Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

wh2ne

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Om wh2ne

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1987-05-02

Profil

 • Ort
  Norrköping
 1. Det finns DVI-kablar som även skickar ljud. En DVD med HDMI kopplad till en TV med rätt ingång (DVI) genom en kabel går utmärkt. Ett exempel är LCD-TV:n Viewpia som har en specialdesignad DVI, vilken även kan ta emot ljud. Har du en (rätt?) HDMI-DVI kabel så fungerar det fint! Kolla din manual. Vem vet - din TV kan faktiskt klara av att ta emot ljud via DVI:n.
 2. Hej! Under den senaste tiden har jag blivit riktigt fundersam när det gäller kablar och upplösning på kommande Xbox 360. För ca två månader sedan köpte jag mig en någolunda billig LCD-TV för att kunna köra 720p med Xbox 360 när jag får det (förbeställt). Min fråga som jag gärna skulle vilja ha svar på är då ifall man verkligen kan köra 720p med en VGA kabel (då det inte verkar komma någon DVI inom den närmaste tiden)? Min TV har VGA, DVI och alla andra "vanliga" anslutningar, men dessvärre har den inte Component! När jag hade min dator kopplad till VGA ingången på TVn så kunde jag inte få "WS-upplösningar" utan var fast med dessa 1280x1024 etc. (1366x768 fungerade alltså inte). När jag instället använde DVI till TVn så gick det jättebra att få dessa "WS-upplösningar". Jag tänkte då att ifall jag använder en VGA-kabel från x360 till min TV, så kanske jag ändå blir fast med dessa "vanliga" upplösningar? Finns det då någon möjlighet att använda en VGA till DVI adapter för att "lura" TVn att använda "WS-upplösningar"? Hoppas ni förstod hur jag menade. Tack på förhand!
 3. Hej! Jag har använt min 32" LCD-TV som datorskärm ett tag nu, men har aldrig kunnat få några widescreen-upplösningar med den VGA-kabeln jag har. Idag köpte jag en DVI-D kabel på ONOFF (5m) för att kunna få dessa WS-upplösningar som man tydligen inte kan få med en VGA-kabel. När jag sedan kopplade in DVI-D kabeln och satte igång datorn, och sedan satte upplösningen på 1360x768 (som jag vill ha) så får jag "osynliga ränder" som gör att text (och av det jag har märkt så är det endast text) blir "vanlig/fet/vanlig/fet" etc. Ränderna flyttar sig alltså inte, utan är kvar på samma ställe hela tiden. Det är ganska svårt att förklara, men jag ska göra mitt bästa: Om vi fyller hela skärmen med ett textdokument fullt med text i, och sedan kollar på skärmen så är det tjocka streck som går uppifrån och ner som får texken att se fet ut. Där strecken inte är, där är texten "vanlig". Ungefär såhär: | fet | vanlig | fet | vanlig | Vad kan vara fel? För att försöka besvara eventuella kommande frågor så har jag lite information om inställningar etc. nedan: - DPI-inställningen står på 96. - DVI-D kabel, Dual Link (ingen adapter) - Har ingenting annat att testa med - Windows XP Professional SP2 - 5 meter kabel - Problemet finns endast med upplösning 1360x768, fungerar bra annars - 32" LCD-TV (HDTV) som stödjer 1366x768, klarar DVI-I och DVI-D - Radeon X700 Pro 128MB - Inga ränder med VGA, dock ingen WS-upplösning - Kabel köpt samma dag som inkoppling Hoppas det hjälper till lite. Tack på förhand!
 4. Hej! Hastigheterna inom LANet ligger på 100Mbit, som det ska vara. Däremot kan det ta ett par minuter för "BBBs maskiner där nere" att förstå att vi skickar data internt. Så det börjar med att skickas via internet, men går sedan över till LAN. Lite konstigt, men jag har fler med samma problem med BBB Fiber. Alla dessa använder också switch.
 5. Jag förstod ingenting utav ditt diagram.. Tyvärr.. När det gäller Fiber så delar en switch ut internet perfekt. Alla fem datorer (inkl. xbox) får varsitt IP, precis som det ska vara (BBB delar ut fem IP:n). Så att du förstår det (ifall jag har varit otydlig tidigare) så har jag en "riktig" switch, ingen router. Min router ligger i garderoben och samlar damm.
 6. Nej, min server är inte switchen. Jag har en "vanlig" switch som delar internet till alla datorer. Jag vet inte ifall det är mitt LAN som begränsar hastigheten, jag tror mer på att det är något med min "primära" dator som är fel. Men problemet kvarstod efter en formatering... Eftersom servern (som, som sagt inte är switchen) kan skicka i ca 1,15MB/s, men inte min primära PC, så bör det inte vara mitt LAN som det är fel på? [inlägget ändrat 2005-07-08 02:31:45 av wh2ne]
 7. En CAT5-kabel går från väggen till switchen, och därefter fyra CAT5 och en CAT6 till fyra olika datorer och ett xbox. Det bör nog också nämnas att jag precis körde TPtest till Bredbandsbolaget i Stockholm (valde BBB eftersom det är BBB jag skickar till annars), och hastigheterna stämde fint! Det är med FTP som det går riktigt sakta, något annat har jag inte testat, och det är det snabbaste och smidigaste sättet (om det inte strular som nu). [inlägget ändrat 2005-07-08 01:55:05 av wh2ne]
 8. Hej! Jag går rakt på sak; Om jag ska skicka filer till en vän så går det riktigt sakta. Varför? Så här ligger det till: Jag har BBB Fiber 10/10 Full Duplex, likaså mina vänner. Det ska alltså gå (som snabbast) i ca 1,15MB/s. Men när jag skickar filerna så går det i låga ca 300kb/s från min Work Station. Min server uploadar i max-speed när det behövs, men inte min "primära" dator! Varken mina vänner eller jag använder bandbredden till något annat. Vännerna får data i max-speed av andra personer, så det är troligen inte hos dom felet ligger. Min fråga är då: Är det någon som vet vad som kan vara fel? Som sagt, ingen bandbredd används till något annat! Vi sitter med likadana linor, och min server klarar av att skicka i max-speed. Jag använder en switch ifall det kan hjälpa till något. Jag sitter med dubbla Gbit-kort, men endast ett är aktiverat och inkopplat. Tack på förhand! [inlägget ändrat 2005-07-08 01:17:58 av wh2ne]
 9. Jag kan nog inte göra något åt detta problem i sådana fall, eftersom det är BBBs DHCP-server som används. Jag kör med switch hemma, men det finns inget "interface" på min switch, så...
 10. Okej, jag hade alltså fått allting om bakfoten. Lite synd faktiskt, det hade varit bra ifall det gick. Det förklarar varför jag fick samma IP sist jag formaterade datorn; DHCP-servern kommer ihåg datorn en viss tid. Det blir till att ändra reglerna till det nya IP:t, och inte att ta bort IP-filter helt och hållet. Det är omöjligt, då det är viktig information som någon annan inte ska komma åt. Det blir IP-filter, ändring av port och dessutom ett riktigt "starkt" lösenord. Tack för svaret, fhe!
 11. Hej! Jag går rakt på sak: Finns det något sätt att byta tillbaka till gammalt IP efter formatering? Jag satt med *.73 tidigare och har radmin m.m på andra datorer med IP-filter för mitt gamla IP. Finns det något sätt att ändra i någon fil (eller vad som helst) så att jag får tillbaka mitt *.73? Jag menar då INTE att skriva in en statisk IP! Eftersom Windows automatiskt söker efter det IP som man hade innan man t.ex. startade om datorn, så måste det "lagras" någonstans, eller hur? Då borde man också kunna ändra så att Windows tror att det var 73 jag hade "nyss", och därmed försöka få det igen? Jag är nästan säker på att det IP:t inte är upptaget, så det är inget vi behöver diskutera. Jag sitter med Windows XP Professional ifall det underlättar lite. Tack på förhand!
 12. Nu till själva postningen. Jag har ordnat detta! Det jag gjorde var att jag tog tillbaka min IDE-disk, installerade Windows på den, och sedan ändrade jag en av Sata-diskarna till Primär istället för Logisk. När jag hade gjort detta så gick det jättebra att både installera och boota från Sata-disken. Men något som är konstigt är att det inte gick att göra några såna ändringar vid installationen av Windows, när man ska välja partition att installera på. Det blev inte heller någon skillnad om man tog bort partitionerna, och sedan skapade nya. Nu är allt som sagt redan ordnat, men finns det något sätt att ändra på detta (primär och logiska enheter) i "DOS"? Det kan vara bra att veta till "nästa gång". Mvh. Erik Raneborn
 13. Först så måste jag bara ge Stefan ett litet snabbt svar. Jag förstår att mina två olika poster såg väldigt lika ut, och att dom enkelt skulle tolkas som korspostningar, men så var inte fallet. Denna post undrar jag hur jag skulle kunna installera Windows till en av mina Sata-diskar, medan i det andra inlägget (som du har tagit bort) handlade om hur jag kunde installera Windows på en Sata-disk DIREKT IFRÅN Windows. Det handlar om samma sak, installation av windows, men ändå inte. Det är olika miljöer, och dessa har ingenting att göra med varandra. Men som sagt så förstår jag att dom tolkades som korspostningar, och det är inget mer med det! Tack för att ni håller reda på saker i alla fall!
 14. Hej! Jag kan inte installera Windows XP på någon Sata-disk! Jag har försökt med drivrutinerna som följer med moderkortet genom att trycka F6 vid installation, men får felmeddelandet "Partitionerna är inte kompitabla med Windows XP". När jag sedan testade att stoppa in en IDE-disk, så gick det helt plötsligt att installera Windows XP på en av Sata diskarna! När installationen var klar så tog jag ur IDE-disken, men Windows ville inte starta från Satan. Jag har gjort allt rätt i BIOS, har satt på "Boot other devices", tagit bort HDD, lagt till HDD, ändrat boot-ordning på sata-diskarna, stängt av IDE-kanalerna, stängt av Sata-kanalerna som inte används, jag har testat i stort sett ALLT som går! Vad kan vara fel? Varför vill Windows inte starta från min Sata disk hur jag än gör?
×
×
 • Skapa nytt...