Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ahane

Medlem
 • Antal inlägg

  96
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Ahane

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1980-07-08

Profil

 • Ort
  LULEÅ
 1. Monshi, jag misstänker att du måste träna på din teknik. I början så simmade alla förbi mig. Jag var långsammast fast jag kämpade som bara den. Men så läste jag på lite om teknik och kollade lite på Youtube. Mina främsta fel var: - Att jag drog upp knäna mot magen, som i den närmaste har en motverkande effekt. Man ska dra fötterna mot baken istället. - Att jag inte doppade huvudet. Du blir inte strömlinjeformad om du inte doppar huvudet, dessutom kan du få ont i nacken av ansträngning av att ständigt hålla huvudet ovanför vattnet. _Simglasögon_ är nästan ett måste. I början känns det lite obekvämt att doppa huvudet men du vänjer dig snabbt och sen behöver du inte tänka på andningen. Jag får numera sällan vatten i munnen. Jag koncentrerade mig på teknik vilket också gjorde att tiden gick fortare. Vad gäller knäna så tror jag att du menar snärten som man gör vid bröst sim. Jag får ont ibland precis i början av ett pass men bara när jag fortfarande inte är uppvärmd. Efter sisådär 10 min kan jag ta i väldigt mycket. Jag hatade att simma. Hatade. Mp3spelarbältet löste det. Efter mycket letande köpte jag följande: http://www.h2oaudio.com/store/waterproof-armbands/amphibx-waterproof-armband-for-medium-mp3-players-and-phones.html http://www.h2oaudio.com/store/waterproof-armbands/amphibx-waist-extension-belt.html http://www.h2oaudio.com/store/waterproof-headphones/surge-pro-balaced-armature-waterproof-headphones.html Dyrt men värt det.
 2. Jag kommer förstås få mycket skit för följande men jag skriver ändå: Mycket av ovanstående är skrönor samt tips som vänder sig mot personer som tränar på toppnivå där detaljstyrning av vardagen är viktig för att få ut de sista procenten. De flesta har ingen praktisk nytta av sånt. Det är istället bättre att ta i lite extra när man tränar eller slänger in ett extra pass. Tipsen och "trixen" har snarare en motiverande effekt som gör att man tränar mer och bättre. Följden blir att man kan uppleva att tipsen och trixen faktiskt fungerade. Jag tar gärna en Rocky-frukost (råa ägg) om jag ska träna hårt den dagen, det blir lättare att motivera sig att träna extra hårt jag lurar mig dock inte att jag blir hulken för det. För de allra flesta (inkl de som tränar mycket) så räcker det oftast att dra ner på kolhydraterna (så att du slipper bli plufsig) och hitta en träningsform som du gillar. Drar du ner på kolhydraterna så får du automatiskt i dig mer proteiner och fetter. Hittar du en träningsform som du gillar så är chansen att du faktiskt tränar istället för att bara planerar större. Ett starkt tips är simning. Och då menar jag inte 15 min av att "låta bli att drunkna" utan 30-60 min av simning där du känner att du tar i. Om du tycker att det är tråkigt så köp ett vattentätt bälte för mp3spelare. Fungerar toppen. Glöm inte simglasögon och koncentrera dig på tekniken. Diskussionerna i detta område är ändlösa och alla vill ha tips men det man oftast egentligen menar är "genvägar". Det finns några genvägar, bl.a steroider och fettsugning men de är inte särskilt hälsosamma. Personligen har jag tränat styrketräning (blir lätt fet), kampsport, joggning (hög skaderisk), simning och cykling (nästan bara ben). Allt ganska seriöst. Simning är nyast för mig och har på kort blivit en favorit. En sista grej som jag vill nämna. Många börjar äta mer när de börjar träna. Det är naturligt men ät inte för mycket. Många misstar sig och tror att de plötsligt kan äta hur mycket som helst bara för att de tränar. Om du tränar 1 timme per dag så betyder det inte att man kan äta dubbelt så mycket. Lycka till med träningen.
 3. Vill göra en regular expression som matchar tabeller med innehåll och inkludera eventuella nestade tabeller. Om jag kör "<table\b[^>]*>(.*?)</table>" så matchas även <table>..<table>..</table> detta utelämnar sista </table> samt eventuell innehålle innan det. Jag tänkte tt man skulle matcha table men endast om det inte fanns en nästad table inuti men jag lyckas inte skriva en fungerande regex. =(
 4. Ok. Båda verkar helt klart intressanta. Rekommenderar du någon? Priset är så gott som identiskt.
 5. Söker script för SHA-512 för classic asp.
 6. Vilket scope får str i Function minFunktion(str) ... str=nyttvärde ... End Function Ska man deklarera str inne i function, precis i början? Men det borde väl "nollställa" värdet på str.
 7. Jag fick hjärnsläpp. Moderator får gärna ta bort detta. [inlägget ändrat 2008-05-07 19:05:51 av Marcin]
 8. Söker guide för hur man skapar och hanterar hashade lösenord i VBscript i klassisk ASP. Allt jag hittar bygger oftast på användandet av Persits.CryptoManager Finns det inget utan server object?
 9. Om jag visar post med mintabell.id=36 så vill jag ha 8 poster totalt omkring med det idealiska 4 poster innan och 4 poster efter. Detta uppnår jag med SELECT id FROM mintabell WHERE id IN (SELECT BOTTOM 4 id FROM mintabell WHERE id<36) AND (SELECT TOP 4 id FROM mintabell WHERE id>36) MEN: Finns det inte 4 poster före elelr efter så ska allt förskjutas så att jag får totalt 8 records ändå. T.ex. 5 före och 3 efter. Det är inte svårt att göra detta med t.ex. flera recordset men det vore smidigt att kunna göra det i en enda SQL-sats.
 10. OK. Men så här då: if isEmpty(myValue) then dim myValue myValue="Hello!" end if Hur gör jag för att ändra värde på myValue om len(myValue)<2 dvs om myValue är kortare än 2 tecken.
 11. För användarvänlighetens skull. Vissa kombinationener i formuläret är inte tillåtna. Istället för att gömma ett formulärobjekt och riskera att förbrylla användaren så vill jag ha kvar objektet och ge meddelande på varför det inte är tillgängligt. Exempel: Man kan inte bocka i "Avbeställd" om något redan har levererats.
 12. Fungerar inte events på form-objekt som är disabled? Försöker köra en enkelt onclick="alert('Bla bla bla');" när man klickar på en checkbox som inte är tillgänglig men checkboxen verkar inte reagera på events.
 13. I VBScript med Option Explicit: Hur sätter jag nytt värde på en deklarerad variabel (dim) men som jag inte vet säkert om den finns. Vill sätta nämligen kolla om variabeln har tillräcklig textlängd (string) och om inte så vill jag ge variabeln ett nytt värde Scenario i VBScript: Dim myValue myValue="Hello!" .... if not len(myValue)>0 then '/// inte säkert att myValue har deklarerats. myValue="No message" end if Ovanstående funkar alltså inte.
 14. Kan man ha en SQL-query i en kolumn istället för ett värde? Det jag vill göra är en JOIN som hämtar ett värde från en annan tabell. T.ex: Kolumner i Stock: [id] [stockAmount] Products: [id] [productName] [stockId] [virtualStockAmount] Jag vill sedan kunna få värdet i Stock.stockAmount genom att ENDAST köra "SELECT id, productName, virtualStockAmount FROM Tabell2" där virtualStockAmount ska returnera Stock.stockAmount Tanken är att slippa att använda JOIN som nästan alltid används. Hoppas att det framgår hur jag menar. Please, Anjuna Moon. You''re my only hope. - Star Wars [inlägget ändrat 2008-04-11 08:17:24 av Marcin]
 15. Jag tänkte dock: Tabell A innehåller alla produkter och med originalbeskrivning Tabell B innehåller alternativbeskrivning men bara kanske. Ibland finns inte alternativbeskrivning och då blir en vanlig JOIN inte möjlig. Alltså: Om altenativbeskrivning i Tabell B hittas så ska denna användas, annars originalbeskrivning i Tabell B. Tänkte att det kanske blir en NESTED QUERY?
×
×
 • Skapa nytt...