Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hubbemannen

Medlem
  • Antal inlägg

    130
  • Gick med

  • Senaste besök

Om hubbemannen

  • Medlemstitel
    Aktiv

Profil

  • Ort
    MALMÖ
  1. Hej Cecilia! Nu ska du (och alla andra) få höra/läsa: IE8 är som en liten unge - man måste tjata för att poletten ska trilla ner och de gör som man säger. Matat in webadressen www.youtube.com, får felmeddelande och klickar refresh ett antal gånger och Voilá: YouTube dyker upp!!! Sen måsta man förståss tjata ett par gånger när man vill se klippen oxå! Alltså: Problemet är hur vi får IE8 att komma ihåg hur duktigt det kan vara så vi inte behöver tjata varje gång vi vill se YouTube. Vänliga hälsningar /Hubbemannen
  2. Hej Cecilia! Nu är det ju riktig felsökning på gång - kalas! DNS Servrar fasta linan: 84.246.88.10 84.246.88.20 DNS Servrar mobila bredbandet: 130.244.127.161 130.244.127.167 Återigen: Det egenartade är alltså att Firefox hittar YouTube oberoende av lina medan IE8 inte hittar YouTube på mobila bredbandet. Dvs Firefox är nöjd och glad med det mobila bredbandets DNS Servrar. Rimligtvis har inte IE8 några egna idéer om vilken DNS-server som ska användas eller...? (Mobila bredbandets DNS Servrar svarar inte på ping, men det är väl inte helt ovanligt att DNS-servrar inte är pingbara? Fasta linans DNS-Servrar svarar dock på ping). ping www.youtube.com svarar (förståss) på mobila bredbandet. Vänliga hälsningar och tack för hjälpen /Hubbemannen
  3. Hej Mellin! Tack för att du försöker ge ett svar. Det må vara att YouTube inte "supportar" IE8 men likväl spelar IE8 och YouTube tillsammans då den fatsta linan används - så som jag skrev i min ursprungliga fråga. Dessutom har jag ett par datorer till med IE8 och där spelar YouTube utan knorrande. Notera särskilt att problemet är att IE8 med mobila bredbandet inte ens fattar att www.youtube.com är en giltig webadress. Det är det som felet HTTP 400 innebär. Någon som har ett bättre förslag till lösning? Vänliga hälsningar /Hubbemannen
  4. Hej! Har en lite äldre bärbar dator med WinXP och webläsarna Internet Explorer 8 och Firefox. Märkligt nog kan Firefox ansluta till YouTube och spela upp t.ex. videoklipp och musik, medan Internet Explorer 8 tycker att det inte går att hitta YouTube och ger felet HTTP 400. Hur rättar man till det?? Ovanstående gäller när jag kör det mobila bredbandet. Med fast lina funkar även IE8 och YouTube ihop. Förslag på hur jag kommer tillrätta med detta mottages tacksamt. Vänliga hälsningar och tack för hjälpen. /Hubbemannen
  5. Hej Johan A!! Tack för precis de länkar jag behövde!! Mvh hubbemannen PS Hur delar man ut poäng?
  6. Hej! Läser lite böcker om SQL Server 2008, och där skriver man om de olika utgåvor av systemet som finns. Bl. a. nämns Developer Edition, som är tänkt för en användare som vill testa och lära sej och som således inte får användas i produktion. Den säljs för motsvarande ca 500 SEK och sägs kunna "spela" på en enklare burk för hemmabruk och som inte har ett server-operativ. När man kommer till återförsäljarna (svenska och internationella; MS säljer den inte längre själva) är förvirringen stor och ingen lyckas reda ut vad som egentligen krävs, så frågan är: Kan E32-00816 - Microsoft SQL Server 2008 R2 Developer Edition köras under Windows XP SP3? Någon som vet, som kanske rentav har ett eget ex av Developer Edition? Tack för hjälpen. Mvh Hubbemannen
  7. Hej alla! Problemet är löst. Man kan tydligen ta hem en Flash-installation i två "smaker", där den ena nog innebär att man tar hem en "starter" och denna i sin tur tar hem resten via nätet. Den andra varianten innebär att man tar hem allt som behövs i "ett paket". Om man väljer det senare sättet så låter sej Flash-plugg-innet för Firefox installeras, så nu spelar det som det ska. Det var väl tur jannejanne att du listade ut att problemet låg i min dator! Det hade jag aldrig kunnat tänka ut själv. Mer specifikt hänger det antagligen samman med att brandvägg och/eller antivirusprogram hindrade "startern" att göra sitt jobb. Underligt dock att dessa inte poppade upp ett meddelande som förkunnade hur duktiga de varit som stoppat förmodat slemma nätaktiviteter. Kör Norton Internet Security. Mvh hubbemannen
  8. Hej Monshi! Tack för ditt förslag. Avinstallera/ominstallera kan nog bli lite kul. Som tidigare sagts "ser" inte Firefox Plug-in-hanterare den version av Flash-spelaren som den så stolt deklarerar att den minsann disablat. Någon Firefox Flash-plug-in syns inte heller i Kontrollpanelens Add/Remove Programs. Däremot finns Adobe Flash Player 11 Active X i Add/Remove Programs. (Detta är det enda "Flashiga" som finns där). Det är nu det roliga kan börja: Avinstallera Adobe Flash Player 11 Active X Installera Firefox-plugg-in först och sedan ActiveX:en för IE? Om jag börjar med ActiveX:en för IE hamnar jag väl i samma läge som jag redan är, eller??? Ska man tro att ActiveX:en för IE blir sur om jag börjar med att installera Firefox-plugg-in? Finns det nåt sätt att säkra sej mot att åter hamna i samma dead end som jag är i nu?? Suck, vad livet är besvärligt ibland! Det allvetande Googlet berättar på sina ställen att det kan vara ett elände att hitta och avinstallera alla Flash-rester som ev. kan finnas på en Windows-dator. Förslag på hur jag hittar andra Flash-rester och tar bort dem? Ibland pratas det om Adobe Flash-Player, ibland om Macromedia Flash-Player. Är det samma sak? Mvh hubbemannen
  9. Hej jannejanne! Tack för ditt förslag, men ursäkta en yngling - vad är meningen med att backa från version 8 till version 3 av Firefox??? Ser nog helst att jag får senaste versionen av Firefox att spela med senaste versionen av Flashplayern. Mvh hubbemannen
  10. Hej! Min Firefox (8.0.1, engelsk, på engelskt XP SP3) visar bara en platshållare för Flash Player och spelar aldrig upp nånting. I platshållaren förkunnas att Firefox stängt av (disablat) "an outdated version of Adobe Flashplayer, for security reasons". I listan över Firefox-plug-ins finns inte Flash playern med; hade väntat mej att den skulle finnas där, markerad som disabled. Hämtar hem en fil från Adobe som påstås installera det här plugg-innet till Firefox, men det resulterar bara i att installeraren säger att den nerladdade installationen inte kunde konfigureras och någon Flash player syns inte till. Nånstans såg jag ett tips om att disabla Adobe Reader och stänga ner Firefox när installationen skulle göras - det hjälper inte, samma usla resultat! (Varianten för Internet Explorer funkar dock) Vad ska jag göra för att Firefox och Flash Playern ska spela ihop? Tack för hjälpen. Mvh Hubbemannen
  11. Hej Cecilia! Tack för infon. Länken du gav mej leder till en sida som förkunnar att jag har svenskt Windows. Det är inte sant; min version av XP är engelsk. Spelar det någon roll? Mvh Hubbemannen
  12. Hej! Har både IE7 och Firefox som web-läsare på min dator. Den ena begriper att Flashplayer är installerat, inte den andra. Har valt följande länk för exemplets skull: (unna er gärna att titta på hela - alldeles underbart vackert!) HJÄLP!! Det verkar stört omöjligt att skriva in en länk som går att göra Copy-Paste på!! Den inbyggda intelligensen bäddar in det som länken pekar på och de sätt jag försökt lura den här intelligensen på resulterar bara i felmeddelanden!! SUCK!!! Klistrar jag in den i IE7 spelar det, högerklickar jag i "player-rutan" och väljer About Adobe Flash Player 11.1.152.55.... öppnas en sida som berättar mer om spelaren. När jag klistrar in länken i Firefox (7.0.1) förkunnar "player-rutan" att jag måste uppgradera Adobe Flash Player för att kunna se klippet. Dessutom sägs att jag ska uppgradera till Flash Player 10!!! Vad göra? Tack för hjälpen! Hubbemannen
  13. Hej Larsson! Välkommen till klubben! Verkar som om du haft mer otur än jag eftersom inte heller FireFox funkar för dej. Ser du någon skillnad om du har Admin-privilegier kontra om du är "vanlig användare"? Vi har uppenbart råkat ut för samma klanterier hos tredjeparts-leverantörer - fast i mitt fall var det Microsoft själva som strulade till det. Jag har hela tiden haft en känsla av att det är någon enkel liten detalj som stökat till det - och det är precis vad det var i mitt fall! Googling på problemet ger en uppsjö svar, där många håller WinGuiders kaliber (dvs strunt), några föreslår omfattande reparationsarbeten som leder till ett h-e när man ska sätta tillbaka diverse saker dit man vill ha dem. Men så hittade jag http://www.winhelponline.com/articles/202/1/PNG-images-are-not-displayed-on-Web-sites-in-Internet-Explorer.html Aha, återställa registerinformation! Tog hem .zip-filen, packade upp, öppnade varianten för XP med Notepad och studerade svårt. (Kör ALDRIG in .reg-filer i registret utan vidare!). Genast faller misstankarna på nyckeln [HKEY_CLASSES_ROOT\pngfile\shell] som ska ha Default-värdet "open" (OBS inga fnuttar i registret) Loggar in som Admin, öppnar regedt32 och kollar nyckel och värde, som nu är "no value set". Ändrar till "open". Loggar ut och sen in som vanlig användare. Och gissa vad? IE7 funkar som den ska och kan visa .png-bilder på websidor och knappar i Print Preview-vyn! Hoppas du kan göra mej sällskap ut ur den här eländiga "no .png in IE7" - klubben på samma enkla sätt! Det återstår dock att förklara varför Admin-konton och icke-admin-konton funkade på olika sätt med "no value set" i registret. Här har du din chans att revanschera dej WinGuider; kan du ge ett stringent och korrekt svar på detta glömmer vi att du hittills bara "bidragit" med skryt, skrävlande, nonsens och struntprat. Mvh Hubbemannen
  14. Hej WinGuider! Tack för ditt tips! Hade otroligt stor nytta av dina synpunkter för att komma närmare problemets lösning! Nä, jag vet att man inte ska vara otacksam och att jag bryter mot e-forums regler nu, men - uppriktigt sagt - vad är meningen med ditt inlägg annat än att du vill försöka briljera med en massa nonsenssnack? Tyvärr är jag inte ett dugg imponerad. Att det behövs en massa meckande för att få icke-admin-konton att funka i XP är rent struntprat. De gånger detta strular hänger ofta samman med uselt skrivna programvaror - det är mer än en utvecklare som gjort sina alster med fulla admin-rättigheter, testat med samma rättigheter. När sedan progget släpps till "vanliga" användare är risken stor att det smäller. Är det XP:s fel eller är det utvecklaren som varit klantig? Hoppas fortfarande att någon mer seriöst lagd forummedlem kan peka mej i rätt riktning! Mvh Hubbemannen
  15. Hej Jari! Tack för ditt förslag, men jag hittar ingenstans i beskrivningen av Fix It att den skulle hitta och åtgärda det aktuella problemet. Läser jag slarvigt? Jag är tyvärr - av erfarenhet - misstänksam mot den här typen av "fix"-hjälpmedel som inte riktar sej mot det specifika problem som är för handen. Har varit med om att de skapat mer oreda än reda och man har inte minsta aning om hur man rättar till det. Verktyget tycker ju att det har fixat problemet! Eftersom fenomenet jag beskriver är väl avgränsat misstänker jag att det också måste finnas en avgränsad lösning, men vilken? Fler förslag mottages gärna! Mvh Hubbemannen
×
×
  • Skapa nytt...