Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Thomas1

Medlem
  • Antal inlägg

    2 354
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    5

Allt postat av Thomas1

  1. Dell Inspiron 15 finns i flera olika konfigurationer. För att du ska få rätt svar på din fråga så måste du uppge hela modellbeteckningen. T.ex. Dell Inspiron 15 5545. Om din dator har Bluetooth så borde det gå att aktivera och inaktivera Bluetooth via tangentbordet. Prova att trycka FN + F2 eller någon liknande kombination. Thomas
  2. Hejsan! Har du provat att avinstallera och installera om spelaren som du vill spela upp mkv med? Thomas
  3. CRC Industrial Degreaser funkar på lim. Spraya på och låt verka någon minut. Viss varning för att även plaster kan stryka med. www.crcind.com/wwwcrc/tds/TCI8%20INDDEGR.PDF Thomas
  4. Hejsan! Som jag skrev innan så tog jag hjälp med att konfigurera denna router när jag köpte den. Jag är okunnig när det gäller att konfigurera avancerade routrar. Nivån ligger högt över mina kunskaper. Routern har en egen "Terminal" som jag inte ens vågar använda. (okunskap ) I terminalen skriver man kommandon direkt till routern, men det mesta går även att ändra i olika menyer. Jag hoppas på lite hjälp som pekar på en meny eller funktion som jag kan ändra. Mikrotik wiki som du länkar till är bra, men det mesta är rena grekiskan för mej. Känns lite som om det är proffs som hjälper proffs. Kollade på "Traffic shaping". Om jag förstår rätt så måste "Use Ip Firewall" vara aktiverat i Bridge settings för att "Traffic shaping" ska fungera. Bilden visar mina inställningar. Mätresultatet som jag fick i mitt förra inlägg gjordes med en nyligen fabriksåterställd Acer Laptop. Nätverkssladdarna som var inkopplade var wan + laptopen. Jag kollade grafen i routern och den visade inte på någon trafik på wifi. Jag var ensam hemma. Så om du misstänker virus eller liknande så tror jag det är uteslutet. Om inte själva routern är kapad förstås. Tyvärr så har jag inte använt Torch. Ska testa detta nästa gång jag är ensam. Nu är det för mycket trafik på routern. EDIT: Testade Torch nu på morgonen. Det var endast min dator och IP-telefonen som genererade trafik i routern.
  5. Hejsan! Jag har en Mikrotik router RB493G med trådlöst kort R52Hn. http://routerboard.com/RB493G http://routerboard.com/R52Hn Jag fick lite tid över och började fundera på varför mitt nätverk har sämre fart på "Skicka filer" mätt med Bredbandskollen. Jag mätte först i fiberkonvertern och där var det full fart. (jag betalar för 100/100) Sen mätte jag i routern med samma kabel och fick samma dåliga resultat som jag egentligen alltid har haft med denna router. Routern är omstartad med endast datorn som jag mäter med ansluten. Inga wifi prylar anslutna. Testat med olika kablar mellan router och fiberkonverter. Se bilder Min slutsats måste bli att det är något i routern som bromsar "Skicka filer". Routern är väldigt avancerad och går att konfigurera hur man vill. Jag köpte denna router för ca 3 år sedan och fick hjälp med att konfigurera den så det går inte att reklamera den. Finns det någon inställning i en router som bromsar "skicka filer"? Vad bör jag kolla/ändra? Mvh Thomas
  6. Hejsan! Ser att du har installerat om Windows. Man bör installera chipset drivrutinen först innan man installerar övriga drivrutiner. Har du gjort det? http://www.gigabyte.se/support-downloads/download-center.aspx?ck=2 Obs att du måste välja vilken rev ditt moderkort har. Thomas
  7. Låter som ett problem med drivrutiner. Hämta senaste drivrutinen här: http://support.amd.com/en-us/download# Thomas
  8. Nu chansar jag bara, men det kan vara något med energisparfunktionerna som spökar. Testa detta: 1. Klicka på Start och Skriv "Enhetshanteraren". 2. Klicka på "Enhetshanteraren" i resultatfönstret. 3. I Enhetshanteraren expanderar du "Bluetooth" och välj Bluetooth-radion som du har. 4. Högerklicka på Bluetooth-radion och välj Egenskaper. 5. Avmarkera "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara energi". Thomas
  9. Nu sitter det 2 antenner monterade på routern. Signalstyrkan har ökat med ca 10dBm mätt med inSSIDer. Nu går det även att surfa trådlöst med min mobiltelefon. (Sony Experia ST27i) Thomas
  10. Har du provat att koppla enligt mitt förslag och att samtidigt återställa routern till fabriksinställningarna? Det brukar finnas en knapp som återställer routern. Knappen ska vanligtvis hållas inne ca 10-20 sek. Vet inte vad som gäller med din router, men det borde stå i manualen. Börja med att koppla bort alla nätverkskablar. Återställ routern enligt manualen. Koppla sedan tillbaka nätverkskablarna enligt mitt förslag när routern har startat om. Glöm inte att ange krypteringen till det trådlösa nätverket igen efter återställningen. Glöm inte att först kolla inställningarna enligt bilderna i dina datorer innan du startar med återställning av routern. Thomas
  11. Hej Magnus! Varför använder du en switch? Vad jag kan se så har din Go DSL N-150 router 4 st lan portar. Borde inte denna lösning vara enklast? Thomas
  12. Har problemet dykt upp nyligen? Har du provat med en systemåterställning till ett datum när det fungerade? Troligen så är det någon drivrutin som inte fungerar som den ska. Läs mera här: http://support.microsoft.com/kb/907477/sv Hämta drivrutiner här: http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-67853 Thomas
  13. Om filerna på skivan är skapat i t.ex. Microsoft Office eller något annat program så måste du installera programmet igen för att kunna öppna filerna. Thomas
  14. Tack för tipset. Jag testar detta. Jag såg det när jag öppnade routern. Det blir att beställa en till antenn. Mvh Thomas
  15. Det verkar vara ett antennproblem. Jag köpte och monterade dit en sådan här antenn på routern. https://www1.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=10-297-24&toc=0&q=antenn Nu har uppkopplingen med mobilen gått från usel till dålig, så nu blir jag inte utkastad av routern längre. Tydligen är antennen så mycket sämre i mobilen. På min bärbara dator märks ingen större skillnad eftersom den redan hade full täckning med den gamla routerantennen. Thomas
  16. Någon har skrivit att om man slår av WYSIWYG-läget i editorn genom att klicka på knappen längst till vänster iöversta raden (kallas för Källa) så går det att klistra in mm. Testat. Kopiera och klistra in fungerar i IE 11 om man använder "källa" knappen. Thomas
  17. Problemet kvarstår. Det fungerar inte att klistra in urklipp i editorn. Det går inte att kopiera det man nyss har skrivit i editorn. Har Win7 och IE 11. En del funktionsknappar ovan låser hela editorn totalt. Då måste man starta om IE 11 för att lösa problemet. Thomas
  18. Thomas1

    Laddare

    Det finns en massa varianter av "Powerpack". Ett Powerpack är extra batterier som naturligtvis måste laddas först, men fungerar som en bärbar laddare till t.ex. mobiler. Här är ett exempel på vad jag menar. http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/tillbehor-till-surfplattor/powerpack/powerpack-12-000-mah-p94619 Thomas
  19. Hej Jari! Jag bifogar två bilder som svar på dina frågor. Mätningen med inSSIDer är gjord med min bärbara när jag sitter i soffan. Mikrotik är min router. Det är inte jag som har konfigurerat routern. Det enda jag har gjort i dom trådlösa säkerhetsinställningarna är att jag har valt ett eget lösenord på Wpa2/psk. Ser att både tkip och aes är valt. Bör jag ändra något här? Mvh Thomas
  20. Hejsan! Jag sitter i soffan och surfar trådlöst med min bärbara dator. Anslutningen är bra och det går att surfa utan problem. Om jag sitter på exakt samma ställe i soffan och försöker surfa med min mobil, så får jag en usel anslutning och blir utkastad av routern hela tiden. Vad är skillnaden mellan att surfa trådlöst med dator och att surfa trådlöst med mobil? Är det bara antennen som skiljer eller måste jag anpassa inställningarna i router/mobil för att det ska fungera att surfa med mobilen? Det är inte bara jag som upplever att det trådlösa krånglar med mobiltelefonen. Jag har en Mikrotik RB493G med ett R52Hn trådlöst kort. Det är inte jag som har konfigurerat routern, men jag klarar av att ändra inställningar om det behövs. ( hoppas jag ) http://routerboard.com/RB493G http://routerboard.com/R52Hn Mvh Thomas
  21. Det var nog bara det som behövdes. Att du höll tummarna. Nu väller det in uppdateringar.
  22. Tack för tipset om sfc /scannow. Jag testade detta och blev ombedd att mata in windowsskivan. Eftersom jag redan har lämnat tillbaka skivan till brorsan, så var jag tvungen att avbryta. Jag hämtade filen här: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20888 Tyvärr så fryser installationen efter ett tag så jag har inte lyckats att testa detta. Tack för hjälpen Cecilia och Peddler. Jag har beslutat att hämta recoveryskivan och göra om allt från början. Med lite tur så löser det alla problem.
  23. Hej Cecilia! Jo, det var nog ett tag sedan jag var aktiv här på eForum. Kul att se att du fortfarande är aktiv. Måste säga att uppdateringen av eforum är ett lyft. Ser mycket trevligare ut nu. Att googla på 0x80070057 ger inte särskilt mycket. Verkar vara en allmän felkod som genereras när man har korrupta systemfiler i datorn. "0X80070057 Windows Update Xp Error Codes are caused in one way or another by misconfigured system files in your windows operating system." Klockan går rätt, men det är nog dags att byta batteriet på moderkortet för det har visats en varning om detta när jag installerade om datorn. Brorsan har skaffat en ny dator. När vi hade tömt denna dator på det som skulle sparas, så lovade jag att installera om den. Datorn är gammal och helt original förutom en utbytt DVD-spelare. Jag har inte upptäckt några problem med hårdvaran, men som sagt var datorn är gammal. Det är en XPS 400/Dimension 9150 Service Tag-nummer: XXXXXXX med winxp home edition 32 bit förinstallerad.
  24. Hejsan! Microsoft update går att starta. Men programmet hittar inga uppdateringar. Slutar aldrig att söka. Inga felkoder kommer. Har testat Mr Fixit och får meddelandet enligt bild. Jag har installerat om brorsans gamla Delldator. Jag har använt recoveryskivan vid ominstallationen. Drivrutiner till moderkort, grafik och nätverk är installerade. Har struntat i övriga drivrutiner eftersom uppdateringarna inte funkar. Manuellt installerat= SP3 (även testat att ominstallera sp3) Senaste IE till xp. (även testat att ominstallera IE8) Java Microsoft Security Essentials. (som för övrigt inte heller går att uppdatera) Jag har Googlat på Fel 0x80070057(2013-10-19-T-12_52_42) i Windows Update utan att bli klokare. Någon som har ett tips på hur jag får igång Microsoft Update. (Windows Update) Kanske bäst att tillägga att problemen med uppdateringarna uppstod efter ominstallationen av datorn. Mvh Thomas
  25. Trist att det inte funkade. Hoppas att Cecilia kan hjälpa dej. Testa hennes förslag ovan. Thomas
×
×
  • Skapa nytt...