Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Yellow dog

Medlem
 • Antal inlägg

  138
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om Yellow dog

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://beelzebubs.net

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Jag söker efter någon form av script som är litet och snabbt där jag kan ha en liten bild (förminskad) som blir stor (fullstorlek) när man för muspekaren över den. Jag vill också att den stora bilden alltid visas på samma ställe. Ett exempel på hur jag menar visas här: nwn.nordicweather.net Klicka på/välj tabeller, för sedan muspekaren över bilden som liknar en kamera (till höger i bild), efter någon sekund så visas bilden från en web/väderkamera ungefär mitt i bild. Har försökt med d.i.v tooltip script men har hittills inte hittat något som fungerar som jag vill. Det det oftast faller på är att det vill följa muspekaren eller visas relativt till var muspekaren pekar på bilden. Har lagt x antal timmar på att ladda ner, modifiera och prova ett X antal script, så om någon vänlig människa har ett bra tips på var man kan hitta det jag söker så vore jag mycket tacksam. Planen är att använda det på samma/liknande sätt, tanken är att använda en förminskad bild av den ifrån min web/väderkamera och när någon för muspekaren över den så visas bilden i fullstorlek över det som då finns i bakgrunden.
 2. Tack Cluster Ser ut som det borde fungera, har mixtrat lite så vi för se om den somnar i kväll eller om jag får gå ut och "lägga" den
 3. Yellow dog

  Inta viloläge

  Att inta viloläge är väll nått som de allra flesta av oss gör, fast hur får jag min dator att inta viloläge på ett visst klockslag? Och hur gör jag sen för att få den att starta upp igen också detta på ett visst klockslag. Har kollat lite i schemaläggaren fast inte lyckats hitta något användbart, så någon som har en ide. Som ex. kan vi säga att datorn skall "somna" kl.19:30 och vakna kl.06:30. Detta borde väll vara praktiskt möjligt, eller?? Datorn används för att driva en webbkamera och då känns det lite onödigt att ha det hela igång när det är beckmörkt ute. Därför tänkte jag schemalägga det hela så det skötte sig självt (förhoppningsvis). Os är windows 7 ultimate.
 4. Tack Thomas Det löste sig ändå genom att skriva om lite kod.
 5. Och för alla er som nu inte är några mästare på PHP så kommer ett tipps! Ibland händer det att webbhotellen inte stödjer funktionen file_get_contents då kan man oftast byta ut denna mot curl Och för att hämta mer är en fil så kan man använda sig av detta. //Fil nr.1 $url1 = 'http://www.sokvag.net:80/files/fil1.txt'; $path1 = 'nwn/cache/fil1.txt'; //Fil nr.2 $url2 = 'http://www.sokvag.net:80/files/fil2.txt'; $path2 = 'nwn/cache/fil2.txt'; //Fil nr.1 $ch1 = curl_init($url1); curl_setopt($ch1, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); curl_setopt($ch1, CURLOPT_TIMEOUT, 40); //Fil nr.2 $ch2 = curl_init($url2); curl_setopt($ch2, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); curl_setopt($ch2, CURLOPT_TIMEOUT, 40); //Fil nr.1 $data1 = curl_exec($ch1); //Fil nr.2 $data2 = curl_exec($ch2); //Fil nr.1 curl_close($ch1); //Fil nr.2 curl_close($ch2); //Fil nr.1 file_put_contents($path1, $data1); //Fil nr.2 file_put_contents($path2, $data2); Detta har fungerat för mig, men det kanske är möjligt att göra på fler sätt. Och för alla er som nu ÄR mästare på PHP - Ni kanske har lösningen på detta
 6. Då sidan tar några sekunder att ladda så skulle jag vilja ha en text som kommer upp som det står något i stil med "Var vänlig vänta medan sidan laddas" Hur löser man detta?? Har googlat men inte hitta något (än) Så tipps mottages tacksamt
 7. Vill alltså ladda ner tre filer med olika namn: bubbledata maindata topdatamulti Och sedan spara dem under cache. Är det verkligen praktiskt möjligt att föra detta med function eller är det bara jag som inte fattat hur.
 8. Hur använder man curl om man vill hämta mer än en fil. Är inte så insatt i detta med PHP men har experimenterat lite då jag inte lyckades få file_get_contents att fungera. Har lyckats få curl att ladda ner filen jag behöver men problemet är här att jag inte vet hur jag skall bära mig åt för att hämta de andra filerna. Så här såg koden ut från början och varför den inte fungerade har jag ingen "susning" om $bubblejson = file_get_contents('http://www.sokvag.net:80/files/bubbledata.json'); file_put_contents($globalsettings[mainfolder].'cache/bubbledata.json',$bubblejson); chmod($globalsettings[mainfolder].'cache/bubbledata.json', 0666); $mainjson = file_get_contents('http://www.sokvag.net:80/files/maindata.json'); file_put_contents($globalsettings[mainfolder].'cache/maindata.json',$mainjson); chmod($globalsettings[mainfolder].'cache/maindata.json', 0666); $topjson = file_get_contents('http://www.sokvag.net:80/files/topdatamulti.json'); file_put_contents($globalsettings[mainfolder].'cache/topdatamulti.json',$topjson); chmod($globalsettings[mainfolder].'cache/topdatamulti.json', 0666); Men som jag skrev innan så har jag mixtrat lite och fått detta att fungera $url = 'http://www.sokvag.net:80/files/bubbledata.json'; $path = 'nwn/cache/bubbledata.json'; $ch = curl_init($url); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 40); $data = curl_exec($ch); curl_close($ch); file_put_contents($path, $data); Fast hur gör man lättast nu för att infoga så jag laddar ner de två resterande filerna?
 9. Har kollat på den och ett par andra och nästan hittat något som passade fast när jag skulle teckna ett avtal så stod det inte samma pris i avtalet som det pris de angav på sin sida, så jag har skickat dem ett mail och bett dem redogöra för vad det är som gäller och varför priserna skiljer. Fast elskling och elprisfajten är ju inte riktigt samma sak. Elprisfajten upphandlar ju el åt sina medlemmar och kan på så satt pressa priset. Detta är vad de påstår själva. Fast det finns ju inga som helst referenser. Den ena av dem har ju bedrivit liknade verksamhet förut, så jag vet inte. Var och en får dra sina slutsatser så drar jag mina och jag har inte blivit övertygad.
 10. Satt och googlade lite då jag är på G att byta elavtal. Hittade då http://elprisfajten.se/ någon här som vet något om det eller rent av är medlem? Har surfat runt lite på deras sida, det som dock gör mig lite reserverad är att det inte finns någon info. om vilka som driver det. Det enda som finns är kontaktuppgifter via ett formulär. Känns lite skumt eller är det bara jag som är extremt misstänksam.
 11. Kan väll försöka.......... Föra att formatera hårdisken i Windows 7! Start -> Kontrollpanelen ->Administrationsverktyg ->Datorhantering ->Lagring ->Diskhantering Sedan högerklickade jag på disken jag ville formatera och följde de val som kom upp.
 12. Hur går jag till väga för att formatera min nya hårdisk som jag nu monterat i sitt hårddiskkabinett? Kör Win7 och under Enheter och skrivare finns den med fast om jag tittar under Dator så syns den inte. Vet inte om detta har med att gör att disken inte är formaterad eller om det beror på något annat. Någon här som vet hur man skall gå till väga eller vad som ev. kan va fel. ****************************************************************************** Problemet löst, fick starta en XP burk för att komma på hur jag skulle göra i 7:an. (Tråden kan tas bort)
 13. Hur stor hårdisk kan man stoppa i ett sådant här usb fodral? http://www.logilink.org/showproduct/UA0041A.htm (Vi talar om termen GB) Eller finns det ingen max gräns?
 14. Lyckades rätta alla stiften på processorn enligt tipps från Flyfisherman, dock verkade skadan ändå vara skedd då jag nu fick upp cpu faild. Men det finns ju de som lever på att sälja beg. dator delar så nu lever liket igen......... Vi får se hur länge! Tack för alla tipps och moraliskt stöd
×
×
 • Skapa nytt...