Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

znej

Medlem
 • Antal inlägg

  300
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Håller med Stefan Eklinder, det är för mycket effekter. Dessutom är filmen för lång.
 2. Jag håller med de som svarat, det räcker med en billig kabel för att få bra resultat. Pengarna som blir över kan man t ex lägga på en dyrare Bluray- spelare eller nytt bättre grafikkort om man har HTPC.
 3. Du borde prova att ha högre uppdateringsfrekvens än 25 hz. Om du kan, ställ in 60 hz istället, det borde ge bättre bild än 25 hz. Bra och billigt grafikkort för tv och film är t ex ATI HD4550 med HDMI, finns olika märken.
 4. Monshi, ge Ubuntu en chans till vid senare tillfälle. Jag använder Ubuntu hela tiden och det är väldigt bra och stabilt. En anledning till att jag slutade med XP och Vista beror på att jag inte spelar på datorn längre, endast surfar, e-post, musik, film, youtube, bittorrent osv. Allt det kan man göra på Ubuntu utan större problem. Jag slipper nu också köpa ny dator. Jag klarar mig på en AMD 64 3000+ med 1 GB minne, fungerar riktigt bra. Som mest förbrukas ca 700 mb minne och oftast bara runt 500 mb. En stor fördel med Ubuntu är att man oftast slipper hämta installationsfiler från sajter och man kan glömma långa tidsödande installationer med omstarter. Antivirus och brandvägg behövs inte heller för hemanvändare om jag förstått rätt. Men visst finns det nackdelar med Ubuntu. Det är stöd för mobilt bredband i senaste versionen men det fungerar si och så beroende på operatör. Jag provade själv i helgen på en dator (inte min) med Glocalnet mobilt bredband (3G). Fick det inte att fungera så personen fick gå tillbaka till XP istället. Utseendet på Ubuntu är från början tyvärr trist. Men det går ganska snabbt att ändra, ladda ner lite nya ikoner och en fin bakgrund. Dessutom kan man få rätt häftiga effekter på fönstren om man vill det. Gör man ändringarna ser det ut som en upphottad version av Windows XP.
 5. Gimp för Ubuntu/Linux är alternativ till Photoshop. Alternativ till Microsoft Word är Open Office som har ett ordbehandlingsprogram som ser ut precis som Microsofts. Alternativ för Illustrator och Indesign vet jag inte, jag använder inte sådana program. Här är en tjej som håller på med grafik och tipsar om några program för Ubuntu. Jag har ingen aning om de fungerar, har inte provat själv : http://www.emmaalvarez.com/2007/12/top-best-50-ubuntu-opensource.html http://www.emmaalvarez.com/2007/12/50-more-ubuntu-apps-for-design-and.html Ubuntu lär ha stöd för de flesta datorer/hårdvara, gamla som nya. Men visst, en alldeles ny dator kanske har vissa problem med drivrutiner. Jag är bara en vanlig användare av Ubuntu och ser mig inte som någon expert på området. Jag har endast saknat drivrutin för en Canonskrivare men den fanns med i senaste versionen av Ubuntu. Som Cecilia skriver så får du fortsätta med Windows om du har krav på att köra de program du räknar upp.
 6. Datorn kanske går bättre om du tar bort minnet på 1 GB. Det kanske inte är bra att ha minnen med olika karaktär. Det är bara en allmän synpunkt. Visst drar Vista mycket minne men oftast räcker väl 2 GB.
 7. Om du är lurad eller inte beror väl mycket på om du har nytta av högsta upplösningen (full hd). Tittar du på vanlig standard tv och dvd räcker HD- ready väldigt långt.
 8. znej

  OpenSUSE 11

  Det låter inte så användvänligt att det tar timmar att få igång grafikdrivrutin och Compiz Fusion. [inlägget ändrat 2008-11-08 12:52:11 av znej]
 9. Titta i inställningar för ljudkortet. Där kan det ibland finnas någon funktion för att få känsla av surround. Det är mitt tips.
 10. Om mediaspelaren kan skicka ut digital signal så ska du kunna få 5.1- ljud. Förutsättningen är att din förstärkare har avkodare för Dolby Digital/DTS. Det har alla moderna anläggningar. Du kanske måste ställa in något i mediaspelaren för att kunna skicka digital signal till en förstärkare/hemmabioanläggning. Jag kan inte garantera att alla mediaspelare klarar att skicka ut digital signal. Men det skulle förvåna mig om nya mediaspelare säljs utan den funktionen. De klarar väl "allt".
 11. Uppgradera till senaste versionen av Ubuntu. Det ska vara bättre stöd för skrivare i den versionen. Jag hade problem med min Canon MP210 tidigare men den fungerar perfekt nu med nya Ubuntu. Men du kanske redan har uppgraderat till Ubuntu 8.10, den kom 30 oktober.
 12. Jag är ingen expert på MCE men har för mig att jag läst att det inte går att välja codecs hur som helst. Jag antar att man får nöja sig med förvalda codecs från Microsoft när det gäller tv och dvd. Om du vill välja codecs och ändra annat så bör du köra t ex Mediaportal istället.
 13. Ett förslag är att köpa ett nytt AGP- grafikkort som du funderat på. Problemet är väl att få tag på något som är relativt billigt. Begagnat kanske är lösningen! Borde väl gå att få tag på gamla grafikkort med DVI och VGA. Om du bara ska ha HTPC:n för att spela upp musik och vanlig dvd- film så räcker väl din gamla hårdvara bra. Men du skriver inte hur mycket minne du har. Om du bara har 512 mb är det kanske lite snålt men lär ändå funka för enkel multimedia. En varning för gamla soundblaster live ljudkort och digitalutgången. På vissa modeller var det för hög spänning och det gjorde att digitalingången på förstärkare "brändes". Det har hänt mig en gång för länge sen. Om du köper nytt kan jag rekommendera att titta på moderkort med inbyggd grafik, finns en eller två modeller från ASUS. Ändrat: Har sett att det fortfarande finns flera AGP-grafikkort att köpa som inte är speciellt dyra (600-700 kr). Men det kanske inte är säkert att de är kompatibla med lite äldre moderkort. [inlägget ändrat 2007-09-27 21:06:22 av znej] [inlägget ändrat 2007-09-27 21:07:29 av znej]
 14. Jag kan besvara fråga om Mediaportal. Det fungerar för det mesta väldigt bra. Jag har läst att vissa tycker att det är instabilt. Jag tycker inte det är sämre än andra pc-program från stora tillverkare som dessutom tar mycket betalt. Mediaportal är ju helt gratis. Inspelningar och uppspelningar tycker jag fungerar alldeles utmärkt med Mediaportal. Inställningar i Mediaportal kan vara ganska krångliga jämfört med t ex Mediacenter. Mitt tips för bästa bild och upplevelse är att satsa på någon digital lösning. Endera tv-kort som klarar fri marksänd digital-tv eller betalkanaler (t ex comhem eller boxer). Jag började med analogt tv-kort men tyckte att bilden var för dålig på min stora 42 tum plasma. Nu har jag satsat på FireDTV istället. Det är digital-tv som man kan se med en HTPC. Fungerar utmärkt med Mediaportal.
 15. Det bästa är väl att höra av dig till bolaget och fråga om det kommer att funka med HD-sändningar med FireDTV i en HTPC. Då får du ju veta direkt om det kommer att fungera eller inte. Jag menar att du ska ta reda på om det krävs separat box från bolaget eller om du kan titta utan problem i en HTPC. Jag har nyligen köpt FireDTV dvb-c comhem och är nöjd. Men jag köpte det endast för att se och spela in standarsändningar digital-tv från comhem och inte HD-sändningar. Comhem sänder SVT HD så att det ska gå att titta med HTPC. Övriga HD- kanaler kräver separat box från Comhem. Det kanske är likadant med bolaget i Köping?
×
×
 • Skapa nytt...