Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

morphar

Medlem
 • Antal inlägg

  141
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

morphar vann dagen: 27 februari 2016

morphar hade det mest gillade innehållet!

Om morphar

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Så här överlappar kanalerna varandra: http://www.moonblink.com/802-11-wifi-channels/ Som på vanlig radio om P3 skulle störa P4. Att byta till bara kanal 1 skulle bli bättre. Alternativ: Flytta routern fysiskt längre ifrån TP-linken. Köp USB-nätverkskort som klarar 5 GHz till de enheter som drabbas värst. Ingen granne kör på 5 GHz enligt rutan nere till höger. Tapetsera med gladpack bakom routern. Trådlösa nätverkskort. Enligt recensionerna verkar många ha fått problem med Windows 10. http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s265600526&o=produkt_pris_inkmoms#prodlista
 2. Ingen som vet vad installationsloggen heter och var den ligger? Windows ligger ju på hårddisken så man skulle kunna läsa filer med hjälp av en Linuxskiva.
 3. Njae, skivan har använts tidigare på annan dator. DVD spelaren borde slagit larm vid läsfel. Checksumma används väl.
 4. Njae, Kanske inte framgick klart att endast den nyinköpta disken satt i vid istallationen. Nu lyckades ju inte installationen så att fiffla med grafikkortet låter sig inte göras.
 5. Hårddisken på en HP dator med Vista uppvisade felsymptom. Ny hårddisk inköptes och monterades. Passade på att byta OS till Windows 7. Installationen löper på till sista steget Slutför installationen. Den håller på med konfiguration av något när det plötsligt kommer upp en skylt om att det inte gicka att installera på denna hårdvara och man rekommenderas att köra installationsprogrammet igen. Efter otaliga försök med samma resultat gav jag upp och klonade Vista från gamla hårddisken utan problem. Vad är det som ska konfigureras i detta sena läge? Datorn är Win7 kompatibel enligt testprogram från MS. Skapas någon log vid installationen som man skulle kunna kolla med t.ex en Linuxdist. Var finns den isåfall.
 6. Hade samma problem med Windows 7 64 bits och det löste sig med att hämta denna patch från MS: Windows6.1-KB3102810-x64 Bskrivning och länkar till motsvarande till 32 bits windows (x86) https://support.microsoft.com/sv-se/kb/3102810
 7. Hittade förklaring på vad CMPXCHG står för: CX8 * Supports compare and exchange 8-byte instructions (64 bitar jämförelse) CX16 * Supprots CMPXCHG16B instruction (128 bitar jämförelse) Man kan alltså inte jämföra 16 bytes och sen swappa resultatet om inte CX16 stöds. Om man då installerar Windows 10 64 bits på en dator med en processor som inte stöder CX16 och en sådan operation görs så utförs inte instruktionen eller datorn krashar. Enligt Coreinfo så stöder processorn Athlon 64 3700+ bara CX8. CX8: CMPXCHG8 instruction (64-bit compare-and-swap) Jag antar då att installeras 32 bits Windows så körs aldrig CX16 instruktionen och man är safe. Så även om man kan installera Windows 10 64 bits så är det riskabelt. Edit: Lite märkligt att denna instruktion inte behövs i Win7 eller Win8 men införs i win8.1 och win10.
 8. Jo, för att göra en ren installation måste man först göra en uppgradering. Moment 22 situation. Nu såg jag ju ingen som lyckats med ren installation heller och om så vore så fattas ju den instruktionen i processorn och eventuellt saknas saker på moderkortet som hör till så även om någon lyckats installera så kommer datorn att kracha. Mest intresserad av vad compare exchange är bra för. Måste ju ha med 64 bit versionen att göra.
 9. Jag kan inte uppgradera från Windows7 till Windows 10 på grund av att CompareExchange128 inte stöds av min peocessor, AMD Athlon 64 3700+. Problemet är känt och enligt länken så går det inte att uppgradera till Windows 10 64 bit från t.ex Win7. Säremot går det att uppgradera till Windows 10 32 bit. Vad är detta för skämt? Vad gör den instruktionen för nytta på 64 bit Windows. http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_install/windows-10-cmpxchg16b-compareexchange128-issue-on/30d8ba2b-f2ac-453d-84cd-1ea446dd05ec
 10. Jag har en Filezilla FTP-server men kommer inte åt den från URL-fältet i Edge. Däremot fungerar det med Chrome och IE.
 11. Vad ska du göra i routern? Fungerar båda datorerna mot internet? Edit: Kom du in routern från XP?
 12. Du skriver att du har två våningar. Det är ofta svårt att få täckning vertikalt. Det bästa är att dra kabel till övervåningen och ansluta t.ex Zyxel däruppe som en acesspunkt. Stäng av DHCP i Zyxel och anslut kabeln från LAN på TG799 till en LAN på Zyxel.
 13. Kolla drivrutiner hos Acer. De du får med Windows Update är ofta gamla.
 14. Den där lilla adaptern du länkar till är nog inget vidare. Det är viktigt med bra antenner. Kollar du här så finns det lite olika sorter. En del är interna och de har riktigt bra antenner. I de större USB-stickorna finns plats för långa antenner. http://www.tp-link.se/products/list-11.html En som sticker ut är den här som har extern löstagbar antenn och använder den nyaste AC-standarden. http://www.tp-link.se/products/details/cat-11_Archer-T2UH.html Har du ingen router som stöder AC så finns denna för den gamla N-standarden. http://www.tp-link.se/products/details/cat-11_TL-WDN4200.html
×
×
 • Skapa nytt...