Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hämtaren

Medlem
 • Antal inlägg

  171
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Hämtaren

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.kompislaget.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Upplands Väsby
 1. Nu tycks det bli mer inne att hålla möten via nätet. Vi ser alla när det gäller Coronan att regeringen håller kontakt med folk och företag ute i landet på det sättet. Jag höll själv ett sådan i måndags (16/3-20). Hade fått tips om programmet ZOOM vilket jag laddade ner och mötet fungerade OK för oss 5 som deltog från olika platser i landet. Eftersom jag inte känner till annat och inte sett några tester vill jag fråga dig som finns här om din erfarenhet. Jag har efter mötet fått tips på ett som heter Teams men ej provat. Har något sett några tester av liknande program?
 2. Tack. ska kolla alla och stänga av autoavisering för att se vad som händer. Sen jag släppa på allteftersom för att se om det kommer tillbaka.
 3. OK men jag har inga sådana appar
 4. För ett tag sedan började min Samsung S9 att bete sig egendomligt. Browser Chrome som jag nästan aldrig använt började helt plötsligt att öppna sig och fram kom sidor med kyrylliska (ryska) bokstäver. Jag försökte rensa all historik i browsern men det hjälpte inte. Eftersom jag inte brukade använda den så avinstallerade jag Crome. Det dröjde ett tag men sen började samma egendomliga beteende med min Firefox. Jag har rensat allt jag kan tänka mig komma åt men ändå så dyker dessa sidor upp rätt som det är oavsett vad jag gör med telefonen. Jag har Emsisofts virusprogram i telefonen men dom verkar inte hitta något sådant fel . Är det någon här som blivit utsatt för detta och har ni i så fall kunna stoppa eländet och i så fall hur Hämtaren
 5. Hämtaren

  Emoj

  Jag har en bild av Republiken Jamtlands flagga som jag skulle vilja använda som emoj. Hur skall jag göra? Bifogar bilden på flaggan
 6. Jag har en bild som jag skulle vilja skapa en logga av och som då ska kunna skalas upp och ner för att kunna passa vid olika tillfällen. Finns det något program som jag kan använda för detta? Jag bifogar bilden som jag vill använda.
 7. I denna får man reda på väldigt mycket. Det svåra är att begripa vad allt betyder och hur man ska göra när något uppstår som jag tycker verkar konstigt. Jag kollar på Processer och ser hur många procent av olika minne CPU Disk etc som används. Disk visar rätt ofta uppemot 100 % men ingen av angivna processer ser ut att använda mer än delar av procent. De allra flesta ingenting. Kan någon säga mig vad som är fel för knappast ska den gå upp i 100 % och inramas med rött.
 8. Hämtaren

  Startlog

  Ja detta gick bra men i logfilen ligger allt sen start så de gäller att kolla slutet ;Men OK. Finns det någon som kan säga vilka drivers, processer och tjänster som går igång i en REN Windows 7? Visste jag det så skulle jag kunna stänga alla övriga och se om det blir bättre. Blir det bättre skulle jag sedan kunna öka på för att se vilka som ställer till det så att hela datorn segar ner sig och allt som oftast meddelar (svarar inte) vilket program som än körs igång. Det verkar också vara så att när jag kollar vilka processer som är i gång anges antalet nedanför men räknar jag de som visas blir det alltid färre. Det innebär att det körs många processer som jag inte får veta om.
 9. Hämtaren

  Startlog

  Vet någon om det finns något program som kan laddas allra först när man startar datorn och som kan logga vilka program, processer och tjänster som går igång och i vilken ordning.
 10. Jag köpte en burk luft (vårluft) Den blev bättre. Bl a startar den snabbare men värmen kommer ändå upp i samma gradtal. Jag testade även ett annat program som håller koll på värmen men värdena var ungefärligt desamma. Finns det något program som kan visa i vilken ordning filer processer och tjänster startar. Jag brukar vilja kolla i aktivitetshanteraren det som går att se där men nu startar den väldigt sent så jag skulle vilja ha koll på vad som händer när.
 11. Jag kan tänka mig att jag gjorde en sökning i utforskaren. Jag testade nu och höll koll på tempen och då toppade den vid 69 men ligger gärna över 60. Jag öppnade en del andra program och gjorde om Prtscrn och det ökade tempen. Nu har jag ett femtontal flikar i Firefox öppen medan jag skriver detta och då verkar den hålla sig under 60. Hur skulle jag kunna förbättra detta tror du? PS Jag har startat en ny omgång och försökt kolla. Från start låg min på 37/36 och max på 49/50. När jag suttit och jobbat ett tag med som jag ser det enkla grejer som att läsa mail göra lite sökningar i utforskaren och i Firefox, öppna pain och office så går max upp i 73/79 DS
 12. Nu har jag kört programmet som kollar temp några ggr. Nu senaste gången när jag startade PC:n hade den följande värden Värde Min Max Core #0 46 48 56 Core #2 45 45 58 Jag tog en ögonblicksbild som jag bifogar. Vad göra sen?
 13. När jag startar den är den kall men samma problem uppstår direkt när jag ska öppna en browser (Firefox) eller utforskaren etc. Efter att jag haft den igång ett tag blir den naturligtvis varm men ingen plast smälter eller att jag skulle bränna mig själv så den håller sig ivf under 37¤. Kan jag läsa någonstans om vilka processer som Windows 7 som minimum skall starta automatiskt liksom vilka tjänster som bör vara autostartade?
 14. Inte direkt men felet visar sig även när datorn varit stängd och jag startar upp den. Den blir något varm på undersidan efter att jag använt den en stund men den blir inte het för inget smälter av plast under den och det går att ta på den över allt.
 15. Tar ledigt Återkommer om ngra dar
×
×
 • Skapa nytt...