Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Michael Holmström

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Michael Holmström

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1977-12-17

Profil

 • Ort
  Alingsås
 1. Halloj Verkar som vi blir fler å fler som hamnar i sällskapet "problem med d-link"? Mitt problem i vilket fall som helst är, att jag tappar uppkopplingen ibland. Tack o lov så jäklas det inte SÅ mycket så att jag tappar den hela tiden. Har märkt att de ggr som jag tappar anslutningen, är när jag kör igång skräpet som kallas MSN. Det går kanske ett par sekunder från att jag kör igång MSN, till att jag får upp meddelandet att jag tappat uppkopplingen. Minns inte exakt hur det står,, men det kommer ju upp i den där lilla gula bubblan vid systray. typ nätverkskabel är inte ansluten - nåt sånt. Grejen är att anslutningen försvinner och kommer tillbaka inom loppet av mindre än en sekund. för det tar inte många sekunder innan jag är uppkopplad igen. Körde igång MSN för skoj skull tidigare idag, och ibland har man tur, denna gång så blev det inga komplikationer. MEN istället, så körde jag även igång outlook, DÅ tappade den jäkeln uppkopplingen. Så vad som händer oftast, är att uppkopplingen försvinner när jag startat MSN, bara efter ett par sekunder, men den kommer tillbaka nästan omgående. Men om uppkopplingen inte försvinner när MSN startar, så är det antingen ett annat program som jag startar under perioden msn är igång som sabbar uppkopplingen. Och händer inget av detta, ja då försvinner uppkopplingen när jag stänger av MSN och ibland, dock sällsynt, så kan jag köra igång msn i timtal, OCH stänga av utan problem. Har nu inte haft DL624 i så värst många veckor. Men hittills har jag inte stött på detta problem förutom när MSN är inblandat. Jag kör INTE trådlöst till datorn. Datorn och routern är kopplade med kabel, bara min xbox360 som kör trådlöst till routern. (xboxen är inte igång när dessa fel uppstår) Nu vet jag inte, det kan vara fler program/spel förutom MSN som gör så här mot mig, har inte hunnit testa alla mina spel och program än. Då jag förra helgen installerade om hela windows å allt. Och ja, jag har senaste firmware. Och jag vill helst slippa ringa till D-Link. Jag är övertygad om att det är Routern som gör detta, för dessa problem hade jag ej innan jag köpten routern. Mindre trevliga personer skulle säkert säga, att jag ska strunta i MSN. Men det hör inte hit. vågar inte ens tänka på hur det skulle vara om jag lirade onlinespel. Så vad gör jag? nåt fint knep eller inställning man kan göra? Föga troligt att det är Telia(som jag har) som är problemet.
 2. Finns det nåt man kan göra/köpa så att man kan få surroundljud från ps2:an? Eller den funktionen kanske inte finns? Tänkte det hade varit trevligt om man kunde kopplat ps2:an till mitt surroundsystem =) Och så undrar jag, vet inte om det är samma fråga kanske då jag är nollställd mer eller mindre när det gäller audioteknik. Men en del spel går att köra i Prologic II, hur nyttjar man denna funktion? Tror knappast att TV:n har sån funktion i sig.
 3. Jodå, jag kör XP, med SP2. Jag tycker att hela datorn beter sig (pytte)lite annorlunda i jämförelse med SP1. Men ingen större skillnad dock. Virtuella minnet har jag prövat med olika inställningar, nu senaste tiden kör jag med 3700-5000 Minnet har/visar ju 3-4-4-8. Igår testade jag att ändra till 3-3-3-8. Det fungerade smärtfritt. Dock körde jag inte så länge med den inställningen för att se om det blev instabilt. Jag körde dock mina upp och nerpackningar för skoj skull. Uppackning gjorde ingen skillnad. Men nerpackningen gick på 5:41. alltså t.o.m 7sekunder snabbare än testet med 512mb ram. Och över 10sekunder snabbare än testet med 3-4-4-8(default). Men, troligtvis så gör väl minnena mer nytta än jag tänkt på kanske. Det är ju när jag kör diverse tester man känner sig besviken, att poängen blir lägre. Jag hade inte förväntat mig massa höga poäng i diverse tester, men jag trodde ändå inte att poängen skulle bli *lägre*. Däremot så har jag ju inte riktigt hårdtestat datorn med spel ännu. Det är bara ett spel jag kör nu senaste tiden, och där har jag faktiskt märkt en viss skillnad. I spelet, när man ändrar tills stadsvyn, så ska kameran sådär tjusigt cirkulera runt staden. När jag körde med 512mb RAM, så varje gång stadsvyn laddades, så tog det kanske nån sekund innan kameran började röra på sig, och då hackade den sig fram i nån halv till en sekund. Men inte nu längre, nu snurrar kameran så fort staden visas på skärmen. Detta är ju än så länge den enda skillnaden jag märkt. Det enda spelet jag kan komma på som kräver massor av datorn är ett spel som heter Boiling point. Man kanske skulle testa det liret och se om det blir nån skillnad. Sen så vet jag inte, men kanske om man körde Win xp64 vore bättre för mitt system egentligen? Med tanke på min processor och allt. Bara det att jag inte hittat några drivrutiner till mitt t-bord för nåt annat OS än XP (MS office-keyboard) Fast WinXP64 kanske inte skulle göra nån större skillnad nu när det gäller minnesfrågan :s Tycker fortfarande att det är skumt att både 3Dmark och pcmark visar lägre poäng trots mer minne. Minnespoängen blev som sagt högre i pcmark, men precis som i 3dmark så blir cpu-poängen lägre. Det är väl mest det nu kanske som jag förundras över, vill ju inte att processorn ska sega ner sig. Ska väl ta och testa att uppdatera bioset, asus har ju ett litet trevligt prg för just det, update eller nåt sånt hette det väl. Kan inte köra nåt via dos, då jag inte har nån diskettstation Men innan jag pillar med bioset, så får jag ta och passa på att tacka er för att ni försöker hjälpa och redogöra saker för mig. Ifall jag inte får igång datorn nån mer gång efter biosuppdaten
 4. Körde ett test med PCmark, fick cirka 200poäng mer i minnespoäng. men lite mindre i cpupoängen. Har nu även kört cpu-z. massa info från det lilla programmet ju Några detaljer av cpu-z's resultat: Memory: Type: ddr Channels# DUAL Size: 2048mb Timings: Frequency: 201.mhz fsb:dram cpu/10 Cas# 3.0 clocks Ras# to cas" delay = 4 clocks Ras# precharge= 4clocks Cycle time (tras)= 8clocks Bank -ii- = 11clocks dram idle timer= 16clocks command rate = 2T Mainboard: BIOS verson = asus A8N-SLi ACPI BIOS Revision 1011 Inte en aning om ovanstående info är till nån nytta, då Cas# och allt vad det heter betyder nada för mig Men bioset skulle kanske behövas uppdateras som sagt. Men jag känner mig liiite skraj när det kommer till just biosuppdatering, jag kan pilla och sånt med inställningar, men jag har aldrig uppdaterat ett bios. Ska man t.ex installera senaste chipset driver från ASUS eller Nvidia? Man bör/SKA ha installerat senaste drivrutinen INNAN man installerar nya bioset? Bara kollar ifall jag fattat rätt Och som sagt, jag hade förväntat mig betydligt större skillnad i datorn med denna minnusuppgradering, istället verkar diverse tester bli sämre. Okej om inte t.ex Winrar blir snabbare av mer minne (vilket en del säger att det borde, andra inte), men inte ska väl packning och uppackning bli långsammare? Testade att packa och packa upp samma fil, med 512 och 2gb versionen av datorn. Packa upp tog 2:38 med 512mb RAM, samma sak fast med 2gb tog mig 2:54 Nerpackning tog 5:48, men med 2gb tog det 5:54, ibland över 6min.
 5. Jo, det stämmer säkert att PCmark vore bättre test i detta läge. Men ändå, hur kommer det sig att cpu-poängen i 3dmark blir lägre efter att jag stoppat i mer och snabbare minnen? Det fick mig att börja fundera på om min processor kanske blivit lite långsammare pga minnena. Kan det vara så måntro?
 6. specs: Asus A8N-SLI AMD Athlon64 GF 6600GT Tidigare: 512mb RAM. (PC2700, 333mhz) Idag: 2gb RAM. (2st 1gb, PC3200, 400mhz) Problemet är att jag upplever datorn lite smått långsamare, trots att jag satt i mer/nytt minne, som dessutom ska vara snabbare. Körde t.ex WinRAR, packade och packade upp samma fil innan jag bytte minnen. Gjorde exakt samma procedur med dom nya minnena. Resultatet blev att allting tog ~12 sekunder längre. Körde även 3dmark05, inga större skillnade på totalpoängen, men CPU poängen blev 200poäng lägre, ungefär. Vad är det frågan om? Minnena körs i Dual channel (iallafall enligt bios/booten) Borde jag inte märkt en åtminstone LITEN prestandaökning när jag uppgraderade minnena? Istället verkar jag gått ner i prestanda en aning. Just det ja, när jag kollar systemegenskaper (högerklick på den här datorn) så står det ju processor och mängd minne, men UNDER detta så står det: "PAE (Physical Address Extension) Detta har inte stått där förr. Nån som vet vad som är galet, eller är det meningen att jag inte ska få nån prestandaökning (utan snarare minskning?). Och exakt vad är det där nya som poppat upp "PAE"?
 7. Frågade en snubbe som jobbar på Expert. Han konstaterade att det inte går att få surround från tv:n. Ska det verkligen vara så omöjligt? Xbox/PS2 var det ju ingen idé att fråga om på det stället :s Men även om det inte går att få "riktig" surround från dessa maskiner, går det inte på nåt sätt att få liv i alla högtalarna ändå. Helst vill man ju ha surround effekt (om filmen/spelet ger ifrån sig sånt ljud). Men annars kanske man som sagt åtminstone kunde göra NÅT så man får samma ljud i alla högtalarna. Så att man typ klonar de två högtalare man får ljud ifrån till dom 3 andra? Eller har jag bara drömt att jag hört folk som haft surround till sina spelmaskiner?
 8. dags för mig att låta ännu mer som en nollställd Vad för typ av receiver är det vi pratar om? Mitt nya högtalarsystem har 5högtalare plus subben. I subben kopplar man in 6 sladdar från ljudkällan, höger och vänster fram + bak. Center. Bass. Ovanför dessa ingångar sitter 5 utgångar, höger/vänster fram/bak. och Center. Sen finns det två andra ingångar på baksidan, för vänster och höger, AUX. även där har jag noll koll. två ingångar för Aux, v+h. Suben räknas inte som reciever i detta läge antar jag? :s Vad gäller xboxen och playstation 2, så sitter det ju 3 utgångar på sladden mellan maskin och tv. En är för s-video och dom två andra är vänster/höger ljud. Så bara där ser man ju att det inte går att få det till 5-6 ljudkanaler. Jag har ju ingen renodlad dvd-spelare. Nu har jag dock fått lånat en att testa med. Denna dvd-spelare har rätt utgångar, den har utgångar för vänster/höger fram/bak, SW och Center. Men i närheten av dessa utgångar finns det två skumma kontakter, under dessa står det Optical, och Coax.nånting. Optical kontakten ser ut som en knapp bara, nån skum sak som pekar ut, som en liten blindtarm bak på dvdspelaren.(väldans liten) Testade lite med dvdspelaren, fick problem först, bara ljud från främre 2 högtalare, men mixtrade med dvdinställningarna på spelaren, å vips så fungerade hela surroundljudet Så vad jag är ute efter NU, är att kunna få surroundljud från TV:n, och min ps2 och Xbox. Och dom två sistnämnda har som sagt bara två ljudutgångar, dessa sitter på sladden mellan maskin-Tv. Så kort å gott, hur får man ljud i Alla mina högtalare, från Xbox,PS2, och från TV:n? 5.1ljud kanske bara fungerar från tv.n om det är digital-tv(om jag fattat rätt), har inte digi-tv just nu dock. Men det måste väl ändå gå att få ljud i alla högtalarna på något sätt från tv:n ändå? Så som sagt, vill få liv i alla högtalarna, när jag använder ps2,xbox och tv.n Kanske inte superlätt att hjälpa mig då jag själv upplever det som att mina frågor är väldigt röriga Så man kan säga som så här, Har 5.1högtalarsystem, har xbox, har playstation 2, har tv. Vill kunna använda alla högtalarna när jag använder dessa tre "maskiner". Och förstod inte så där jättemycket av det här med recieverdelen, och optiska utgångar :s Jag borde kanske skämmas, men jag pysslar inte SÅ himla mycket med sånt här i vanliga fall. Just detta ämne är sprillans nytt för mig. Vill även passa på å tacka Er som hjälpt och försöker hjälpa mig. Jag blir lite klokare för varje inlägg [inlägget ändrat 2006-04-25 18:40:56 av moonshadow]
 9. Men om man t.ex ser ett tv-program. För ett tag sedan gick ju programmet "Riket" på svt som ni kanske minns. Det programmet sändes ju i 5.1 ljud. I brist på fler exempel så får det bli Riket. För som sagt det finns ju som högst bara 2 ljudutgångar från tv:n, vänster och höger. Så är det ju även med PS2 och Xbox. Men jag är nästan övertygad om att det finns ett fåtal spel som har surroundljud. har även för mig att jag hört talas om folk som spelar i surroundljud. För som sagt, det är ju omöjligt att få surroundljud här hemma då, om man t.ex vill se dvd-film. eftersom ps2 å xboxen inte har så många ljudutgångar. Eller som tidigare nämnda programmet Riket, hur lyckas folk höra det programmet i 5.1 ljud? Sen en annan del av allt det här. Det kanske, vilket det verkar som, är omöjligt att få surround här hemma då. (fortfarande fattar jag inte hur en del människor kan ha surround ljud från tv:n och kanske xbox/ps2) Men man kanske ändå kan nyttja alla 5 högtalarna. Inte så att det blir surround - vilket verkar dödsdömt här. Men att vänsterkanalens ljud kommer i främre vänster och bakre vänster högtalare. Likadant med högerkanalens ljud. Men även det blir ju svårt, eftersom det bara finns Två ljudutgångar från t.ex tvn. Drar man då dessa två kablar från tv:n till subben, så får man ju välja om man ska sätta dom i vänster å höger fram eller bak. Skulle ju i detta läget då behövt två kontakter som går från tv´s utgång, och som sen delar sig till 4 kontakter som sättes i subben. Verkar dock ändå som att detta är totalt utslängda pengar. Undrar om man får lämna tillbaka skräpet. Här trodde jag att, äntligen lite surroundljud från tv:n. Äntligen. Och äntligen lite häftigare surround ljud när man ser film från ps2/xbox.
 10. Fick idag tag på väldigt billigt högtalarsystem. 5.1 ljud. Men jag visste ingenting direkt om hemmabio innan, är inte särskilt mycket klokare nu. Men vad jag märkte när jag packat upp och skulle koppla in, var ju det - för att få ljud, surroundljud från alla högtalare, så måste respektive in och ut kabel anslutas. Vad jag menar är, bak på suben, så är det 6 ingångar, höger fram/bak, vänster fram/bak, center, och en för Bass. Och sedan under dessa kontakter finns det då 5 utgångar för högtalarna. Grejen är ju den, att om jag t.ex vill koppla TV-ljudet till högtalarna, eller min dvd-spelare (använder PS2 eller xboxen som dvdspelare), så finns det ju inte 5-6 ljudutgångar på någon av dessa maskiner. Testade t.ex med tv:n, då satte jag i en scartkontakt bak på tv:n, som har 2 ljudut/in-gångar(scartkontakten alltså). Men bättre än så blir det inte. Allt som allt, så det ända jag kommer fram till är, att det blir ljud från höger och vänster fram högtalarna. Medans övriga är dödstysta. Den enda maskinen jag har i mitt hem som har alla dessa utgångar, är datorn med dess ljudkort. Så vad det verkar som nu, så kan jag inte alls få nåt j-kla surround här hemma, utan bara om jag kopplar via datorn (vilket jag inte testat än). Men jag vill ju ha högtalarsystemet till tv:n och dvdspelarna ju! Nu är väl inte detta paket ett dyrt, stort å jättehäftigt hemmabiopaket. Men ändå. Detta system ska man ju kunna koppla till videon, eller datorn, dvd:n, cdspelaren, och andra ljudkällor. Men HUR i helsike ska man få surround när det inte finns NÅN maskin här hemma som har mer än 2 ljudutgångar? Som sagt, tv:n har ju inte nån ljudutgång direkt utan där använde jag en scartkontakt som har vänster/höger ljudut/in-gång(och svhs+composite ut/in-gång). Så har jag så värdelösa maskiner här hemma or what? Ska man inte kunna få surroundljud när man t.ex använder Xboxen? Eller finns det nån typ av kabel man kan köpa som typ kör alla "kanalerna"(höger + vänster fram/bak + center) i en kabel? Typ en sladd med en eller två kontakter i ena ändan, att sätta i xboxen(i detta exempel), men i andra änden har den 5-6kontakter som ska sättas in i subben. Vet inte om det jag skrivit är begripligt. Försöker förklara hur jag menar så gott det går Kan ju försöka göra en liten sammanfattning. Subben har 6 ljudingångar, v/h fram/bak, bass, & center. Subben har 5 ljudutgångar, v/h fram/bak, center. Grejen är ju den, hur ska man kunna fylla dom 6 ljudingångarna, när mina maskiner bara har 2(högst) ljudutgångar - vänster/höger. ? Har bara fått ljud i dom 2 främre högtalarna då, - givetvis. Eller är det helt enkelt bara en värdelös högtalarsystem jag fått tag på? har "riktiga" hemmabiopaket bara 1-2 ljudingångar i subben/mottagaren? Sen så har den ytterligare två kontakter där bak, en höger och vänster "AUX" (vad tusan det nu är) Jag ser mig inte som helt nollställd när det gäller audio och så, men just detta är helt främmande för mig. Hoppas nån kan hjälpa mig. Känns just nu ganska utslängda pengar (även om den var väldigt billig) när jag ändå inte har ens en gnutta nytta av 5.1 systemet. (fungerar kanske som sagt bara om jag kopllar till datorn som har så många ljudutgångar). Hoppas nån har en lösning och kan frälsa mig Kanske man borde lämna tillbaka paketet och satsa på ett riktigt hemmabiosystem..hm. /Michael
 11. Jag är inte så värst insatt i det här med SLI, men så mycket har jag förstått att man kan ha 2 grafikkort på moderkortet, om moderkortet stödjer sli. Men vad jag mest undrar över just nu är, om man ska ha 2 grafikkort på ett sli-moderkort, måste grafikkorten vara av samma typ? eller kan man t.ex ha ett GF6600GT och ett GF6200? Eller måste korten vara identiska, när det gäller hastighet, minnesmängd, minnestyp(ddr/ddr3) osv osv? Kan man ha vilket pci-e kort som helst i ett "sli-system" eller finns det vissa pci-e kort som INTE fungerar i SLI ? måste man typ kolla upp först om just det där grafikkortet stödjer sli?
 12. Tror jag nöjer mig med ett nytt grafikkort för tillfället. Det lär ju ge mig en någolunda bra prestandaökning tycker man. Men vilket kort är bäst om man ska välja mellan ett 6800LE eller ett 6600GT?? (båda leadtech)
 13. tackar för hjälpen, det var i \directory\shell som problemet fanns, så återigen, tack, tusen tack
 14. okej, från början då.. Jag dubbelklickar på "den här datorn", sen på t.ex C: men nu börjar det knepiga, när jag dubbelklickar på en vanlig simpel mapp, t.ex "program" så får jag upp sökfönstret (det där man får upp när man väljer sök..". så istället för att komma in i den mappen, så får jag upp sökfönstret. varför?! nu måste jag högerklicka på alla mappar jag vill öppna, och välja "öppna". Nåt sånt här har jag aldrig råkat ut för förut, det började tidigare ikväll antar jag, och virus är det inte, inte enligt mitt antivirusprg iaf nån som vet hur jag kan få ordning på detta trista fenomen igen?
 15. ytterligare en bra länk man fick, helt superb med såna jämförelse-grafer ju =) f.n tror jag att mitt nätagg är på 300w, och jag har ju 3hårddiskar + 1dvd-brännare. så jag oroar mig lite för att nätagget inte räcker till, oavsett vilken komponent jag uppgraderar. hur farao ska man veta vilket?
×
×
 • Skapa nytt...