Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hämtaren

Medlem
 • Antal inlägg

  167
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Hämtaren

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.kompislaget.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Upplands Väsby
 1. Hämtaren

  Emoj

  Jag har en bild av Republiken Jamtlands flagga som jag skulle vilja använda som emoj. Hur skall jag göra? Bifogar bilden på flaggan
 2. Jag har en bild som jag skulle vilja skapa en logga av och som då ska kunna skalas upp och ner för att kunna passa vid olika tillfällen. Finns det något program som jag kan använda för detta? Jag bifogar bilden som jag vill använda.
 3. I denna får man reda på väldigt mycket. Det svåra är att begripa vad allt betyder och hur man ska göra när något uppstår som jag tycker verkar konstigt. Jag kollar på Processer och ser hur många procent av olika minne CPU Disk etc som används. Disk visar rätt ofta uppemot 100 % men ingen av angivna processer ser ut att använda mer än delar av procent. De allra flesta ingenting. Kan någon säga mig vad som är fel för knappast ska den gå upp i 100 % och inramas med rött.
 4. Hämtaren

  Startlog

  Ja detta gick bra men i logfilen ligger allt sen start så de gäller att kolla slutet ;Men OK. Finns det någon som kan säga vilka drivers, processer och tjänster som går igång i en REN Windows 7? Visste jag det så skulle jag kunna stänga alla övriga och se om det blir bättre. Blir det bättre skulle jag sedan kunna öka på för att se vilka som ställer till det så att hela datorn segar ner sig och allt som oftast meddelar (svarar inte) vilket program som än körs igång. Det verkar också vara så att när jag kollar vilka processer som är i gång anges antalet nedanför men räknar jag de som visas blir det alltid färre. Det innebär att det körs många processer som jag inte får veta om.
 5. Hämtaren

  Startlog

  Vet någon om det finns något program som kan laddas allra först när man startar datorn och som kan logga vilka program, processer och tjänster som går igång och i vilken ordning.
 6. Jag köpte en burk luft (vårluft) Den blev bättre. Bl a startar den snabbare men värmen kommer ändå upp i samma gradtal. Jag testade även ett annat program som håller koll på värmen men värdena var ungefärligt desamma. Finns det något program som kan visa i vilken ordning filer processer och tjänster startar. Jag brukar vilja kolla i aktivitetshanteraren det som går att se där men nu startar den väldigt sent så jag skulle vilja ha koll på vad som händer när.
 7. Jag kan tänka mig att jag gjorde en sökning i utforskaren. Jag testade nu och höll koll på tempen och då toppade den vid 69 men ligger gärna över 60. Jag öppnade en del andra program och gjorde om Prtscrn och det ökade tempen. Nu har jag ett femtontal flikar i Firefox öppen medan jag skriver detta och då verkar den hålla sig under 60. Hur skulle jag kunna förbättra detta tror du? PS Jag har startat en ny omgång och försökt kolla. Från start låg min på 37/36 och max på 49/50. När jag suttit och jobbat ett tag med som jag ser det enkla grejer som att läsa mail göra lite sökningar i utforskaren och i Firefox, öppna pain och office så går max upp i 73/79 DS
 8. Nu har jag kört programmet som kollar temp några ggr. Nu senaste gången när jag startade PC:n hade den följande värden Värde Min Max Core #0 46 48 56 Core #2 45 45 58 Jag tog en ögonblicksbild som jag bifogar. Vad göra sen?
 9. När jag startar den är den kall men samma problem uppstår direkt när jag ska öppna en browser (Firefox) eller utforskaren etc. Efter att jag haft den igång ett tag blir den naturligtvis varm men ingen plast smälter eller att jag skulle bränna mig själv så den håller sig ivf under 37¤. Kan jag läsa någonstans om vilka processer som Windows 7 som minimum skall starta automatiskt liksom vilka tjänster som bör vara autostartade?
 10. Inte direkt men felet visar sig även när datorn varit stängd och jag startar upp den. Den blir något varm på undersidan efter att jag använt den en stund men den blir inte het för inget smälter av plast under den och det går att ta på den över allt.
 11. Tar ledigt Återkommer om ngra dar
 12. En bärbar som blivit mer stationär
 13. En bärbar som numera inte bärs så mycket
 14. Jag har Emsisoft Anti-Malware. Bäst i test men aldrig testat PC för alla. Windows brandväggen är på och har inte meddelat något negativt. Det brukar flyga en dammsugarborste över PC:n vid vissa tillfällen.
 15. Hej Nu har jag tagit mig tid att köra sfc. Men den hittar inget som går att reparera eller på annat sätt som den reagerar. Repairing 0 components avslutar den med. Finns det något ytterligare att göra/köra? När jag är inne på den sida där #33 står får jag detta fel.. Ett skript på den här sidan kan vara upptaget eller ha slutat att svara. Du kan stoppa skriptet nu, öppna det i en avlusare, eller låta skriptet fortsätta. Skript: http://static.adbutter.net//dco/jquery/jquery-1.8.3.min.js:2
×
×
 • Skapa nytt...