Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Graylingman

Medlem
 • Antal inlägg

  136
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Du ska verkligen inte be om ursäkt, tvärtom! Att inte bara få instruktioner om vad som ska göras, utan även chansen att förstå och lära mera är guld värt. Dessutom på ett pedagogiskt sätt. Tack för det!
 2. Såhär är det... Jag har fiber från Hammarö Stadsnät och i det lilla skåpet där fibern kommer in sitter det jag kallat för "medieomvandlare". En enhet som heter CTS HES 3106, som kanske egentligen heter fiberkonverter? Eller mediabox kanske? Intill den sitter en "plint" med ett antal uttag och mellan fiberkonvertern och uttaget går den numera utbytta kabeln, dvs till "ingången i väggen". Från "plinten" går sen kablar i väggarna till ett antal nätverksuttag i huset och i ett av dessa har jag anslutit routern. Som ni märker har jag dålig koll på vad grejorna heter När det gäller mitt abonnemang hos Telia så kallas det Bredband 250/250 och Telia skriver såhär: HASTIGHET Hastigheten på din beställda tjänst är 250 Mbit/s och tjänsten har ett godkänt hastighetsintervall som är 200-250 Mbit/s ner och 50-100 Mbit/s uppströms Nu funkar det i alla fall och jag är nöjd, glad och tacksam för den hjälp jag fått här
 3. Heureka! Jag kom på att det ju faktiskt fanns en kabel till i systemet, nämligen den mellan medieomvandlaren och "ingången i väggen" och nu funkar det! Jag får 240/95. Tack för hjälpen!
 4. Bra fundering! Tyvärr har jag nu testat med båda de inblandade kablarna och fått runt 240/90 direkt i mediaomvandlaren. Trådlöst går väldigt långsamt med min gamla laptop, och i den stationära tror jag inte jag har möjlighet att köra trådlöst, Min granne hittade ett test av routern och enligt det ska routern ha en routing throughput på 700 Mbit/s eller nåt... Och även om inte gränssnittet ser exakt likadant ut tror jag att jag har NAT-boost aktiverat... https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/32604-tp-link-archer-c9-reviewed?showall=&start=1&fbclid=IwAR3xgpEtWmkJakWUP1mgb6592fUle4umsB7gn5PFzsq9Rkf1qz1x3ki1y7s
 5. Noterar att det ju om man ska vara petig blev viss förbättring med den nya routern. Har numera alltså runt 90 Mbit/s nedströms i stället för runt 70 som jag hade igår.
 6. Nähäpp... så enkelt var det alltså inte. Gick till Kjell och köpte denna router: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/natverk/tradlost-natverk/tradlosa-routrar/tp-link-archer-c9-tradlos-router-ac1900-p61520 som enligt uppgift skulle lösa mina problem. Tyvärr hjälpte det inte. Jag ligger fortfarande på runt 90 Mbit/s såväl uppströms som nedströms Hur fanken ska jag veta vilken router jag ska köpa???
 7. Låter bra! Jag går och snackar med Kjell på lunchen! Tack!
 8. Super! Kopplade in direkt i fiberkonvertern och fick 240/93. Alltså var routern flaskhalsen! Jättestort tack! Hur hittar jag en router som klarar detta? Vilka specar ska jag kolla på? Se t ex specar i mitt inlägg från 20.07 igår.
 9. Varför erbjuder då Telia m fl Bredband 1000/1000, eller 500/500 eller som i mitt fall 250/250? Fattar ingenting, känner mig som en idiot...
 10. Då kan jag alltså inte utifrån specen avgöra om den routern skulle lösa mitt problem? Eller?
 11. Är det det som i specen ovan anges som Trådlös hastighet 1300 Mb/s och Nätverksport - hastighet 1000 Mb/s ? Eller fattar jag fel?
 12. Tack! Hittar detta i moderkortets specar: LAN Realtek® 8111GR, 1 x gigabit LAN-styrenhet Betyder det att det är routern som är flaskhalsen? I så fall: Skulle t ex den här knuffa upp hastigheten till 250/250? https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/natverk/tradlost-natverk/tradlosa-routrar/d-link-dir-853-tradlos-router-ac1300-p62068
 13. Du kan detta mycket bättre än jag. Jag trodde att detta var det intressanta Max. Link Rate Up to 300 Mbps Angående nätverkskort och moderkort:
 14. Det verkar inte vara routern i alla fall https://www.belkin.com/us/p/P-F9K1102/ Hur hittar jag specar för datorns nätverkskort? Datorn är ett några år gammalt hemmabygge som jag inte byggt själv. Att dela filer mellan datorer har jag ingen aning om hur jag gör. Jag har inte satt upp nåt nätverk här hemma.
 15. Förresten.... Routern är en rätt gammal Belkin. Kan den vara flaskhalsen?
×
×
 • Skapa nytt...