Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ahulthen

Medlem
 • Antal inlägg

  172
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Ahulthen

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1974-10-23

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.hulthenhem.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Upplands Väsby
 1. Jag har Windows 10 på datorn, Jag har försökt formatera en gammal portabel extern hårddisk,men vid snabbformatering så fungerar det bara inte,inget felmeddelande. Den portabla hårddisken är av märket Lacie och har minne på 500 mb. Vid ett tillfälle så lyckades jag starta formatering,men på åtta timmar formaterades bara en procent. Jag lyckas fixa en enhetsbeteckning och under diskhanteraren så står det raw när det gäller hårddisken. Finns det något att annat sätt att formatera externa hårddiskar än via Windows eget program?
 2. Om jag ska köpa ny mobil,ska jag köpa Sony Xperia X Compact eller Sony Xperia Z5 Compact ?,det som gör att jag inte direkt väljer X Compact är att den har usb-c i stället för micro-usb och inget mhl-stöd.För Z5 compact borde ju vara snabbare än z3 compact(åttakärnig i stället för fyrkärnig processor) ?Jag har köpt vissa tillbehör i år som inte fungerar med X Compact som mhl-adapter och usb-minne som kan kopplas direkt till mobilen utan adapter.
 3. Frågan är alltså om jag ska köpa Sony Xperia z5 Compact i höst eller köpa en ny lucka till min mobil och köpa ny mobil nästa år (som ska vara android,mindre än 5 tum och bättre prestanda än Xperia Z3 Compact).
 4. Jag har ni Sony Xperia Z3 Compact,men förra året så tappade jag mobilen i marken och fick reparera skärmen.Har nu upptäckt att mobiltäckningen är sämre och att batteriet inte alltid fungerar som det ska,har även tappat luckan som ska skydda microusb-porten och minneskortet.Jag funderar på en ny androidmobil som är avancerad,men inte så stor.Är ute efter en mobil som har en maxbredd på 67 mm och där kameran är minst lika bra som hos Z3 Compact,helst bättre och i övrigt bättre prestanda. Är kameran hos Z5 compact bättre än den hos Z3 Compact ? Har tittat på Sony Xperia Z5 Compact,är den bra ?,eller finns det eller kommer det att komma ut någon annan mobil som har liknande storlek med bra kamera ?
 5. Jag löste problemet att i ett tag låna en liten tv och sedan skaffa en begagnad dataskärm på 19 tum.Det är svårt att hitta nya 19 tumsskärmar att köpa.
 6. Jag har tidigare haft datorn kopplad till en tv,vet inte om det har någon betydelse. Det är inte programfönster utan utforskaren och andra fönster för mappar. Jag har upptäckt att mitt problem med att maximera fönster är borta ibland, mindre än var femte gång som jag startar upp datorn.
 7. Nej, det finns bara ett kryss för att stänga fönstret
 8. Jag har en stationär dator med Windows 10.När jag klickar på utforskaren eller genvägar till mappar så blir det ett litet miniatyrfönster.När jag klickar på maximera händer ingenting. Hur gör jag för att få stora fönster hos utforskaren så att jag kan se mina filer.Om jag laddar ner en fil från internet och klickar på visa i mapp så blir fönstret för litet för att man ska kunna se mappens innehåll.
 9. Om man hemma vill ha en extern hårddisk,NAS eller liknande vars filer ska delas via ett hemmanätverk,vad ska man köpa ? Har hört att det finns något som heter Western Digital My Cloud och att Seagate ska ha olika modeller. Hårddisken ska vara på minst 3 terrabyte. Vad är skillnaden mellan Western Digital My Cloud,Seagate Backup Plus(inte portabel) och Seagate Personal Cloud ?
 10. Jag har nu testat tvn.Den fungerar som skärm både ensam och när min dataskärm är inkopplad. Det blir svart på tvn också efter ett tag,men det försvinner när jag rör musen.Enda problemet är att tvn är i ett annat rum och att ikonerna i verktygsfältet inte syns som på dataskärmen.
 11. Jag hade bild hela tiden som tvn var inkopplad .Jag har ingen annan dator där jag kan testa skärmen .Grafikkortet hade vid start 43 i temperatur och växlar mellan 40-45.Cpu växlar mellan 28-35.Moderkortet är stabilt på 28 och minnet på 36.
 12. Tvn kopplades in först efter det att problemet uppstod. När skärmen är svart reagerar den inte alls på musen eller på tangentbordet. När jag trycker på skärmens on of knapp så kommer bilden tillbaka i cirka fem minuter innan det blir svart igen.När jag ändrade i energisparläge till aldrig verkar skärmen som vanligt i 20 minuter från när datorn har satts på innan det blir svart igen och då när jag då trycker på on of knappen kommer bilden tillbaka i ett par sekunder i taget. Är det fel på skärmen eller i datorn?
 13. Jag har en stationär dator från HP med Windows 8.1. Datorn startar normalt. Inloggningen är normal.Mindre än två minuter efter det att skrivbordet har börjat visas så blir skärmen svart, kan förlänga tiden till tio minuter om jag använder utforskaren. Har testat att koppla datorn till tvn via hdmi,datorprogrammen syns inte på tv, när skärmen är svart på dataskärmen visas skrivbordets bakgrundsbild på tvn. Skärmen är från LG av modellen L1715S.Skärmen har VGA kontakt, men inte datorn VGAkabeln sitter i datorn via en adapter.Vad är felet? Har inga andra datorer eller skärmar.
 14. Jag lyckats få datorn att fungera normalt igen. Jag köpte ny nätverkskabel för att koppla datorn till modemet(använder normalt Wifi) och hittade hur man återställde datorn.Var först rädd att det handlade om totalåterställning under F11 vid HP,s startmeny.Det tog tid eftersom jag först inte kom ihåg kontots lösenord(har automatisk inloggning till datorn) och hitta rätt punkt att återställa. Efter att ha återställt samma återställningspunkt flera gånger så fick jag igång datorn. Fick starta om datorn flera gånger innan det inte längre stod build 9600 i ena hörnet på skärmen.
 15. Jag har inte lyckas följa kraschguiden,,vill inte boota från skivan. Har försökt få datorn att den ska boota från skivan på två ställen,dels under computer setup där man välja boot order,men jag kan inte gå ut ur menyn utan att annullera de val som jag har gjort. Det hade varit enklare att boota skivan om det har varit som i äldre datorer. Har också provat att via F10 kommma till en återställnigsmeny och sedan använd enhet och sedan cd.Inget fungerade. Jag har kollat testprogrammen,enligt dem är det inget fel på daton.
×
×
 • Skapa nytt...