Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

squarehead

Medlem
 • Antal inlägg

  905
 • Gick med

 • Senaste besök

Om squarehead

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Linköping
 1. Är du säker på att det bara händer i Word och inga andra program? Det närmsta jag upplevt i förhållande till din beskrivning, är när mitt trådlösa tangentbord med touchpad får muspekaren att hoppa lite okontrollerat över skärmen. Men i det fallet så använder jag touchpad:en. Om jag ändå ska gissa på något så tror jag att det är relaterat till drivrutinen för din touchpad. Har du tittat på tillverkarens sajt efter någon senare version? På min bärbara dator med Windows XP körde jag ett program som hette TouchFreeze, som stänger av touchpad:en medan man skriver. Är dock inte säker på om det är anpassat för Windows 7. Värt att kika på iaf.
 2. Det allra bästa alternativet är förstås att placera filerna på ett strukturerat sätt så att man hittar dem utan sökning. Med programmet Junction Link Magic kan du montera mappar där du vill ha dem i filstrukturen. Vill man sen vara riktigt effektiv kan man kombinera det med Total Commander's "Directory Hotlist".
 3. Och vips så har vi gjort datorn till ett kylskåp (i ordets rätta bemärkelse). Se upp med kondensen. Tänkte du ställa datorn utanför huset då eller? Annars tar du ju värme från huset och återför den till huset. Då får du ingen gratisvärme utan tillför bara el för att snabbare flytta värme från datorn till huset. Samma mängd värme övergår från datorn till huset ändå, det tar bara längre tid utan hjälp av kompressor.
 4. Seriellt överförs data en bit för varje cykel. Parallellt vanligtvis en byte för varje cykel. Med bit menar jag förstås en digital 1:a eller 0:a (ström på, ström av) och inget annat. En byte består av 8 bitar. Det betyder att det seriella gränssnittet behöver 8 cykler på samma tid som det parallella gränssnittet genomlöper sin enda cykel, för att uppnå samma hastighet. Parallellt: 1. 00101001 Seriellt: 1. 0 2. 0 3. 1 4. 0 5. 1 6. 0 7. 0 8. 1 Om du vill veta exakt vilka kontrollbitar och eventuella handskakningssignaler som används i gränssnitten kan jag inte hjälpa dig. Det är definitivt överkurs. Sådant blir intressant först när man ska bygga egen hårdvara till gränssnittet.
 5. Men bakgrunden till ett minskat valdeltagande är knappast att valet går för ofta.
 6. Jag ser decentralisering som en lösning på det problemet. Decentralisering leder till minskad effektivet men ett större folkligt inflytande. Jag tror att det sistnämnda ger störst vinst på lång sikt. Vad ligger bakom den gissningen? Varför röstar folk idag? Jag tror tvärtom engagemanget skulle öka. När man röstar på ett parti idag är det alltid minst någon fråga man får svälja även om man inte gillar den. Som om inte det var nog ska partiet i bästa fall bilda koalitionsregering med några andra partier.. som kanske har fler åsikter man inte instämmer i. Det är fel att väljarna ska komprosmissa om hur deras åsikter lyfts fram. Det är politikernas jobb att kompromissa, inte väljarnas. Med bakgrund av allt detta är det föga förvånande att många röstar blankt idag. [inlägget ändrat 2006-04-05 15:29:54 av Daniel Thornberg]
 7. Det har varit mycket snack på sistone om att de olika partierna närmar sig varandra ideologiskt. Dynamiken försvinner. Folk som vill göra en skillnad känner sig mer och mer maktlösa. Det om något, tycker jag är en fara för demokratin. Jag tycker det är bra att grupper som brinner för en fråga har rätt att driva den. Det är bara synd att det ska behöva ske på det här sättet. Jag skulle helst vilja se ett system utan partier, där man som väljare istället får rangordna ett antal sakfrågor i en lista. Gärna med en mer kontinuerlig feedback än att lämna sin röst en gång vart 4:e år. Det skulle sedan vara politikernas uppgift att utvärdera den informationen och göra det bästa av läget. Jag lovar att debatterna skulle blomma ut och bli mer levande då. Tror också att de skulle ske på ett mer sakligt plan än "moderaterna mot sossarna".
 8. Utan att ha tagit ställning till vad jag tycker om Piratpartiet måste jag ställa frågan.. är det automatiskt oseriöst att driva en enda sakfråga politiskt? Jag förstår att alla beslut som tas hänger ihop och måste vägas mot varandra för att få balans i samhället. Såna här enfrågepartier dyker upp eftersom våra folkvalda politiker väljer att inte se vissa grupper. Sen kan jag hålla med om att det känns vanskligt att rösta på ett enfrågeparti, eftersom de antagligen inte bär på den viktiga helhetssynen. Det gör att de kan ha svårt att argumentera för sina åsikter om/när de kommer in i riksdagen. Kritisera inte enfrågepartier utan hela vårt demokratiska system.
 9. Om du är intresserad av att lära dig mer om hårddiskar rekommenderar jag den här sidan >> http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/index.html För återknyta till ditt första inlägg och bara som snabbast gå igenom de olika förkortningarna... SATA och PATA är bägge gränssnitt, precis som USB, Firewire eller RS232. IDE står för "Integrated Drive Electronics" och är egentligen inte ett gränssnitt utan säger bara att enhetens styrelektronik sitter integrerad i själva enheten. I praktiken (om du tittar i datoraffärer osv) är det liktydigt med PATA. Att det har blivit så kan bara bero på slarv som sedan har övergått till standard. I hemdatorernas forntid satt ofta styrelektroniken på moderkortet istället. Således är alltså både SATA- och SCSI-diskar också av IDE-typ. ATA = "AT Attachment". SATA = "Serial ATA". PATA = "Parallell ATA". Med SATA skickas data mellan hårddiskens styrelektronik och moderkortet seriellt. Istället för att som i det parallella gränssnittet där data skickas byte för byte, delas istället varje byte upp i bitar som skickas "på rad" efter varandra. Seriell överföring medför att frekvensen i ledningen ökar betydligt, men samtidigt är seriell överföring betydligt mindre känslig för störningar. Därför kommer man upp i högre hastigheter med SATA än PATA. Observera dock att detta enbart gäller gränssnittet som hårddisken använder för att prata med moderkortet. Det sitter fortfarande mekaniska delar i en hårddisk och där är prestandan mellan SATA- och PATA-diskar likvärdig. Mekaniken utgör flaskhalsen, inte gränssnittet. De 7200 rpm du nämnde i första inlägget är skivornas rotationshastighet. Ju högre rotationshastighet, desto snabbare flöde av data. Givetvis finns det situationer när SATA är snabbare än PATA. Det är framförallt vid läsning av redan buffrade filer (som ligger i hårddiskens cache). SATA2 stöder väl också en teknik som heter NCQ, som ytterligare ska snabba upp sökningar på disken. Du har också hot-swap, möjligheten att ta ut en SATA-disk ur datorn medan den är i drift.
 10. Du syftar inte på statisk IP nu?
 11. Din ISP tillåter dig inte att ha en publik IP? Jag trodde att alla Internet-kunder hade en publik IP (eller fler i undantagsfall). Eller menar du bara att din ISP blockerar all inkommande trafik?
 12. I passive mode kan DC++ bara upprätta utgående anslutningar till andra användare. Alla sökningar skickas genom hubben och returneras också genom hubben. DC++ returnerar maximalt 5 sökträffar för en passiv användare. Passiva användare kan inte ladda ner från andra passiva användare. Passive mode medför en extra bandbreddsbelastning på hubbar, så använd inte passive mode om du inte måste. I active mode tillåts både utgående och inkommande trafik från andra användare. Alla sökningar görs genom hubben men sökresultaten returneras direkt från aktiva användare och genom hubben för passiva användare. Som aktiv användare kan du ladda ner från både aktiva och passiva användare, vilket betyder att du når en större grupp människor.. och avlastar hubben vid sökningar.
 13. Du menar att du ska spamma Eforum med driftinformation? Lägg upp det på en hemsida istället. Vem vet, du kanske kan sälja tjänsten till home.se. haha..
 14. Tack. Satt och klurade ett tag och kom fram till samma formel. Avståenden till ljudkällorna har förstås stor betydelse också. Den formlen du skrev gäller givetvis i den gemensamma punkt där ljudkällorna uppmätts var för sig. Så fort man rör sig i någon riktning får man en annan total ljudnivå.
 15. Är det någon som vet hur man adderar bidraget från 2 eller flera olika ljudkällor? Låt säga att vi står i ett litet rum med två ljudkällor. Den ena är på 30 dB(A) och den andra 45 dB(A). Vad blir den resulterande ljudnivån rummet?
×
×
 • Skapa nytt...