Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Scorpii

Medlem
 • Antal inlägg

  66
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Scorpii vann dagen: 19 mars 2010

Scorpii hade det mest gillade innehållet!

Om Scorpii

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Antar att du inte har med hela koden här. För att anropa en funktion så skriver du funktionsnamnet. $function_menu avrefererar variabeln function_menu som antagligen är tom. Om du har en funktion definierad som heter function_menu så borde koden bli så här: if [[ $lin = "User" ]]; then function_menu fi
 2. Den är inte för lång då? Tror gränsen går vid ~30 sekunder.
 3. Vet inte om du listat ut något bra sätt än. Men du behöver nog ett litet script för att det ska bli enkelt. Något liknande det här bör funka: #!/bin/sh thisdir=`pwd` origpath="/tmp/orig/" tmppath="/tmp/tmp/" archName="archive.tar.gz" if [ ! -d $tmppath ]; then mkdir -p $tmppath fi files=`(cd $origpath && find . -name '*.xml' -or -name '*.xls')` for file in $files; do dir=`dirname $file` mkdir -p $tmppath/$dir (cd $origpath && cp $file $tmppath/$dir) done (cd $tmppath && tar czf $thisdir/$archName *) rm -rf $tmppath Byt ut origpath, tmppath och archName till passande värden. Tarball:en hamnar i pwd.
 4. Jag har OSX och i den Finder får man inte ändra till namn som börjar med "." på varken mappar eller filer. Det kanske funkar i classic, det har jag aldrig testat. Du kan ju däremot göra det genom Terminalen (mv <old_fileame> <new_filename>). Eller så kan du t.ex. testa TotalFinder som har stöd för att visa filer som startar med ".". Det är gratis att använda 14 dagar.
 5. Letade igenom forumet på pfSense. Verkar som fler än jag har samma problem. Om någon är intresserad så verkar problemet uppstå när man använder Captive Portal-funktionen. Den verkar göra så att NAT inte fungerar längre. Jag har stängt av den så nu fungerar min port forward i alla fall. Hoppas dock på en lösning från pfSenses sida.
 6. Windose 7 kan jag tyvärr inte hjälpa dig med men för att dela filer från din Mac till Windose-datorer aktiverar du fildelning i Systeminställningar->Delning. Välj "dela filer och mappar med SMB" under alternativ för fildelning. Sen lägger du till de mappar du vill dela ut.
 7. Finns det någon som har erfarenhet av pfSense och felsökning av port forward? Det är ett i grunden trivialt problem jag har men någonstans går det snett. Jag försöker SSH:a till en av mina maskiner från Internet. Men jag kommer av någon anledning inte förbi min pfSense-burk. Jag har NAT:at extern port 8080 till intern port 8080 på SSH-servern. pfSense-brandväggen släpper igenom TCP till port 8080 på SSH-servern (loggning på). SSH-daemonen är bunden till 8080 och lyssnar på alla interface. SSH-servern släpper igenom 8080 i mjukvarubrandväggen. Men problemet är att det aldrig kommer några paket till SSH-servern. Det går att SSH:a från pfSense-burken till SSH-servern. Det går att SSH:a från andra LAN-maskiner till SSH-servern. Det går bara inte att SSH:a från Internet till samma SSH-server. Brandväggsloggen i pfSense säger att den släpper igenom trafik till port 8080 på SSH-servern. Jag har använt Wireshark och fångat alla paket på det aktuella interfacet på SSH-servern. Nada. Jag har kört tcpdump på pfSense-burken. Sniffar jag WAN-interfacet så kommer det TCP(S)-paket till port 8080. Siffar jag LAN-interfacet med samma filter så fångas inga paket alls (trots att brandväggsloggen som sagt påstår att den släpper igenom trafiken). Finns det någon här på forumet som kan hjälpa mig felsöka? Eller ska jag ge mig på pfSense-forumet?
 8. Jag valde att nedgradera min gamla Netgear-router till trådlös accesspunkt. Det funkade mycket bra faktiskt. Jag har en PCI-port ledig på moderkortet om jag skulle vilja integrera det i routern och slippa en "burk" vid sidan om. Annars är USB ett bra förslag också.
 9. En liten uppdatering. Jag införskaffade komponenterna som jag skrev i mitt förra inlägg. Skippade DVD-läsaren. Det var ett bra förslag av dig Gurre. Byggde ihop grejorna, kopplade in en temporär CD-läsare, stoppade i skivan med Smoothwall och startade installationen. Det dröjde inte länge innan besvikelsen var ett faktum. Smoothwall hade inga drivrutiner för ethernet controllern som satt i moderkortet (Intel 82574L)! Jag var inte sugen på att krångla med att bygga en driver och pilla in i min router. Skulle Smoothwall komma med nån uppdatering som inkluderade kärnan skulle jag få göra om det igen... Jag lade undan grejorna och tog en paus nån dag. Efter att ha lugnat ner mig bestämde jag mig för att testa pfSense istället för Smoothwall. Fantastiskt! Det fungerade klockrent. Det var inga som helst problem att hitta ethernet-interfacen. Efter att ha lekt med pfSense ett tag finns det inget jag saknar om man jämför med Smoothwall. Nu har jag att leka med ett bra tag framöver. Smoothwall baseras på RedHat och pfSense baseras på FreeBSD. Jag har hellre ett system baserat på FreeBSD som yttre försvar. Om någon är intresserad så har systemet en effekt på 22W. Jag valde delar till mitt system för att hålla ner både ljudvolym och effekt. Jag är väl ganska nöjd. Hade jag fått ner effekten till 15W hade jag varit mer nöjd dock. Så, tack Gurre för dina tips på vägen i mina kvalfyllda val.
 10. Tack för svaren hittills. Jag har skippat idén med att ha en trådlös AP i routern. Jag har ju min gamla router (802.11a/b/g) som jag kan använda plus en Time Capsule (802.1a/b/g/n). Communityt på Smoothwall har lyckats övertala mig att det är bättre att använda en "riktig" AP än att försöka få det att fungera på Linux. Det går ju, men det kan vara krångligt. Följande har jag plockat ihop till min eventuella router: MSI IM-945GSE-A (Dyrt, men jag hittade inget annat med två GB-LAN-portar och Atom N270 (=fläktlöst).) Antec ISK 300-65 (Ska tydligen vara tyst och trevlig, med fläktlöst nätagg.) Netgear GS108 1 GB DDR2 PC3200/400MHz 40 GB 2,5" SATA HDD DVD-läsare, slim Eftersom jag fick så dålig genomströmning på P3-maskinen jag testade på är jag lite orolig. Det skulle ju inte vara kul att spendera en massa pengar på nåt som inte blir riktigt som man tänkt. Men det kan ju ha flera orsaker till att jag fick så dålig genomströmning. Jag misstänker de två nätverkskorten jag använde. Gissar på att det blir bättre med två Intel-LAN på moderkortet.
 11. Jag har letat moderkort och annan hårdvara så jag håller på att bli galen nu. De alternativ som du Gurre nämnde verkar ju bra men jag skulle behöva två vanliga ethernet-interface och ett trådlöst eftersom jag vill ha en trådlös AP i routern också. Där går jag bet. Jag hittar bara moderkort med antingen två eth-if och ingen PCI-plats eller bara ett eth-if och en PCI-plats. Det fattas ett interface hur jag än gör! Det kommer nog att bli ett mini-ITX-kort i alla fall. Jag tänkte använda mig av följande chassi: Antec Mini-ITX 65W Räcker en Atom 330 att routa upp till 100 Mb/s? Jag har testat med en gammal P3 på 733MHz och Smoothwall, den lyckades inte routa mer än 34 Mb/s (något överraskande!).
 12. Tackar! Bra tips. Detta är klart intressant, med passiv kylning och wlan. Jag är lite rädd för ljudnivån på den lilla CPU-fläkten. Fast den går säkert att byta till en större i så fall. Fast är de inte lite overkill för en router/brandvägg? (Rätta mig om jag har fel, jag har aldrig byggt en sådan förut.) Det bästa vore om det fanns något med två integrerade nätverks-interface och wlan (så slipper man en trådlös accesspunkt). Vill helst slippa stoppa i ett PCIe-kort för att få plats i ett litet chassi.
 13. Jag tänkte ge mig på att bygga en egen router/brandvägg. Anledningen är att jag vill ha högre throughput än den router jag har. Jag skulle vilja ha tips på hårdvara till den. Ett par gamla datorer har jag i någon skrubb så klart men de är för klumpiga och högljudda. Jag är helst ute efter ett fläktlöst system. Är det även kompakt och strömsnålt så är det bonusar. Alla tips är välkomna!
 14. Japp, nu har jag biljetter så jag ser fram emot showen. Har ju hört mycket bra om den.
 15. Ah! Där fanns informationen. Jag har letat mig galen efter detta och tänkte inte på deras hemsida. Tack så jättemycket!
×
×
 • Skapa nytt...