Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ove Söderlund

Medlem
 • Antal inlägg

  792
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  30

Ove Söderlund vann dagen: 28 mars

Ove Söderlund hade det mest gillade innehållet!

Om Ove Söderlund

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1969-11-04

Profil

 • Ort
  Haninge

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18865. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18865 Detta bygge saknar större nyheter och tonvikten är mer på att fixa problem som rör hjälpmedelsfunktionerna i Windows, främst Narrators skärmläsningsfunktioner samt tal- och punktstödet. För detaljerad info se ovanstående länk.
 2. Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  För er som väntar på 19H1 i skarp version så finns det f.n. ett problem gällande bygge 18362 som drabbar Insiders inom Slow ring som ligger på bygge 18356.16. Dessa Insiders får problem med uppdateringen till 18362 och officiell förklaring ges i denna blogpost: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18362 (uppdaterad 26/3) Spekulationerna har annars varit att bygge 18362 ska vara 19H1 som går RTM, men som det ser ut nu så behöver de som väntar på 19H1 vänta på ytterligare ett bygge.
 3. Ove Söderlund

  IOS 12.2 - Engelska efter uppdatering

  Hej, Uppdaterade precis en Iphone 6S här på jobbet till IOS 12.2. Får ej val att välja språk och region efter installationens omstart av telefonen. Efter att ha gjort alla val och kommer sedan in till hemskärmen så är telefonen på engelska. Detta var iofs enkelt att åtgärda genom att gå till Settings / General / Language & region och ändra till svenska där. Jag får vid lite snabbt googlande inte fram att det är någon känd installationsbugg så jag tänkte höra om någon av er som använder Iphone och upplever samma fel?
 4. Ove Söderlund

  Fredagens Musikbidrag

  Läge för nytt 'Fredagens musikbidrag'? Får jag presentera en snubbe med en helt ok pipa, Nathan James som frontar bandet Inglorious. Här med ett örhänge från senaste plattan "Ride to nowhere". http://inglorious.com / Officiell hemsida https://en.wikipedia.org/wiki/Inglorious / Wikipedia-artikel om bandet Inglorious - "Glory Days" (Official Music Video)
 5. Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18860. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18860 Nytt: SwiftKey får utökat språkstöd till 39 språk inklusive svenska. Utöver detta så som vanligt ett gäng fixar, kända fel och andra mindre förbättringar.
 6. Ove Söderlund

  Antal varianter

  Det verkar vara funktionen med Kod (<> - knappen i editorn) som strular till det. Kopierar jag en formel som är direkt angivet i ett inlägg (utan Kod) och klistrar in i cell så fungerar det bra. I det fallet som inte fungerade så spelade det ingen roll om jag klistrar som oformaterad text eller med markör direkt i cell (F2).
 7. Ove Söderlund

  Antal varianter

  Om du har värden i A1:A5 så matar du in följande matrisformel i annan valfri cell och trycker därefter CTRL + SKIFT+ ENTER för att tala om för Excel att det är en matrisformel som avses. =SUMMA(1/ANTAL.OM(A1:A5;A1:A5)) Inspiration till formeln är hämtad från Excel-Easy.com https://www.excel-easy.com/examples/count-unique-values.html Längst ner på sidan finns en förklaring till hur formeln fungerar.
 8. Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18855. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18855 Nytt: Notepad (Anteckningar) har nu automagisk återställning av osparat innehåll när Windows återstartas efter uppdateringar. Windows Sandbox får tillgång till mikrofon samt ett par kortkommandon som aktiverar olika funktioner. Överlag arbetar utvecklarteamet mycket på detta med hjälpmedel och tillgänglighet i Windows Sandbox och som senare kommer att komma till nytta i vanlig Windows-miljö. Utöver detta så som vanligt ett gäng fixar, kända fel och andra mindre förbättringar. Känns som det fortfarande är mycket som sker "under huven" i operativet.
 9. Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18850. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18850 Fortfarande inga nya appar och/eller funktioner under införande men i vanlig ordning en del bugfixande och kända fel som ni kan läsa om i ovanstående länk.
 10. Ove Söderlund

  Kopiera värden mellan flikar

  Arbetsgången jag rekommenderar i detta fall är att försöka göra formler som inte har direkta referenser till föregående veckoflik. Lösningen jag har gjort är att först bara skapa fliken 01, se till att den gör allt som den ska göra. Den cell vars summa ska vara tprt till nästkommande flik har en formel som läser av flikens veckonummer och därifrån skapar en referens till föregående flik. I mitt utvecklingsprojekt så har jag min trpt-summa i cell O18 och jag använder en formel då som läser av cell C9 - se tidigare tråd; Formeln i cell O18 är: =OM($C$9=1;Schema!$J$6;INDIREKT(TEXT($C$9-1;"00") & "!O19")) Naturligtvis får du anpassa cellreferenserna till vad som gäller ditt projekt. Not. förledet i formeln kan kanske utelämnas eller sättas noll eller tomt, kanske så här: =OM($C$9=1;0;INDIREKT(TEXT($C$9-1;"00") & "!O19")) När du sedan är helt klart med fliken 01, att den då gör allt den vill så kan du köra en liten kod-snutt som kopierar fliken, klistrar in och döper om den till 02, 03 osv. Koden lägger du in i en Modul och kör via ALT + F8 Sub Copy_Incremental_Worksheets() Dim intCounter As Integer Dim strWS As String Application.ScreenUpdating = False For intCounter = 1 To 52 strWS = CStr(Format(intCounter, "00")) Worksheets(strWS).Select Worksheets(strWS).Copy After:=Worksheets(strWS) ActiveSheet.Name = CStr(Format(intCounter + 1, "00")) Next intCounter Application.ScreenUpdating = True End Sub
 11. Jag har en liknande arbetsbokshistoria som jag utvecklar här på jobbet där jag har fliknamn på samma vis så här kommer en specialare som du kan kika på, anpassa cellreferenserna efter vad som gäller för dig. Alla veckoflikarna heter 01, 02, 03 osv.. För varje veckoflik har jag årtal i cell C8, årtalet hämtas från annan flik. I cell C9 hämtas veckonr via formeln: =TEXTNUM(HÖGER(CELL("filename";$A$6);2)) Not: termen filename är en liten specialare som får fram hela filnamnet och bladreferensen och vi vill ha ut de två sista tecknen aka fliknamnet. Referensen till A6 är helt enkelt en tom cell i bladet. I cell B13 beräknar jag datum för måndag baserat på årtal (C8) och veckonr (C9), en rätt krånglig formel... =DATUM($C$8; 1; 1)+(($C$9-1)*7)-(((VECKODAG(DATUM($C$8; 1; 1);3)-4)/7-HELTAL((VECKODAG(DATUM($C$8; 1; 1);3)-4)/7))*7-3) I cellerna B14 t.o.m. B17 som är tisdag t.o.m. fredag är det helt enkelt =B13+1, =B13+2 osv.
 12. Ove Söderlund

  Hämta information från excel

  Lite hjälp på vägen: https://sv.tipsandtrics.com/how-integrate-excel-data-into-word-document-764975 Denna artikel är en avplankning och översatt från följande länk: How to Integrate Excel Data Into a Word Document / makeuseof.com, förf. Ryan Dube
 13. Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nu börjar vi (som är inne i Skip-ahead-snurran) resan mot Windows 10 som släpps våren 2020, nämligen 20H1 development branch, och som vanligt när det gäller så här extremt tidiga versioner så finns det all anledning att vara beredd på att allsköns buggar kan dyka upp. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18845 (20H1 dev. branch) F.n. inga nya funktioner under införande men räkna med att det lär dyka upp sådana med kommande builds. I övrigt, förutom en hel del fixar och kända buggar så finns en uppdatering till Emoji 12.0 (tillkom i build 18277). (❁´◡`❁)😁. Emojis kommer du enklast åt med Windows-knappen + . (punkt), då en popup visas och du kan välja emojis som infogas där textmarkören är. Värt att notera är att builds till 19H2 dev. branch till Fast ring kommer lite senare i vår.
 14. Ove Söderlund

  hitta identiska item

  Enklaste lösningen är att sortera på Data och sedan på Item;
 15. Ove Söderlund

  Räkna antal dagar mellan två datum

  Formatera cellerna innehållande datum till Datumformat (ÅÅÅÅ-MM-DD). Formel i B2: (formeln tar hänsyn till om födelsedatum 19 eller mindre så 2000-talet, annars 1900-talet). Kan ge fel om under året om besöksdatum innan födelsedatum, det kräver lite mer formelbyggande om det ska fixas. =DATUM(OM(TEXTNUM(VÄNSTER(A2;2))<=19;20;19) & VÄNSTER(A2;2);EXTEXT(A2;3;2);EXTEXT(A2;5;2)) Formel i C2: =C2-B2
×