedan jag använde stored procedures för att hämta data men jag kör rätt ofta flera select-satser separerade med ";" mot SQL-Server så det borde likna varandra... Saken är den att det returneras 2 recordsets om du kör 2 selects, man använder kommer åt nästa med ".NextRecordset", exempel följer: 'conn är en connection-variabel Set rs = conn.Execute("SELECT id, kolumn1 FROM Tabell1; SELECT id, kolumn1 FROM Tabell2") Do Until rs.EOF 'gör något med resultatet av första select-frågan rs.MoveNext Loop Set rs = rs.NextRecordset Do Until rs.EOF 'gör något med resultatet av ANDRA select-frågan rs.MoveNext Loop 'etc... En klassiker med nextrecordset är om man vill ha ID på det man just stoppade in i databasen, det åstadkommer man enklast med Set rs = conn.Execute("INSERT INTO Tabell1 (Kolumn1) VALUES ('Värde1'); SELECT @@IDENTITY).NextRecordset 'ID finns nu i rs(0) Hoppas det funkar bra!
 3. Det var väl tur att jag surfade förbi här för första gången på länge och just uppdaterat en av min DB-hanteringssidor så det låg färskt i minnet Här är ett litet exempel, strippat så det kanske passar: <% Sub ListColumns(Table) 'Skapa ett Catalog-objekt Set objCatalog = Server.CreateObject("ADOX.Catalog") objCatalog.ActiveConnection = Din_Connection_Sträng 'Skapa Tables-objekt... Set objTable = objCatalog.Tables(Table) 'Lista kolumner med namn och beskrivning For Each objColumn in objTable.Columns On Error Resume Next Response.Write "Kolumn: "& objColumn.Name & "<br/>" Response.Write "Bekrivning:<br />" & objColumn.Properties("Description") & "<br /><hr />" Next Set objTable = Nothing Set objCatalog = Nothing End Sub ListColumns "Users" %> Hittar inte artiklarna om ADOX på msdn men det var där jag lärde mig en gång i tiden. 4guys har en artikel här: http://www.4guysfromrolla.com/webtech/013101-1.2.shtml
 4. Jag har SQL Server 2005 Express hemma och har satt databasen i kompabilitetsläge för 2000, nu är det dags att flytta databasen till en 2000-server. Jag har testat med attach på MDF/LDF-filerna men det fungerar absolut inte. Någon som har något tips?
 5. Ersätt < med &lt; Exempel: <% TextBody = Request.Form("TextBody") TextBody = Replace( TextBody, "<", "&lt;" ) %>
 6. Jo, jag har kommit fram till att det nog är den lösning jag får köra på. Tack ändå.
 7. Tack för svaret men det är inte tabeller som ska uteslutas utan jag vill helt enkelt inte att en tabell ska delas upp mellan ex sida 1 och sida 2 utan en tabell ska alltid finnas i sin helhet på en sida. Jag trodde man kunde komma runt detta med "page-break-inside: avoid" men det verkar inte funka Separat stylesheet för print har jag redan såklart...
 8. Jag har en dynamiskt genererad sida med många små tabeller som innehåller mellan 3 och 40 rader som ska skrivas ut. En tabell ska helst INTE hamna på 2 olika sidor vid utskrift och jag har testat att sätta div-taggar med style="page-break-inside: avoid;" runt men det verkar inte funka. Har också testat lägga page-break-inside: avoid i tabellerna men det verkar inte funka vare sig i FF, IE eller Opera. Någon som har en idé om hur man kommer runt detta? PS. Jag har redan testat att räkna raderna och lägga in page-break-after efter ett visst antal men det blir inte alltid så lyckat DS.
 9. Jo, jag har nyckeln och testat ansluta till nätverket manuellt med denna. Det konstiga tycker jag är att folket med Mac (alla utom jag) ser nätverket men inte jag... Jag hittar betydligt fler nätverk i krokarna än de andra men inte just det nätverk jag vill åt
 10. Har ett konstigt problem: Min dator hittar inte det trådlösa nätverket på kontoret - däremot listas ca 8 andra nätverk som finns i trakten. De andra som sitter här (med Mac) har inga problem överhuvudtaget att hitta nätverket. Hårdvaran är en 3Com AP som kör 802.11g. Mitt nätverkskort (Broadcom) stöder a, b och g. Jag har testat ansluta genom att ange SSID och lösenord manuellt men lyckas ändå inte ansluta. Någon som har en aning om hur detta kan komma sig?
 11. Jag tycker det låter som en cache-fråga... Vad händer om du trycker ctrl+f5 i din webbläsare? Sen måste jag faktiskt försvara Access lite - så länge man inte förväntar sig stor belastning fyller den de flesta behov man vanligtvis har. Den kan faktiskt prestera bättre än tex SQL Server om antalet samtidiga anslutningar inte är för högt, vilket faktiskt är fallet ibland.
 12. Kan inte lova att det funkar i alla lägen men jag brukar använda width: 98% och det funkar hyfsat på de flesta browsers...
 13. Du behöver egentligen bara kolla upp hur man hämtar data från Access-databaser med SQL-frågor. Detta finns beskrivet bla här på eforum och många andra ställen på nätet. Sedan kan man använda SQL-frågor som "SELECT id, title FROM MySearchTable WHERE description LIKE '%" + mySearchString + "%'" för att hitta text som matchar mySearchString i kolumnen description.
 14. Ovanstående postare utgår från att du kör asp.. SetLocale(lcid) sätter regionala inställningar som datumformatering, valuta etc. Sverige har lcid 1053 så kommandot SetLocale(1053) ger dig svenska inställningar. För att ta reda på vilket lcid som används för tillfället använder man GetLocale.
 15. Så länge ingen har tillgång till webservern har du inget att oroa dig för eftersom det enda slutanvändaren ser är den genererade html-koden. Vill du däremot skydda även filerna på servern rekommenderar jag att du kompilerar koden till en dll och använder en bra obfuscator eftersom koden i dll-en tyvärr inte är maskinkod utan MSIL och rätt lätt att rekonstruera kod utifrån med sk decompilers.
×
×
 • Skapa nytt...