Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Camille

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Saken är den att Windows XP inte tillåter att man tar ut hårddisken med systemet och sätter in den i en annan dator. Windows 98 går bra och t.om. Windows 2000 funkar, men XP har unika identifierare för maskinvara som ett steg i licenshanteringen. Du kan prova att boota från CD:n och "reparera" din installation, vilket är det bästa alternativet. Du behöver inte formatera om disken. Om du klarar att reparera Windows kommer du att ha kvar alla filer och programmen går att köra. Även om det inte skulle gå kan du spara dina filer genom att koppla in hårddisken på en annan dator som slave. Formatera sidan disken (valfritt, men det är bäst att börja på en tom hårddisk), bygla om, eventuellt kopiera tillbaka dina filer, koppla in till Compaqen och installera Windows på nytt. Programmen måste du också installera om på nytt. Ett sista alternativ är att du installerar om Windows på hårddisken i en annan mapp (helst). Formatera inte disken. Du kommer att ha kvar dina filer men inte dina program. Om datorn är väldigt gammal (en f.d. företagsdator från Compaq låter inte helt ny) kan man diskutera om man överhuvudtaget ska köra XP på den. Men i varje fall ska du inte behöva formatera bort dina filer bara för att installera Windows. Edit: Vanliga moderkort och hårddiskar tillåter faktiskt att man byglar lite hej vilt, man ska åtminstone se en disk. Har du bara en disk spelar det ingen roll hur du byglar den. Mastern kopplas till den svarta och moderkortet till den blå kontakten (om det är en snabb ATA med 80 ledningar, annars spelar det ingen roll). [inlägget ändrat 2006-04-04 12:16:57 av Camille]
 2. Jag har ett ganska märkligt problem i Word... Jag har skapat flera nya inloggningar i Windows 2000 efter att ha installerat Word 2003. När användarna försöker komma åt Word eller öppna en Word-fil försöker datorn installera Word en gång till, men om man trycker på Avbryt startar Word utan problem. Någon som sitter med svaret?
 3. Jag har importerat en film till Premiere och nu vill jag lägga in subtitles i filmen. Hur gör jag egentligen? (Och går det att bränna dem till DVD som valbara subtitles - flera språk?)
 4. Det finns flera verktyg, ett som är just länkverktyget men det tycks inte fylla någon funktion alls. På tidsaxeln kan man ju lägga in klipp som man importerat, och de går att dela, men när man ska sätta ihop klipp så går det inte vad man än trycker på =(
 5. Hur gör man ett enda lager svartvitt eller i gråskala utan att påverka andra lager? (Enkel fråga - inget intuitivt svar)
 6. Hur länkar man två klipp på Timeline i Premiere? Jag vill alltså sätta samman två klipp till ett (det omvända "Razor at edit line"). Skriv gärna hur man gör steg för steg eftersom Link Tool inte tycks fungera om man bara klickar på den.
 7. Tack så mycket, det fungerar bra. Fastnade för ImageReady > exportera som gif>lägg in direkt i Premiere.
 8. Hej allihop! Efter att ha tittat på Jasc Animation Shop (och tyckt att det är helt värdelöst), undrar jag om någon kunde ge mig ett tips på ett bra animeringsprogram. Det enda den måste kunna är att låta ett enkelt objekt (förgrundsbild) flytta sig i en rak linje tvärs över skärmen (bakgrundsbild) utifrån en startframe och en slutframe. Och sedan kunna spara den i AVI/MPG-format. Tack på förhand.
 9. Hej allihop! Jag vill animera en bitmapp som rör sig i förhållande till en bakgrundsbild. T.ex. En boll som rullar på en bakgrund föreställande en gräsmatta. Finns den funktionen i Jasc animation Shop och i så fall hur använder man den? [inlägget ändrat 2005-02-21 09:36:50 av Camille]
 10. Finns det någon butik i Göteborg med kranskommuner där man kan köpa en CFX-9950GB PLUS eller en CFX-9970G för ett hyggligt pris? Senast jag var inne på Wettergrens och kollade begärde de 300 kronor plus 200 kronor i fraktavgift - för en 10 cm. lång SB-100-kabel.
 11. Skulle eventuellt gå att omvandla till en raptext. Undrar hur reglerna för upphovsrätt ser ut.
 12. Jag har alltid använt Texas miniräknare. Köpte den första för många många år sedan. Är inne på min 6:e. Sen köpte jag en Casio. Visserligen lite större i formatet men så mycket bättre. Som man kan öppna och modda själv och lägga till bakgrundsbelysning. Men det fattar inte ni Texasare. Fanatiker undanbedes svara.
 13. Det är så kul att se hur folk inte byter namn på rubriken. Inte en enda på hela tråden... Det är väl meningen att det ska uppstå någon slags undermedveten övertalning efter att ha sett texten 60 gånger med stor svart stil... Men för övrigt är Mac som en bil där bensintanken är extrautrustning, i alla fall om du inte betalar dubbelt så mycket för din Mac. Har du PC kan du ju köpa en ny dator dubbelt så ofta...
 14. Näe, Mac är en sån där rund grej som tar mer plats på skrivbordet än samma burk fast fyrkantig och som man inte kan uppgradera ett dugg på. Datorn kommer alltså med pytteliten hårddisk och vill du uppgradera bildskärmskortet får du gå igenom 600 sidor manualer som inte finns tryckta bara för att sen upptäcka att kortet inte får plats eftersom anslutningarna ser annorlunda ut. Och när skärmen går sönder vilket de brukar göra efter några år, då är det bara att slänga den fungerande processorn och hela rasket i soptunnan eftersom inget kan plockas ut och återanvändas. Självklart kan du om du betalar 4 gånger mer få en mac som mera liknar en PC.
 15. Jag tror att det är ett serverfel men jag är inte säker eftersom sidan är vidarekopplad. HTML-filen slutar efter rad 21 med  
×
×
 • Skapa nytt...