Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

~Helén~

Medlem
 • Antal inlägg

  88
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

~Helén~ vann dagen: 22 mars 2014

~Helén~ hade det mest gillade innehållet!

Om ~Helén~

 • Medlemstitel
  Användare

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Jag har ett litet dilemma här hemma. På barnens datorer har jag inställt att de loggas ut vid ett visst klockslag. Fungerar bra. Men då går barnen över till att surfa på sina telefoner och plattor istället. En stund efter deras datortid är slut tycker jag det är okey att de surfar på telefonerna men inte till halva natten som framförallt ena barnet mer än gärna vill. Inte så lätt heller att ha koll på när denne slutar då jag behöver lägga mig tidigare och sova för att orka upp till jobbet. Därför undrar jag om det går att via routern blockera nätverksåtkomst för deras telefoner och plattor, men utan att hemtelefonen (telefon via comHem) blir blockerad?
 2. Tack för tips! Jag ska fundera på vad som är bäst. Generellt vill jag väl ha lite koll på vad som installeras även fast jag litar bra mycket mer på honom nu än jag gjorde när han en gång fick datorn. Just nu är nog främsta orsaken till att jag står kvar som administratör att jag då kan låsa ner alla andra konton vid en viss tidpunkt. Det blir ett evigt tjafsande annars om när han ska sluta.
 3. Jag är administratör på min sons dator som har Win 7. Finns det någon möjlighet att tillåta honom själv att få uppdatera olika program utan att jag som administratör ska behöva ange mina rättigheter? Och då menar jag förstås utan att sluta var administratör.
 4. Tack så hemskt mycket för alla svar och tack Mikael63 för ditt test av att skicka låten över epost. Väldigt bra att veta att det fungerade den vägen till nästa gång om inte annat. Jag tog nya tag igår och tog då bort den låt i mixen som tydligen hade något slags copyright-skydd och mixade in en annan låt. Det tog ytterligare ett par timmar av arbete men nu är det gjort och låten blev godkänd på Youtube. Tack och lov! Jag håller verkligen helt och hållet med er andra som också tycker att detta både är ett väldigt märkligt upplägg av skolan (eller av personen som har ansvaret denna gång) och ett sätt som verkligen försvårat för de som vill vara med och ha något "eget" material samt en låt som faktiskt slutar efter 2,5 minut istället för att bara stängas tvärt av, för det är så jag gissar att de tänkt sig det hela. Dottern har varit med tidigare och då är det så de gjort. Vilken teknik de tidigare använt vet jag däremot inte, hon fick då med sig orginalskivan men jag känner inte till om de använde denna eller inte. Som jag minns det kände jag inte heller till då att de skulle bryta framställningen vid en viss exakt tid. Denna gång är hon iallafall lite större, mer medveten, och har lite mer egen vilja om upplägg och ville då få sätta ihop bitar av låtar hon gillar och få ett "riktigt" slut på sin låt, vilket jag håller med om känns mycket roligare än alternativet. Jag tycker ju alla borde få ha möjligheten att kunna få köra med "egna" saker och då känns ju verkligen överföring via usb-minnen, eller möjligtvis skickande via epost om det får plats, som de vettigaste alternativen.
 5. Jag tror jag sliter mitt hår snart. Min dotter har anmält sig till att vara med på en talangtävling i skolan. Hon kom hem glad i hågen för några veckor sedan och bad mig hjälpa henne fixa fram en låt för henne att dansa till. Då låten fick vara högst 3 minuter lång så tyckte vi bägge att det var bäst att korta ner en låt än att välja en färdig låt som de sedan abdrupt ska stänga av mitt i efter 3 minuter vilket ju inte känns så jätteroligt. Vi letande runt på Youtube och hittade en mixad låt som både var rätt passande för hennes tänkta framträdande och satte mig att lite snabbt försöka sätta mig in i hur jag kunde klippa bort några snuttar så det hamnade så nära 3 minuter jag kunde lyckas med. Jag fixade både en mp4 och mp3 fil för säkerhetsskull och fixade över på ett usb-minne och drog en suck av lättnad. Dottern satte igång att öva sin dans och allt var äntligen frid och fröjd, men säg den glädje som varar. Ett par veckor senare kom tyvärr dottern hem igen och grinade för låten fick vara högst 2,5 minut lång och den ansvariga på skolan skulle inte använda dator utan enbart Iphone! Jag har ingen Iphone och har aldrig haft, så jag vet ärligt talat knappt hur det fungerar, men som jag förstod det var det väl ändå kört med att kunna fixa över några filer med usb-minne iallafall. Enligt dottern som kan det här bra mycket bättre än mig så kan läraren (eller vad hon är) bara ladda ner från Youtube eller spotify. Så nu har jag för andra helgen avverkat ett bra antal timmar för detta projekt med att först läsa mig in i hur man använder programvaror jag aldrig använt förr, och slutligen fått ihop en ny låt vi klippt ihop av andra låtar. Laddade så slutligen upp låten på Youtube och höll närmast andan för att kanske äntligen ha nått slutet på denna historia, men så sket sig allt igen. Videoklippet syns inte och efter mycket letande efter orsak verkar det ha att göra med att en av låtarna som är inklippt har något content-ID anspråk. Alltså jag tror jag blir galen snart!! Helgen är slut och snart är det en ny veckas jobb och då har jag varken tid eller ork att sitta med sådant här, för att inte tala om att dottern ju behöver tid att öva om allt igen. Det återstår nu bara någon enstaka vecka. Alltså vad gör man?? Jag är så satans trött på hela skiten. Det är så jag vill sätta mig ner och grina. Det känns enormt tröttsamt hur man ska behöva krångla för saker som normalt är så enkla! Finns det någon lösning därute frånsett att behöva göra om hela mixlåten igen?!! =( Orken är nu nere vid tårna.
 6. Jaha är det så det är, då hade jag fattat fel. Jag som trodde vi hade mycket sämre signalstyrka än alla andra här. Allas våra datorer klarar upp till n och troligtvis även telefonerna skulle jag gissa med tanke på deras ålder. Modemet/Routern går däremot inte som esd skrev att ställa om till enbart n. Den går däremot att ställa till enbart g eller enbart b, därav tyckte jag det lät bättre att den stod kvar på den inställning som den har: 11 b/g/n, för då kan den väl även utnyttja n. Men jag kan ju labba lite med den inställningen också för att se om det gör någon skillnad. Vi klagar inte över hastigheten som är nu . Det har ju blivit en avsevärd förbättring mot vad vi hade på det trådlösa förut. Det är väl bara det att när man väl börjat trimma på sakerna så fortsätter man väl gärna tills man fått till det så bra som det går.
 7. esd: Tack för ditt tips om programmet det har hjälpt mig mycket. Som jag skrev till Cecilia ovan så har jag efter lite laborerande med inställningarna fått till så att det trådlösa nu ligger på uppåt 20 Mbit ned och runt 11 upp. Men jag ska felsöka vidare på signalstyrkan som är mycket sämre hos mig än hos grannarna. Jag ska nog testa en vända till med min andra router imorgon. Jag läste att man helst ska slå av det trådlösa på den första routern om man ska koppla en ytterligare på det vis jag gjorde.Får se om det kan göra någon skillnad.
 8. Cecilia: Det är bara jag som slarvar vid min beskrivning. Routern är alltså en kombinerad router/modem. Därav råkar jag benämna den som modem ena gången och router nästa men det är en och samma. Ursäkta mitt slarv. Flyttar jag alltså routern/modemet till hallen måste jag skaffa längre ComHem-kabel (vet inte vad dena typ av kabel kallas) till den för att det ska räcka ut till hallen samt två längre nätverkskablar till dator och skrivare som står kvar i vardagsrummet. Routern har aldrig varit i golvet. Den har inte heller några lösa antenner. Det är inte heller någon programvara som slöar ner för mätningen har gjorts från 4 datorer samt två mobiltelefoner. Samtliga gav samma dåliga mätning på det trådlösa. Nu har jag däremot lyckats få till mycket bättre trådlöst nätverk tack vara programvaran som användare esd tipsade mig om. JAg gjorde lite ändringar i inställningarna och labbade mig fram så nu ligger det trådlösa runt 20 Mbit t.om bort till barnens rum. Men en sak har jag däremot inte lyckats göra något åt ännu. Mitt nätverk i jämförelse mot mina grannars har mycket sämre signalstyrka. Min ligger bara på runt -25 medan de ligger på mellan -71 till -90. Så detta ska jag felsölka vidare för att se vad jag kan göra åt.
 9. * Routern står tyvärr inte centralt i huset utan i vardagsrummet bredvid ComHem-porten där även min dator och husets skrivare står. Skulle jag flytta den till hallen som är mest central så skulle jag få fixa till långa nätverkskablar till skrivaren och min dator samt längre kabel till ComHem-modemet. Det känns bökigt och efter de mätningar jag gått runt i huset och gjort så kan det ju inte heller bli vidare mycket vinst då jag vid mätning av dator i vardagsrummet ca 2 m från routern bara fick ynka 2,48 i nedhastighet och 4,93 i upphastighet. Nedladdningshastigheten låg med andra ord bara 0,5 - 1 Mbit högre där än vad barnen hade i sina rum. Det känns som att det trådlösa nätverket är extremt lågt i jämförelse mot vad vi kan få vid fast uppkoppling. Den bästa trådlösa uppkopplingen jag mätte mig till var när datorn stod precis bredvid routern och ändå gav det då bara ca 5 % av hastigheten vid fast uppkoppling. Det känns som att något inte står riktigt rätt till med det....men vad vet jag, jag är ju inte nätverkskunnig. *Om det är bandwidth du menar så står den på 20MHz. Kanal står på auto och hade tidigare valt 1 men nu 6. Är det bättre tycker du att fastställa den på bara en kanal? Jag har laddat hem programmet du föreslog men tyvärr får jag inte upp något alls under fliken Networks. Det är helt tomt och ödsligt där så jag ser varken mitt eget eller någon annans nätverk. Har googlat lite för att hitta vad som felar men har inte hittat något ännu. * Standarden jag kör är 11 b/g/n och det känns väl som det bästa då alternativen är bara b, bara g eller bara b och g, eller har jag fel?
 10. Vet inte om det fungerar att ta bort den första routern då den fungerar både som modem och router. Det är den jag fick från ComHem. Fabrikatet på routern från ComHem är Netgear CG3100. Den jag kopplade in extra är en Netgear WNR 3500.
 11. Mina barn har börjat klaga över att vårat nätverk är dåligt. Jag har nu fått tummen ur och mätt hur det egentligen ligger till med det härhemma. Vi har bredband via ComHem på 100 Mbit. Min egen dator är kopplad med fast kabel till routern och ger nedkopplingshastighet 112,40 samt uppkopplingshastighet 11,95. Barnens datorer är kopplade via trådlöst och har ned 2,07 resp 1,25 och upp 8,09 resp 2,30. Om jag kopplar bort det fasta nätverket på min egen dator och kör via trådlöst så får jag ned 5,97 och upp 7,46. Då står datorn precis bredvid routern. Som ni ser är det trådlösa riktigt uruselt framförallt för barnen som sitter i andra rum. JAg testade att koppla in en annan router som jag hade stående för att försöka förlänga signalerna. Förmodligen gjorde jag fel för det verkade istället bara ställa sig att störa ut signalerna från router 1 så det blev mycket sämre än tidigare. Jag har läst lite om el-lan och ser att det kan vara ett bra alterntiv men då löser det bara problemet för barnens datorer och inte mobiltelefonerna. Vad skulle ni rekommendera för lösning/lösningar?
 12. Jag löste felet med pdf-visningen här på morgonen . Gjorde enligt denna instruktion: http://forums.adobe.com/message/5726890 (från nummer 5) Dock var ju Adobe Reader redan förvald, precis som jag redan tidigare sett, så det blev bara ytterligare en bekräftelse men av någon konstig anledning så fungerade detta. Efter att jag valde öppna fil från Adobe Reader så dök ikonerna upp, och finns nu även i utforskaren. Så skönt !!!!!!!
 13. Blir visst lite galet vid våra svar . Under tiden jag svarat dig har du själv skrivit ett svar. *hehe*...lite förvirrande. #4 Det är inget fel på filassociationen. Det står pdf på alla mina pdf-filer och öppnas i Adobe Reader precis som de ska. Har inga problem att öppna dom. Felet är att de inte förhandsvisas. På jobbet presenteras samma pdf-filer som bilder. Då dessa filer är böcker så underlättar det förstås enormt att hitta rätt bok då jag ser hur de ser ut och slipper läsa deras långa namn.
 14. Flyfisherman: Jodå...jag har inställt på stora ikoner som det även går att se på min bifogade bild. Och detta med bildvisningen är nu ordnat (se föreg inlägg). Det var inställningar på mappen som inte stod rätt trots att jag ändrat detta fram och tillbaks en massa gånger förut i försök att lösa detta. Tror det var kombinationen av olika mappinställningar som löste det, för de inställningar jag nu rörde har jag redan rört ett antal gånger förut. SÅ nu är det bara frågan hur jag får förhandsvisningen av pdf-filer att fungera också. Jag har gjort samma mappinställningar på dom som på bildmappen...men det löser inte problemet, sedan är ju frågan också om det verkligen ligger där, eftersom samma mapp (på usb-minne) visas korrekt på jobbet. Är det kanske istället några inställningar för Adobe Reader som är fel. Jag har Adobe Reader XI. Tror egentligen det är samma version på jobbet...men inte helt hundra säker.
×
×
 • Skapa nytt...