Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

::Lunkan::

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej! Någon som vet ett webbhotell som är gratis, tillåter-ASP samt tillåter filuppladning från en asp sida alltså att man får skrivrättigheter på en mapp? Ska ladda upp lite bilder och vill göra det från ett webbgränssnitt, har hittat ett script som jag hopppas funkar men måste ha skrivrättigheter! Tacksam för hjälp!! _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 2. Hej! Någon som vet ett webbhotell som är gratis, tillåter-ASP samt tillåter filuppladning från en asp sida alltså att man får skrivrättigheter på en mapp? Tacksam för hjälp!! _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 3. Visst kan vi skratta åt det - för nu fungerar det! Ett stort tack för hjälpen! Skriptet ska användas på en adminsida på denna sida: http://www.kallesbilskola.se/ny Ta gärna en titt, första sidan med Saaben är inte klar men färger o dyl är klart. TACK! _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 4. Tack Robbac för att du tog dig tid! Men det fungerar fortfarande inte! Databasen ligger som den ska och jag kör med method="POST". Jag får andra ASP-sidor att fungera vid hämtning av data. Felmeddelandet som jag nu får är "Datakällan hittades inte och ingen standarddrivrutin är angiven". Enligt felmeddelandet är det i raden "Connection.Open DNStemp" som felet ligger. Vet snart inte om jag ska skratta eller gråta=) _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 5. Okej, så här är det. Jag vill via ett formulär kunna ändra priser i en prisdatabas. Samtliga fält är av typen text och ID är en räknare. Jag vill alltså uppdatera ett pris, ändra det från ett värde till ett annat. Jag har som du ser av föregående inlägg provat en hel del men får det inte att funka. Om du kommer på nåt jag kan prova så skriv hela koden och anta inte att jag kan fylla ut själv...har ej hållt på med ASP alltför länge=) _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 6. Med risk för att verka tjatig - det fungerar fortfarande inte. Provade ovanstående kod men det vill sig inte. Jag får fortfarande "Typblandningsfel i villkorsuttryck." Vad mer kan jag prova för att få ordning på det? Tack _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 7. MB>> Koden du skrev tror jag verkligen på, testade den men får felet "Typblandningsfel i villkorsuttryck." på raden "Connection.Execute(uppdatera)" Är som sagt ganska grön på detta men typblandningsfel har väl med olika datatyper/variabler att göra? _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag) [inlägget ändrat 2002-04-01 13:44:25 av ::Lunkan::]
 8. Det känns som ditt inlägg tog mig lite närmare en lösning. Har modifierat koden så att den ser ut så här: <% id=Request.Form("id") pris=Request.Form("pris") ordning=Request.Form("ordning") 'Response.Status = "204 No Content" Set Connection = Server.CreateObject("ADODB.Connection") DSNtemp="DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; " DSNtemp=dsntemp & "DBQ=" & Server.MapPath ("databas/databas.mdb") Connection.Open DSNtemp 'SQLStmt = SQLStmt & "Where Id = '" & Id & "' " Connection.Execute("UPDATE priser SET pris = '" & pris & "'") Connection.Close 'Set Connection = Nothing %> Felet jag får är: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005) [Microsoft][Drivrutin för ODBC Microsoft Access] Operationen måste använda en fråga som kan uppdateras. /kalles/insertpriser.asp, line 14 Rad 14 är min Connection.Execute sats. Måste jag skriva var i databasen den ska ändra (t ex vid vilket id? id är en räknare) eller? Är ganska grön på det här så jag vore mycket tacksam för hjälp. _______________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lag)
 9. Tack för att du tog dig tid! Jag provade att ändra datatypen till tal i Access-databasen men det blir ingen skillnad konstigt nog. "Kruxet" är att när jag tar bort Connection.Execute(SQLStmt) Så får jag inget felmeddelande men det känns som om jag då tar bort själva "verkställandet". Kan man skrivet den raden på något annat sätt? Kanske är det öppnandet av databasen som är fel? Din kod hjälpte inte heller tyvärr.... _________________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lagar)
 10. Har ändrat lite i scriptet med får fortfarande inte ordning på det: <% id=Request.Form("id") pris=Request.Form("pris") 'Response.Status = "204 No Content" Set Connection = Server.CreateObject("ADODB.Connection") DSNtemp="DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; " DSNtemp=dsntemp & "DBQ=" & Server.MapPath ("databas/databas.mdb") Connection.Open DSNtemp SQLStmt = "UPDATE Pris SET " SQLStmt = SQLStmt & "Pris = '" & Pris & "', " SQLStmt = SQLStmt & "Where Id = " & Id & " " Connection.Execute(SQLStmt) Connection.Close Set Connection = Nothing %> Feltyp: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E14) [Microsoft][Drivrutin för ODBC Microsoft Access] Syntaxfel i UPDATE-uttryck. /kalles/insertpriser.asp, line 18 Felmeddelnadet går bort när jag tar bort: Connection.Execute(SQLStmt) Men inget hamnar i databasen. Tacksam för hjälp! ____________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lagar)
 11. Får inte detta att fungera...nån som har ett förslag? <% pris=Request.Form("pris") 'Response.Status = "204 No Content" Set Connection = Server.CreateObject("ADODB.Connection") DSNtemp="DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; " DSNtemp=dsntemp & "DBQ=" & Server.MapPath ("databas/databas.mdb") Connection.Open DSNtemp SQLStmt = "INSERT INTO PRISER" SQLStmt = SQLStmt & "(pris)" SQLStmt = SQLStmt & "VALUES('" & pris & "')" Connection.Execute(SQLStmt) Connection.Close %> ____________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lagar)
 12. INtressant läsning men det va tyvärr inte riktigt det jag va ute efter. ____________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lagar)
 13. Jag ska också köpa nytt grafikkort, har ett GeForce 2 GTS 32MB som jag ska sälja. Jag tänker definitivt satsa på ett GeForce 4 med 4200-kretsen. Detta kort kommer att släppas i skutet på april (vet ej om det är USA eller Europa). http://www.tomshardware.com och http://www.anandtech.com har skrivit en del om de nya Geforce-korten. Anledningen till att 4200-kortet inte släpps än är dels för att sälja de dyrare korten nu samt att Geforce 3-korten kommer att bli svårsålda pga deras höga pris. Tydligen kommer 4200-korten att kosta ca 220 dollar. Ovanstående skulle ha varit ett svar till denna tråd: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=274010 ___________________________________________________________ Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå. (Murphy's lagar) [inlägget ändrat 2002-03-30 17:45:53 av ::Lunkan::] [inlägget ändrat 2002-03-30 17:46:21 av ::Lunkan::]
 14. Den rubriken kräver nog sin förklaring=) Jag skulle vilja att när man går in på min sida så startas ett popup-fönster som innehåller själva "hemsidan". Det som skulle vara snyggt vore om huvudsidan (den som startade popup-fönstret) stängdes ner. Alltså skulle bara popup-fönstret vara det enda som till slut va öppet... Nån som förstår vad jag menar - hoppas det!
 15. Jupp, www.brinkster.com. Där får du 30MB och möjlighet att köra asp-sidor. Johan
×
×
 • Skapa nytt...