Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan-erik

Medlem
 • Antal inlägg

  334
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av jan-erik

 1. Tackar! Använder du själv nån av dessa?
 2. Jag letar efter en funktion i javascript /jquery som ska ersätta standardscrollen och helst funka även i mobil. Jag har kollat nåt som heter tinyscroll, men skulle gärna vilja kolla fler. Har ni nåt tips?
 3. Jag har följande problem i FF: Jag hämtar in en post från mysqltabell till ett php-script. posten uppdateras med text, o skickas till ett nytt script för uppdat av tabellen i mysql. Jag använder vanlig jquery-teknik för detta. Uppdateringen ska funka som att man med jämna mellanrum ska spara texten, för att inte riskera att tappa bort den. Alltså vill jag att texten ligger kvar så att man kan fortsätta redigeringen. Vid första uppdateringen funkar detta precis som önskat. Vid andra uppdateringen kommer inte de nya tilläggen med, utan precis samma text som i första omgången. Det verkar som om FF plockar in en cache, som jag ser det. Har någon här råkat ut för nåt liknande, eller har någon ide om i vilket härad jag ska söka?
 4. Plötsligt i går slutade IE7 att funka, jag får "sidan kan ej visas" när jag försöker surfa, och samma sak för FF. Det gäller alla adresser jag provar. Däremot funkar Windows mail och MSN utan problem. detta gäller min stationäre dator, jag har kopplat upp mej med min laptop via wireless och det funkar fint. Var börjar man?
 5. function EVNSHW(par) {$(document).ready(function() { stoploop(); $('#content').load('../tj/EVNSHW.php?content=' +par); });} <input type="button" id="bok" value="<? echo $evidx;?>" onclick=" alert('tryck ok'); stoploop(); var par=<? echo $evidx;?>; EVNSHW(par); " > När jag anropar funktionen EVNSHW med knappen "bok" så händer det ibland att när jag upprepar detta så funkar det oftast, men ibland känner knappen inte av klicket. Jag har lagt alerten i bok, och när detta händer så får jag inte ut nån alert. Funktionerna stoploop och EVNSHW funkar ok i andra sammanhang. jag använder jquery. I vilket härad ska jag börja leta?
 6. ja, så måste det vara, men dom har ju stängt över helgen. Men vad jag nu upptäckt är nåt som gör att jag inte saknar kabelanslutningen ett dugg. Jag gjorde så att jag installerade det mobila bredbandet i den stationäre datorn, o herregud va det funkar. Om det är sämre svarstider så är det så marginellt att jag inte tänker på det, och jag hade goda svarstider även med kabeln. Även hanteringen av remotefiler med DW funkar jättebra. Det verkar nästan för bra för att vara sant, och någon hake är det förstås. En nackdel är att modemet kopplar ner efter en viss tid stiltje, men det kan jag leva med. Är det nån annan som kör webhantering med mobilt bredband? Tänk att kunna slippa ett par burkar o några kablar. Var finns hakarna?
 7. Jag har pratat med dom, och dom har mest gjort som jag, dvs kliat sig i huvet. men jag får väl på dom igen.
 8. det har funkat utmärkt hela tiden, krånglet började i början av denna vecka. det verkar som att ingen annan har nåt problem.
 9. webservern har legat på Indell i ett år o funkat utmärkt. jag pigade som du sa, fick samma ipadress som du, och sen timeout.
 10. webservern ligger på hotell, Indell. Jag har varit i kontakt med dom, och hos dom funkar allting perfekt när dom laddar sidan.
 11. jag har et mycket märkligt problem som jag inte riktigt vet hur jag sk få hjälp med eftersom jag inte vet var felet har sitt ursprung. Min hemsida fungerar utmärkt var man än laddar upp den - utom hos mig! Allt annat webrelaterat fungerar utan problem, men just min egen hemsida svarar "sidan kan ej visas". Jag kör över kabelmodem och router, men eftersom allt anant funkar kan det ju knappast vara hårdvarurproblem. jag upprepar att ingen användare upplever något prroblem. Jag kör även dreamweaver, och ett anant (eller samma?) problem är att jag inte kommer åt remote files. jag har tillfälligt löst problemet gnom att köra över mobilt bredband, där allting funkar. var ska jag börja leta?
 12. tack Jonas, förstår vad du menar, och lite är jag faktiskt där att det mesta funkar och jag har börjat titta på vad som kan göras smartare. Jag vet att jag inte behöver gräva så djupt för mitt ändamål med sidan, den funkar jättebra, men jag är lite av en teknikfreak som gärna vill luska ut hur man kan göra. Om man luskar lite så hittar man rätt ofta uppfattningen att man kan minska på antalet http-requests genom att lägga ihop så att begränsar antalet externa filer. Intressant att se om det får nån effekt, av det jag kunnat märka så här långt så går med mera swisch, men det kan ju vara önsketänkande föstås. Självklart har man ju inte för en enkel privat hemsida nåt större behov att minimera allt man orkar, fast å andra sidan kan man ju oxå säga att denna kategori kanske oxå har minst resurser att spela med. bra med synpunkter!
 13. Anjuna jag kom på hur jag skulle göra, i själva verket provade jag detta tiidgare, men en av jq-filerna funkar inte av nån anledning när jag lägger in koden i min "jsbig". jag ska nu lägga in mina egna js i en egen extern fil, enligt din beskrivning. jag fick lite bra länkar till en beskrivning av hur man kan hantera css/js, tack så hemst mycket, jag ska äta mig in i det snart. men det tar tid... tack för hjälpen!
 14. OK, jag är med så långt. men om jag nu har flera Jqueryfiler (UI:s) som xvis "accordion.js", hur ska jag då få ihop alla dessa i en egen extern jsfil? Jag vill alltså samla alla jquery-js under en o samma <script>....
 15. Anjuna, menar du nåt sånt här: <script > <script >..........</script> <script >..........</script> <script >..........</script> </script> jag hittade följande på nätet: var scripts = [, 'http//:*******jquery-1.2.5.pack.js', 'http//:*******jquery.accordion.pack.js', 'http//:*******jquery-impromptu.2.5[1].js', 'http//:*******jquery-event.hover-1.0.js', 'http//:*******jquerycorner.js' ], i = scripts.length; while(--i) { if(pb_skinid == i) { document.write('<script src="' + scripts[i] + '" type="text/javascript"><\/script>'); break; } } Jag har lagt in denna fil som exten länk, men det händer inte mycket. [inlägget ändrat 2009-05-18 13:58:49 av jan-erik]
 16. Tack Anjuna! jag har provat att lägga js-filerna före /html, men det funkar inte vilket säkerligen beror på att jquery.js behövs vid uppbyggnad av layout etc, . vad gäller de externa filerna så var frågan snarast om det går att lägga alal js i ett skript och länka till detta i stället. Och hur man i så fall utformar detta.
 17. jag har 4 frågor om länkning av externa js: Vad jag förstår så är det en fördel att slå ihop alla sina js-script i ett samlingsscript, och länka detta i stället. Hur ska man utforma detta? Skulle man vinna i responstid om man i stället för en extern fil i stället la in koden för xvis jquery? Vad jag oxå förstår är att medans de externa jsfilerna länkas in så står resten stilla. Det vore ju bra om vissa delar av sidan (layout, bilder, etc) kunde laddas ner först. Nånstans har jag sett en diskussion som gick ut på att man skulle lägga länkarna till de externa filerna alla sist i sidan, för att uppnå just denna effekt. Hur skulle man i så fall utforma detta? jag har ovanpå allt läst om nåt som kallas "JS on demand", som går ut på att scriptet länkas in när det behövs. Någon som kan kommentera detta? [inlägget ändrat 2009-05-18 10:39:44 av jan-erik]
 18. Japp, det var precis vad jag behövde. har sysslat med hemmabyggda timerfunktioner i www.jea.se som gör refresh efter visst schema. Tackar!
 19. Skulle man kunna tänka sig ett kodexempel?
 20. nä, den behöver inte vara stilla, vad jag är ute efter är att den inte ska reagera om man passerar xvis en bild med jämn fart, utan om man tydligt bromasr in. Det är nog en ganska vanlig poblemställning vid menyhantering etc. Trodde möjligen att hastighet=0 var lätt att avläsa.
 21. Jag är ute efter en mouseoverfunktion som triggas när cursor står stilla i xvis på en bild eller en menypunkt. Finns det nåt relativt färdigt man kan utgå ifrån? jag är numera ganska bevandrad i js och jquery. Är det nån skillnad på mouseover och mouseenter?
 22. jan-erik

  Autostart

  Tack Snälla Cecilia!
 23. jan-erik

  Autostart

  jah har kollat autostart genom att använda msconfig. Under Allmant är Normalstart vald. När jag öpnar Autostart hittar jag en föfärlig massa processer (23) som ska dras igång. Svårt att bli klok på vad som gör vad, men det finns ett ar som jag vägar pricka av. När jag gör detta så ändras startalternativet till Selektiv, och när jag startar upp får jag meddelandet att jag kan välja att återgå til normalstart och ångra avprickningen. Är detta ok, ska man använda sig av selektiv start efter borttag?
 24. jag försöker krampaktigt att fixa en vettig utskrift från hemsidan, men lyckas dåligt. jag har i < head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="a0/print.css" media="print" /> så här ser print.css ut: body { color : #000000; background : #ffffff; font-family : "Times New Roman", Times, serif; font-size : 12pt; width:600px; } a { text-decoration : underline; color : #0000ff; } #login, #minkal, #top, #pagang, #utvard, #todo, #tavling, #klass2,#runcheck,#loggen,#mittmeny,#musik,#mittencont,#mainAreaIntMeny,#hist,#hist2,#meny { display : none; } och så här ser printknppen ut: <input type="button" value="Print" onClick="window.print()"> Det funkar iofs såtillvida att utskrift sker, men font-size och width får ingen effekt, texten blir pyttepyttepytteliten (XXXS) Tråden flyttad från Webblayout & -design av moderator [inlägget ändrat 2009-04-28 18:46:12 av Cluster]
×
×
 • Skapa nytt...