Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Androas

Medlem
 • Antal inlägg

  69
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag fick meddelandet av mitt webbhotell att de inte stöder "SMTPsvg.mailer" utan att jag istället skulle använda ASPSmartMail eller CDONTS. Är det svårt att översätta till ASPsmartmail? Jag är helt grön på ASP... Om någon kunde hjälpa mig att översätta nedan så skulle jag bli jätteglad! [log] <%@ Language=JScript %> <% var namn = Request.Form("namn"); var foretag = Request.Form("foretag"); var gatuadress = Request.Form("gatuadress"); var postnr = Request.Form("postnr"); var ort = Request.Form("ort"); var epost = Request.Form("epost"); var lagerlokal = Request.Form("lagerlokal"); %> <HTML> <HEAD> <TITLE>Klick Data Autosvar</TITLE> <STYLE TYPE="text/css"> .f2{font-family:sans-serif;font-weight:bold;color:brown} </STYLE> </HEAD> <BODY bgcolor=navajowhite onLoad="kakan();"> <TABLE width=100%><TR><TD height=500 align=center valign=middle class=f2> <% var meddelande; var epostobjekt = Server.CreateObject("SMTPsvg.Mailer"); epostobjekt.RemoteHost = "mail4.wineasy.se"; epostobjekt.FromName = "Shoppingvagnen ver 1"; epostobjekt.FromAddress = ".....johan@webaltitude.com"; epostobjekt.AddRecipient ("","programledare@klickdata.com"); //epostobjekt.AddBCC ("","epostkopia@domannamnet.com"); epostobjekt.Subject = "Klick Datas OnlineShopping" epostobjekt.BodyText = namn +"\n"+ foretag +"\n"+ gatuadress +"\n"+ postnr +"\n"+ ort +"\n"+ epost +"\n"+ lagerlokal; if (epostobjekt.SendMail()){ meddelande = "Din order skickades och kommer att expedieras inom 20 minuter!!\n"; meddelande+="<SCRIPT LANGUAGE='JavaScript'>\n"; meddelande+="function kakan(){\n"; meddelande+="var bastfore_datum = new Date();\n"; meddelande+="bastfore_datum.setTime(bastfore_datum.getTime() - (24 * 60 * 60 * 1000 * 7));\n"; meddelande+="bastfore_datum = bastfore_datum.toGMTString();\n"; meddelande+="strang='SHOPPINGORDERS=' +'Raderar kakan'+';expires=' + bastfore_datum +';';\n"; meddelande+="document.cookie=strang;\n"; meddelande+="//alert(document.cookie);\n" meddelande+="}\n"; meddelande+="</SCRIPT>\n"; } else { meddelande = "Tyvärr inträffade ett fel någonstans.....skicka ett mail till webmaster@mittföretag.com och påpeka detta för honom"; } Response.Write (meddelande) %></TD></TR></TABLE> </BODY> </HTML> [/log]
 2. Tack tack, exakt så menade jag. Provade ditt exempel nu och det fungerade ju perfekt. Det kanske var för enkelt för att de andra skulle förstå...?
 3. Vet inte om ni förstår mitt problem, men så här ser det iallafall ut: var tipsakompis="<TR><TD class=c>Tipsa</TD></TR>"; Den övre varianten fungerar perfekt eftersom den håller sig på en och samma rad. var omoss="<TR><TD class=c>Hej hopp <p> galopp <br> stropp hoppellihopp hopp <p> hejdå </TD></TR>"; Denna varianten fungerar inte eftersom att det blir radbrytning (i Dreamweaver krävs det förstås mer text för att det ska bli radbrytning). Nu undrar jag om det finns något sätt så att även den undre varianten fungerar.
 4. Det är köpvillkoren som ska vara på en och samma sida. Det problematiska är att när ungefär hälften av texten är på plats så radbryter den och börjar på nästa rad. Men då spricker designen på webbshoppen. Nu undrar jag om det antingen finns någon metod som kan förlänga "raderna", eller om det finns något sätt att fortsätta på nästa rad utan att designen spricker.
 5. Oj, kan Du översätta det där till svenska? Alltså, så här kan det se ut när raden tar slut: var msg_tomm_korgen="<TR><TD class=c>Framför antalet produkter i korgen finns det en röd knapp med texten del i små bokstäver.</TD></TR>"; Skulle Du kunna översätta denna raden till din metod så skulle jag bli superduperglad:)
 6. När jag ska skriva html i javascript måste jag hålla allt på en rad (designen skiter sig annars). Men vad gör man när raden tar slut i exempelvis Dreamweaver? Finns det något bra knep?
 7. Visst skulle jag kunna lära mig ASP, men tycker det är så fruktansvärt tråkigt att sitta och läsa om sånt . När jag nu kunde html och hyfsat om javascript (är ju inte så svårt) så valde jag att köra på den vägen. Nu är jag snart klar med shoppen, har gått otroligt bra (tar i trä) och nu håller jag på att välja ut ett webbhotell. Funderar på http://www.Aleborg.se , någon som har nått att säga om dem?
 8. Visst, dina exempel (silvershop.se och peritus.se) ser inte fula eller särskilt tråkiga ut, inte alls. Men frågan är om man minns dem för deras design. Handlar själv väldigt mycket på internet, när det gäller teknik köper jag allt på internet och när jag ser webbshoppar som dessa http://www.norrlandsbutiken.se/ , http://www.mp3express.se/ så kan jag inte annat att sucka, tävlar dom om att se så tråkiga och så ordinära ut som möjligt? Jag vet att dessa är "skräckexempel", men faktum är att de flesta "mindre" webshoppar ser ut så. Visst finns det möjlighet att konfigurera designen som du säger, men iomed att så få gör det misstänker jag att det är bökigt. Däremot kommer jag ihåg webbshoppar som dessa http://www.e2eye.com , http://www.knappar.nu/ för att de helt enkelt sticker ut ur mänden, inte för att de har fler funktioner eller mer användavänliga. Jag har bestämt mig för att köra på min egna webbshopp och tror att det kommer bli bra och det billigaste alternativet för mig. Tack för alla länkar, var intresserad av mambo men kör hellre på min egna.
 9. Tack för att ni tar er tid och är engagerade! Härligt! Varför jag främst väljer att skippa e-handelsshoppar (tex starweb) är förutom priset att de ser så oerhört tråkiga ut. Det är säkert jättebra funktioner, men jag vill inte ha en sida i mängden. Jag har all tid i världen, och dessutom kan jag inte se varför det skulle ta längre tid att lägga upp produkter i min sida än hos starweb. På mitt sätt blir det mycket billigare, mer unikt och helt enkelt bättre. Sedan om 1-3% inte kommer in kan inte hjälpas.
 10. Tack för tipset/reklamen, men jag anser det vara för dyrt med 4500kr för ett år, jag är snål av mig. Jag hittade en gammal skiva från -99 där det låg med ett webbshop helt uppbyggt i html och javascript (det är denna http://www.klickdata.se/J992-CD.html ). Vad är nackdelen med det här? Är det många som har slagit av jscript? Hur många % kan det vara?
 11. Låter intressant, maila mig på andreas@isn.se Är öppen för allt, sålänge priset är det rätta.
 12. Okej då förstår jag. Tror dock inte att det är det jag behöver då jag kan hyfsat om html och asp. Har tittat lite på oscommerce och det verkar ju helt ok.
 13. Okej, har nu suttit i en halvtimme och försökt fatta vad det är för nåt (Mambo), men det går inge vidare. Kan någon förklara så vore jag tacksam. En annan sak, hittade den här sidan: http://www.barnsidan.com/butik/index.asp Ni som har tränade ögon, svara ärligt nu, ser den här sidan proffsig ut? Den var ju iallafall väldigt billig. [inlägget ändrat 2005-06-29 17:21:34 av Androas]
 14. Jag förstår att det självklart blir väldigt dyrt med en unik sida, men titta tex på den här länken: http://www.4templates.com/view/search=%3DgHnLRrM2qqL2KTtSpSKpyCSVJrL2KDtSJDBRbuVKlbilkcGZmCIeGYlSQFMnErM-SLpYoK1ElsuWAgxmTBI/1/VA0109BL Det jag letar efter är en sådan fast att det är med PHP/ASP och en databas så att man kan enkelt lägga in produkter mm. Med den (länken) är ju i html och det innebär väl att man måste lägga upp alla produkter manuellt?
 15. Jag har nyss startat eget företag och ska nu välja någon typ av e-handelssida, alltså en sida med kundvagn. Det är bara det att de svenska alternativ som finns oftast är månadshyra, jag skulle hellre vilja köpa en "template" och sköta allt själv. Jag har sökt lite på templates men inte hittat något vidare. Jag vill ha en design som sticker ut lite i mängden samtidigt som den ska vara funktionell. Sedan får det inte kosta för mycket, max 1000kr. Det jag söker ska vara i ASP/PHP med någon typ av databas så man enkelt kan lägga in produkter. En sida som jag tycker är väldigt snygg är http://www.e2eye.com . Kika gärna där så ser ni vad jag söker. Någon som har någon länk eller tips? Skulle bli mycket glad om ni kunde hjälpa mig.
×
×
 • Skapa nytt...