Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Johan A.

Medlem
 • Antal inlägg

  2 799
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Johan A.

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Skaffade mig en enkel MS Bluetooth-mus eftersom min vanliga USB-mus håller på att ge upp. Jag kan få min laptop att hitta och synka med den så att den dyker upp i Enheter och Skrivare. Men sedan verkar inte så mycket mer hända. Pekaren rör sig inte när jag rör på musen och tittar jag på egenskaper för den så verkar Windows tycka att det är en mus av rätt modell, men inte så mycket mer. Någon som vet vad jag kan ha missat här?
 2. Går det att ha en kontakt på iPhone som direkt skickas till mobilsvar(Telia)? Jailbreak går inte på denna telefon.
 3. Använder Firefox på OSX och har version 22 nu. Sedan drygt en vecka när jag går till www.idg.se så dyker alla bilder upp rätt snabbt. Efter ett par sekunder så försvinner dock den stora bilden, men de andra är kvar. Tittar man längst ner till höger i den vita kvadrat som blir kvar så är där en liten ruta med tre små 'blinkande' kvadrater som om den håller på med något. Lämnar man den fliken och går och hämtar kaffe eller något i en 10 minuter eller mer så är den stora bilden tillbaka och den tre små kvadraterna borta. Jag kan förstå om det är svårt att ladda bilden, men uppenbarligen så har den ju laddats i och med att jag får se den i början innan den tas bort. Någon som har en förklaring till vad som händer?
 4. Ja, det är ju just det som är problemet. Jag kan inte använda min PST-fil i Mac Mail utan jag måste konvertera den till ett format som Mail förstår. Att då behöva göra detta för alla mail varje gång jag vill byta från Outlook är inte roligt.
 5. Har du provat http://devplant.net/2010/05/04/linux-php-not-working-in-userdir-public_html/
 6. Johan A.

  Går detta?

  På ett jobba kör vi Outlook mot Exchange. Tyvärr har vi ganska begränsat utrymme på servern så då och då får jag flytta mail från servern till en lokal PST-fil. Hemma kör jag Mac Mail, men det händer ibland att jag vill ha tillgång till något mail jag flyttat till PST-filen. Men hur gör man det bäst? Vill ogärna hålla på att kopiera filen varje eftermiddag eller ha den den på ett USB-minne som kan tappas bort. Inte heller blir det speciellt bra att skicka vidare alla mail till min privata mail. Så, om någon har ett förslag?
 7. Har sådana script någonsin fungerat? Se t.ex. http://www.plagiarismtoday.com/2010/01/26/why-the-no-right-click-script-must-die/ eller http://www.sitepoint.com/dont-disable-right-click/ för lite tips.
 8. En släkting bad mig om hjälp att hitta en ny mobil. Hon vill gärna att den ska ta bra bilder och att det är enkelt att föra över dessa till datorn. Men jag tror att en smart mobil är 'för mycket' här. Så, vad återstår? Någon som kan ge lite tips?
 9. Har en Apache på Ubuntu som kör ett antal domäner. Jag skulle gärna vilja att den skickar mig ett mail en gång per dag med information om vilken sida som accessats och från vilket land. Är lite för lat för att skriva ihop något själv då jag tycker mig sett något liknande på nätet för ett tag sedan. Men jag kan inte hitta det nu. Däremot en del script som ska ge statistiken i staplar och diagram på nätet. Men jag vill bara ha ett enkelt mail. Någon som vet?
 10. Går fortfarande inte att aktivera så det verkar ju onekligen något udda. Dock verkar inte Paypal dragit något än så... Programmet here Windows8-UpgradeAssistant.exe och laddades ner när jag klickade på 'Download pro for $39.99' länkarna på http://windows.microsoft.com/en-US/windows/buy
 11. Tänkte jag skulle ge Windows 8 en chans och 299 via nätet är ju inte så mycket. Så jag laddar ner deras uppgraderinskontrollprogram till en av mina testmaskiner och kör det. Kommer fram en ruta som undrar hur jag vill betala, kreditkort eller Peypal. Då jag har lite pengar innestående på Paypal väljer jag det. Får ett mail från Paypal som säger att jag placerat en order till ett företag i Tyskland och att mina pengar dras när den processats. Får sedan också ett mail från Microsoft som verkar vara ett kvitto med ett serienummer. Tänker inte så mycket på det första mailet utan de har väl mycket att göra så det kommer nog. Jag har ju fått ett kvitto från MS. Kör vidare och installerar, men sedan går det inte att aktivera vilket gör att mycket är låst för ändringar. Det var i förmiddags. Fortfarande verkar inte min order ha processats och fortfarande kan jag inte aktivera. Får väl se om det hänt något på måndag...
 12. Har blivit tvingad att använda Outlook 2010 och undrar om jag missat nåpgot eller om det verkligen ska vara så svårt att få den att skicka ett autosvar på inkommande mail varje måndag då jag sitter i möten hela dagen. Inga problem att lägga in mötet som repeterande varje måndag, men jag ser inget sätt att i kalendern lägga in att den då ska svara med en specifik text. Provade då att skapa en regel, men jag verkar inte hitta att den ska upprepas varje måndag utan man får skapa en för varje måndag?
 13. Jag använder ibland Private browsing i Safari på OSX. Men ibland hännder det att jag loggar in på en sida, sedan stänger jag av Private browsing och Safari. Men nästa gång jag startar Private browsing i Safari och går till den sidan så är jag fortfarande inloggad som den användare jag loggade in som förra gången. Är inte poängen med private browsing lite att den inte sparar sådan information mellan session erller är det ytterligare någon inställning man kan behöva göra?
 14. Enligt transportfirman är det butiken och de vill därför inte ta emot paketet om inte jag betalar för att skicka det. Kan bara hitta en mail till butiken och på den har de fortfarande inte svarat efter tre dagar.
 15. Njae, jag tror du missförstår. Min adress står ju på streckkodslapparna på båda paketen så transportfirman har ju gjort rätt enligt det uppdrag de fått. Däremot ser man på fakturan som också sitter klistrad på paketet att bara det ena ska till mig. Så någon hos företaget jag beställde från har ju uppenbarligen gjort fel och klistrat fel transportlapp på det andra paketet.
×
×
 • Skapa nytt...