Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fabz

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Fabz

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1983-05-13

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Göteborg
 1. Tjena! Upptäckte en jäkligt skumm sak när jag skrev fel i explorer... om man knappar in "www." i explorer så kopplas man automatiskt till aftonbladet.se ! (du ska altså ej skriva http:// innan) Nån mer som upplever samma sak, eller är det jag som feberyrar? Verkar ju jäkligt konstigt, de har iof en tidning som heter punkt.se, men får de verkligen registera en sådan domän?? helt utan toppdomän?? (jag sitter för övrigt på en comhem-uppkopling)
 2. Skulle behöva någon slags ljudöverföring från laptoppen till stereon så att man kan strömma musik trådlöst över wlan à la airport express. Vilka alternativ finns? Helst skulle jag vilja ha drivrutiner som i laptopen "ser ut som ett ljudkort" så att jag inte måste använda tex itunes eller mediaplayer för att skicka musiken trådlöst till stereon. Några förslag? Någon som har kommit över ljudkortsdrivrutiner till airport express?
 3. Fabz

  NetOnNets plasma

  Hej! Någon som köpt de billigare plasma-tv-märkena från NetOnNet, typ Skantic, Centrum eller Anderssen? Hur är de? Hur är bilden? Borde jag lägga några tusenlappar till för att få en "märkesskärm" eller duger dessa till TV och hemmabio? MVH Fabian
 4. Hej! Vi har ett formulär som kommer skickas ut till kunder skrivet i asp, vars svarsuppgifter är lite kännsliga varför vi kryptera överföringen till servern. Hur gör man detta? Måste man köpa ett certifikat för att kunna använda sig utav SSL eller https? Finns det andra sätt att kryptera överföringen som inte kräver att vi köper in certifikat? Vilka tekniker stöds av vanliga webbläsare? Är detta enbart en fråga om inställnigar på servern, eller måste vi lägga till kod i asp-filerna också? tacksam för svar!
 5. Jag hade satt upp ett VPN-nätverk mellan datorerna, styrt de båda datorerna med VNC och sen är det upp till dig att använda vilken backuplösning som helst om windows backupprogram inte duger!
 6. Någon som känner till en produkt i stil med apples Airport Express med AirTunes. Till skillnad från den såvill man ju istället har drivrutiner så att allt ljud från laptopen kan fås att strömmas direkt till en grunka som är kopplad till stereo. Då kan man ju tex. lyssna på internetradio från SR osv...
 7. Hej! Har ett motoriserat mixerkontroll och måste kunna välja vilka kanaler som skall ligga var i Cubase-mixern eftersom samma ordning hamnar även på mixerbordet. Visst, ordningen beror på hur jag lägger audiospåren, men utgångar från VST-instrument? Måste de nödvändigtvis ligga sist? hur flyttar jag dem!? tack på förhand!
 8. haha, jo jag ska klaga på leverantören: Mig själv. byggde datorn själv från delar från bla datorbutiken. Blev en mycket bra maskin i övrigt men just ljudnivån är ju ett ganska komplicerat problem...
 9. sorry, men insåg lite sent att jag postat meddelandet i fel kategori.
 10. Har inköpt en ny dator till musikstudion, med dubbla xeon cpu-er. Problemet är bara att den låter som attan när maskinen jobbar hårt, vilket den gör när man spelar in med den. Det är såpass högt att det kommer med på inspelningarna och jag har ingen möjlighet att placera den i annat rum...! Någon som har tips på hur jag kan ljuddämpa elendet utan att det kostar skjortan? Jag har letat efter xeon-fläktar (socket 604) och det är väldigt svårt att hitta! Vill helst ha vattenkylning, men har inte hittat detta till socket 604 alls faktiskt... någon som har tips om vart man köper detta? tackar för hjälpen!
 11. Köpte just en ny acer travelmate 370, men den angivna batteritiden är endast 2,5 h! hur kan jag förlänga tiden? Någon som har tips i stil med "ställ ned ljusstyrkan på skärmen"? kan jag klocka ned datorn o på så vis få längre batteritid?
 12. går troligtvis inte då branchen kommit överens om att ha ett högt ljud då man fotar med mobilen för att pojkarna inte ska smygfota flickorna i dushen och dyl!
 13. Planerar att bygga en billig kartplotter till segelbåten genom att placera en ombyggd PC (som går på 12 volt) under däck och köra en platt TFT-skärm ocxh placera antingen uppe i sittbrunnen eller nere i båten. Någon som vet var man kan få tag på en liten (inte större än 12") TFT-skärm? Går det att hitta vattentäta TFT-skärmar?
 14. Jag måste säga att jag är vansinnig nöjd med min NEC VT46 som jag köpte innan jul. Har installerat den i min lilla studentlya. produktlänk: http://www.nec.se/templates/NEC_ProductCategory.asp?id=2896&item=4819 Den kostade drygt 10 000 på inetdata.se och har varit fantastisk. DE 1200 ansi lumen den presterar duger bra till att titta på TV i dagsljus (men naturligtvis inte solljus direkt mot skärmen). Jag har inte ens investerat i en duk, utan kör direkt på väggen (som ännu så länge är nymålad å fin). Lampan ska hålla hela 3000 timmar, min har nu brunnit i 1000, men ersättningslampan är ganska dyr. (just nu ca 5000 kr på inetdata) Någon som känner till om det finns nånpiratlampa som passar? Det enda man skall se upp med med dessa billigare projektorer är att de inte har en optisk keystoning. Keystoning behövs när du vill sätta projektorn lite högre upp (eller längre ned) än rakt framför skärmen. Keystone-funktionen kompenserar alltså för den snevridning som annars blir i bilden till följd av den sneda projektionsvinkeln. VT46 har tyvärr en digital keystone-funktion vilket gör att du tappar upplösning när man sätter den högre upp. Men i mitt fall var det värt det så att inte polarna spiller öhl på den....
 15. Hej! Jag föreslår att du kopplar in datorn till den digitala ingången på recivern. Då behöver du bara koppla en enda kabel istället föär 6 olika. REcivern kodar sedan av signalen och skickar ut den analogt till högtalarna. Ja, de flesta recivers kan oxå växla bildingången samtidigt som du ändrar källa på recivern. Detta är helt klart den smidigaste lösningen för de flesta. Om du har en stor TV kan detta dock märkas på bilden (men bara om man är bild-ljud-freak som jag, vanligt folk ser väl knappast nån skillnad). Kom också ihåg att recivern förmodligen inte kan omvandla s-vhs-signaler till något annat format. Den fungerar bara som omkopplare. Du måste alltså fortfarande kunna plugga in en s-vhs-kabel i TVn för att få det hela att funka! Lycka till!
×
×
 • Skapa nytt...